Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ty brďo, tak to mi úplně na kopřivku nepříjde, kopřivka je fakt jen taková narůžovělá suchá krupice, tohle jsou podle mě regulerní puchéřky, nějaká děcká „číselná“ nemoc??6.5.??
@saadet píše:
Hele mě to přijde jako svrab
Ježiškote, kde by k tomu příšel?
To kopřivka určitě není. Nemusí to být jen krupička, já na kopřivku trpím a může vypadat fakt děsivě, ale ne s puchyrkama a stroupkama. ![]()
@bobulka88 píše:
A nejsou to nestovice?
No, nemá nic ve vlasech, na obličeji má pár pupínků kolem pusy, jinak nemá nic na krku, hrudníku, zádech, v podbřišku
Neštovice začínají právě hodně ve vlasech.
@Mellounowamanzelka píše:
Ty brďo, tak to mi úplně na kopřivku nepříjde, kopřivka je fakt jen taková narůžovělá suchá krupice, tohle jsou podle mě regulerní puchéřky, nějaká děcká „číselná“ nemoc??6.5.??
Je fakt, že tyhle nemoce zatím neměl. Ale zase měl horečku kolem 38,4 jen v noci z pátku na sobotu, v sobotu měl jen 37,2, večer už neměl ani teplotu. Jsem myslela, že jsou horečky tak tři dny a pak se teprve vysype. No, jsem zvědavá, co mi řekne zítra pediatr ![]()
Dej vedet, co to bylo podle pediatra, jsem docela zvedava. Ani koprivka, ani pata a sesta nemoc nedelaji puchyrky, jestli si dobre pamatuju. Ty nestovice delaji vsechno. Ale zase tyhle detsky prasiviny jsem uz dlouho nevidela.
@Anonymní píše:
Ježiškote, kde by k tomu příšel?
Hele to se nehroz. Nebo jakože, to fakt (bohužel) můžeš čapnout poměrně snadno a být čistotná. Kamarádka to přitáhla z návštěvy…podívej se na netu na obrázky. Každopádně na klasickou kopřivku mi to moc nepřijde. Určitě bych zašla k lékaři. Držim palce ať to je v pohodě. Koukni ještě na netu je přesně popsáno kde a jak se dítě osype u té 5. a 6. z hlavy to nevím.
Ahoj, nepřijde mi to jako kopřivka. Na tu teď trpí dcera, mám to potvrzené od lékařky a vypadá to jinak
. Bobeček malý, vypadá to škaredě, snad mu to brzy zmizí. Já bych být tebou zítra k pediatre raději zasla…Navíc, já dávám taky fenistil 3× denně a vždy to nejpozději do dvou hodin zmizí, ta kopřivka…
@Anonymní píše:
Je fakt, že tyhle nemoce zatím neměl. Ale zase měl horečku kolem 38,4 jen v noci z pátku na sobotu, v sobotu měl jen 37,2, večer už neměl ani teplotu. Jsem myslela, že jsou horečky tak tři dny a pak se teprve vysype. No, jsem zvědavá, co mi řekne zítra pediatr
Tak presne takovy prubeh i vyrazku mela dcera kolem 4 roku. jednalo se o nemoc ruce, nohy, usta. Teploty, pak 2 dny nic a vysev oresne stejne vyrazky. Predevsim na zadecku, nohach a kolem pusinky. Detska nam na to ani nic nedala, musi se cekat az to prejde.
Jojo ruka, noha, pusa by to taky mohlo být, pokud tomu předcházela nějaká teplota, viděla bych to na něco takového ![]()
Tem zmineny svrab by to mohl byt ale to by melo svedit a to hodne zejmena pri klidu a zahrati pod perinou a tak…
@Flora1 píše:
Tak presne takovy prubeh i vyrazku mela dcera kolem 4 roku. jednalo se o nemoc ruce, nohy, usta. Teploty, pak 2 dny nic a vysev oresne stejne vyrazky. Predevsim na zadecku, nohach a kolem pusinky. Detska nam na to ani nic nedala, musi se cekat az to prejde.
Nojo, asi se začínám přiklánět k nějaký týhle dětský nemoci. Nemůže to chytnout sedmiletá dcera? Zítra asi zavolám dopředu pediatrovi, aby ho vzal stranou, kdyby to bylo něco nakažlivýho, aby to nechytly děti v čekárně.
Děkuju všem za odpovědi.
Ahoj holky, syn (3,5 roku) se v sobotu takhle vysypal. Měla jsem podezření, že to má z pitíčka, vyžahnul v sobutu skoro tři. Začalo mu to na zadečku a na stehnech, teď to má rozlezlý na pažích, nohách, prstech, má i na uších pupínky, trochu kolem pousinky. Na chodidle. Bříško a záda moc vysypaný nemá. Dneska jsem volala pediatrovi a když se mu to během dneška nezlepší, tak zítra pojedu na prohlídku. Ale stejně se ptám tady, jinak asi nebudu klidně spát, jestli to je „jen“ kopřivka. Pokud máte někdo zkušenost, za jak dlouho to zmizí? Teplotu nemá, teplotu měl zvýšeno v pátek, v sobotu se trochu zpotil, ale horečky neměl. Ještě si bral nově koupený tepláky z Lidlu, ale to by se nevysypal i na rukou
Prášek na praní jsem neměnila. Dávám mu 3×10 kapek Fenistilu od včera, dneska celý den. Nemám pocit, že by se mu to zhoršilo, oproti včerejšku, ale ani to není lepší
Jinak není unavený. Jen trochu pokašlává. Na bolest v krku si nestěžuje, na patře pupínky, co jsem zahlídla, nemá.