Korektury Bc. prací
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tuhle jsem nabízela jednomu nejmenovanému nakladatelství korektury, požadavky měli vysoké, ozvou se prý jen těm, kteří je zaujmou a ty požadavky splní, že se neozvou zdaleka každému atd… No a mně se nakonec ozvali s tím, že nabízejí 20 Kč za NS… Své vysoké nároky prostě nejsou ochotni absolutně ocenit.
Takže bych si nedělala zas takové iluze, pokud jde právě o nakladatelství. Zkus kontaktovat třeba také překladatelské agentury s tím, že nabízíš korektury, také je potřebují a zadávají.
Je spousta možností, jak ostatní píšou, vyzkoušej všechny a ono se něco ujme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@robinka Mrkej. A hodně štěstí, budeš ho potřebovat. Před více než deseti lety (sakra, si připadám stará teď
) jsem za studií překládala, a korektory už tehdy v nejmenovaném nakladatelství neměli, jelo se na cenu za překlad. Teď co čtu různé překladové knihy, tak to bude podobné, místy opravdu vidím chyby, které by dobrý korektor opravil.
Připrav se na to, že pošleš spoustu CV a odpovědí bude málo. Taky si připrav reference a pokud možno i nějaký vzorek své práce. JInak já jsem udělala tu zkušenost, že hodně se dobrý korektor předával přes známé, že si to studenti mezi sebou řekli, tak popros ty, co platili čokoládou, aby o tobě řekli dalším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@robinka Právě dopisuji svojí bakalářku a přemýšlím, kde a jak si korekturu udělat. Byla bys schopná na tom pracovat během víkendu nebo příštího týdne? A příp. za kolik? Dík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za reakce všem, kdo jste napsali. ![]()
Příspěvek upraven 06.07.19 v 00:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabčina Pokud se jedna o prostou kotekturu textu, nevidím v tom problém. Vzhledem k tomu, ze jsem to zatim nikdy nedelala „profesionalne“, cenu stanovenou nemam, záleželo by na vzájemné dohodě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit