Korektury Bc. prací
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@robinka píše:
Ahoj. Dělal tu někdo jako brigádu korektury balalarskych/diplomovych praci? Pres agenturu, nějaký portál? Prosím co nejvíc info.Uvažuji nad tím jako privydelkem. Mam za sebou takove 3 svoje prace na MU (vsechny hodnoceny „A“) a několik desítek „pomoci“ kamarádům. Teď by se mi hodilo to delat za trochu víc než čokoládu.
Díky!!!
a tou „korekturou“ myslíš sepsání komplet práce? protože na toto se právě ty agentury zaměřují, bacha na to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Keyllah Taky myslim.
Celou praci ne. Mam na mysli gramaticke, stylisticke úpravy, příp. překlady anotaci… Na sepsání celé bych si netroufala, protože napr. v technických oborech vzdělaná nejsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, tyhle agentury ty práce píšou… Zaobalují to do „přípravy podkladů“ nebo právě právě „korektury“, ale je to prostě napsání té práce. Na stylistiku a gramatiku si to každý přečte navzájem se spolužákem, případně to tak moc neřeší a vsadí na to, že obsah bude nad formu.
No, já bych neměla žaludek na to, takhle pomáhat lidem podvádět. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, ze lze delat pouze ony korektury, ale to bude právě otazka spíš individuální domluvy.
Otazka je, jak si takovou brigádu (kde) sehnat, na netu vyskočí odkazy na agentury. Jedna holcina z prace me sestry to dela, ale nepredpokladam, ze by chtěla cizim (konkurenci) prozradit svoje know-how. A ne, celé prace psat nechci, na to nemám žaludek a ani vzdělání (vyloženě by mi dělaly problem technické obory).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste si dát na net inzerát, známému takhle korekturu dělala nějaká studentka, poslal jí hotovou práci, ona to pročetla češtinářsky, zkontrolovala mu odkazy na literaturu a citace a hlavně mu to naformátovala podle školní směrnice. Dal za to cca 4 tisíce. Ani se nedivím že tolik já teď nad manželovou bakalářkou strávila korekturami cca 10 hodin čistého času.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedostala bys práci z technických oborů. Přiděluje se to na základně tvého vzdělání a přehledu. Ty agentury si fakt nelajznou nechat někoho psát o chemii, když vystudoval práva
jinak samotné korektury jsem nedělala, ale na VŠ to celkem frcelo přes studentský portál. Takže jestli ještě studujes, tak zkus nabízet přímo u vás
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka píše:
Ne, tyhle agentury ty práce píšou… Zaobalují to do „přípravy podkladů“ nebo právě právě „korektury“, ale je to prostě napsání té práce. Na stylistiku a gramatiku si to každý přečte navzájem se spolužákem, případně to tak moc neřeší a vsadí na to, že obsah bude nad formu.No, já bych neměla žaludek na to, takhle pomáhat lidem podvádět.
Není to pravda!! Svoji bakalářká jsem posílala na jazykovou korekturu a bylo to o čárkách a stylist. záležitostech o ničem jiném. Kámošce řešili jen citace..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@robinka píše:
Ahoj. Dělal tu někdo jako brigádu korektury balalarskych/diplomovych praci? Pres agenturu, nějaký portál? Prosím co nejvíc info.Uvažuji nad tím jako privydelkem. Mam za sebou takove 3 svoje prace na MU (vsechny hodnoceny „A“) a několik desítek „pomoci“ kamarádům. Teď by se mi hodilo to delat za trochu víc než čokoládu.
Díky!!!
Klidně se do toho dej. Svoji bakalářku jsem taky posílala na jaz. korekt. Doporučují to i vedoucí práce..rozhodně to není o psaní práce atd..normálně opraví jen chyby..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem práci psala a napsala úplně sama, snažila se zformátovat, ale přesto stylisticky a gramaticky jsem si ji nechala zkontrolovat… nemyslím si, ze všichni kdo mají napsáno kontrola ji píšou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše:
Není to pravda!! Svoji bakalářká jsem posílala na jazykovou korekturu a bylo to o čárkách a stylist. záležitostech o ničem jiném. Kámošce řešili jen citace..
Ou kej, dobře, já mám zkušenost takovou, že právě několik spolužaček chtělo dělat tyhle korektury a obepsaly asi pět agentur a u všech se vyvrbilo, že se ty práce vlastně píšou…
Každopádně přes ten samostatný inzerát mi to přijde jistější. Klidně bych třeba i zašla do nějakých škol a vyvěsila to tam na nástěnku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vykašli se na agentury, udělej si živnosťák a nabízej to normálně přímo na školách (nástěnky, fóra, soc-sítě - prostě klasický on-line marketing) - za cenu o fous nižší, než po nich chtějí agentury- pokud přímá platba půjde tobě, tak bude vyšší o agenturní část, že.
Případně pokud jsi schopný korektor, tak se nabízej nakladatelstvím a médiím. Potřebuješ na to ten ŽL. Peníze za to budou zase o fous nižší, než když si vyjednáš přímo s klientem, ale zase tam je pravidelný příjem, když už jsi mezi osvědčenými zaměstnanci a možnost postupu třeba na editorské místo, pokud máš talent tímhle směrem.
Pokud si hodně nevěříš, tak se nabídni agenturám, ošlapej si to a pak viz začátek téhle rady. Jo a mrkni na pár školení od https://navolnenoze.cz/
Korektury jsou základ jakékoliv dobré práce, která má psaný projev.
Příspěvek upraven 21.05.19 v 09:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka no u agentur zaměřených jen na vysokoškolské práce je právě daleko výnosnější najmout autory na podvody.
Klasický korektor ovšem je potřeba a žádoucí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky vím jen o agenturách nebo přímo lidech, kteří napíší celou práci a říkají tomu korektura. A třeba u těch technických oborů chtějí za BP 30 000.
Jako je to podvod, ale z pozice toho kdo toto nabízí je to dost dobře finančně ohodnoceno. Jinak já bych třeba využila někoho jen aby mi projel, jestli ty jednotlivé věty a odstavce dávají smysl. U některých odstavců si totiž nejsem jistá, jestli jsem se do toho moc nezamotala. A jestli se pořád držím tématu, nebo už jsem moc odbočila. A jestli to na sebe občas nenavazuje moc krkolomně.
Pak to posílám kamarádům, ale vzhledem k tomu že jim zatím vše přišlo v pohodě si nejsem jistá jejich objektivností.
a s interpunkncí mám taky problémy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini Tak od toho jestli odstavce dávají smysl a nejsou mimo téma slouží konzultace s vedoucím BP. Já tam byla pečená vařená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli jsi z MU, tak tam fungoval portál práce, ne? v ISu? tak si tam dej inzerát a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit