Korektury Bc. prací

41127
21.5.19 08:06
@robinka píše:
Ahoj. Dělal tu někdo jako brigádu korektury balalarskych/diplomovych praci? Pres agenturu, nějaký portál? Prosím co nejvíc info. :kytka: Uvažuji nad tím jako privydelkem. Mam za sebou takove 3 svoje prace na MU (vsechny hodnoceny „A“) a několik desítek „pomoci“ kamarádům. Teď by se mi hodilo to delat za trochu víc než čokoládu. :) Díky!!!

a tou „korekturou“ myslíš sepsání komplet práce? protože na toto se právě ty agentury zaměřují, bacha na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1310
21.5.19 08:10

@Keyllah Taky myslim. :think: Celou praci ne. Mam na mysli gramaticke, stylisticke úpravy, příp. překlady anotaci… Na sepsání celé bych si netroufala, protože napr. v technických oborech vzdělaná nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
21.5.19 08:13

Ne, tyhle agentury ty práce píšou… Zaobalují to do „přípravy podkladů“ nebo právě právě „korektury“, ale je to prostě napsání té práce. Na stylistiku a gramatiku si to každý přečte navzájem se spolužákem, případně to tak moc neřeší a vsadí na to, že obsah bude nad formu.

No, já bych neměla žaludek na to, takhle pomáhat lidem podvádět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
21.5.19 08:22

Vím, ze lze delat pouze ony korektury, ale to bude právě otazka spíš individuální domluvy. :think: Otazka je, jak si takovou brigádu (kde) sehnat, na netu vyskočí odkazy na agentury. Jedna holcina z prace me sestry to dela, ale nepredpokladam, ze by chtěla cizim (konkurenci) prozradit svoje know-how. A ne, celé prace psat nechci, na to nemám žaludek a ani vzdělání (vyloženě by mi dělaly problem technické obory).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
21.5.19 08:50

Zkuste si dát na net inzerát, známému takhle korekturu dělala nějaká studentka, poslal jí hotovou práci, ona to pročetla češtinářsky, zkontrolovala mu odkazy na literaturu a citace a hlavně mu to naformátovala podle školní směrnice. Dal za to cca 4 tisíce. Ani se nedivím že tolik já teď nad manželovou bakalářkou strávila korekturami cca 10 hodin čistého času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.5.19 09:13

Nedostala bys práci z technických oborů. Přiděluje se to na základně tvého vzdělání a přehledu. Ty agentury si fakt nelajznou nechat někoho psát o chemii, když vystudoval práva ;) jinak samotné korektury jsem nedělala, ale na VŠ to celkem frcelo přes studentský portál. Takže jestli ještě studujes, tak zkus nabízet přímo u vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12569
21.5.19 09:17
@klamonožka píše:
Ne, tyhle agentury ty práce píšou… Zaobalují to do „přípravy podkladů“ nebo právě právě „korektury“, ale je to prostě napsání té práce. Na stylistiku a gramatiku si to každý přečte navzájem se spolužákem, případně to tak moc neřeší a vsadí na to, že obsah bude nad formu.No, já bych neměla žaludek na to, takhle pomáhat lidem podvádět. :nevim:

Není to pravda!! Svoji bakalářká jsem posílala na jazykovou korekturu a bylo to o čárkách a stylist. záležitostech o ničem jiném. Kámošce řešili jen citace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12569
21.5.19 09:19
@robinka píše:
Ahoj. Dělal tu někdo jako brigádu korektury balalarskych/diplomovych praci? Pres agenturu, nějaký portál? Prosím co nejvíc info. :kytka: Uvažuji nad tím jako privydelkem. Mam za sebou takove 3 svoje prace na MU (vsechny hodnoceny „A“) a několik desítek „pomoci“ kamarádům. Teď by se mi hodilo to delat za trochu víc než čokoládu. :) Díky!!!

Klidně se do toho dej. Svoji bakalářku jsem taky posílala na jaz. korekt. Doporučují to i vedoucí práce..rozhodně to není o psaní práce atd..normálně opraví jen chyby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
21.5.19 09:19

Já jsem práci psala a napsala úplně sama, snažila se zformátovat, ale přesto stylisticky a gramaticky jsem si ji nechala zkontrolovat… nemyslím si, ze všichni kdo mají napsáno kontrola ji píšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
21.5.19 09:25
@lilith1 píše:
Není to pravda!! Svoji bakalářká jsem posílala na jazykovou korekturu a bylo to o čárkách a stylist. záležitostech o ničem jiném. Kámošce řešili jen citace..

Ou kej, dobře, já mám zkušenost takovou, že právě několik spolužaček chtělo dělat tyhle korektury a obepsaly asi pět agentur a u všech se vyvrbilo, že se ty práce vlastně píšou… :nevim: Každopádně přes ten samostatný inzerát mi to přijde jistější. Klidně bych třeba i zašla do nějakých škol a vyvěsila to tam na nástěnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.5.19 09:29

Vykašli se na agentury, udělej si živnosťák a nabízej to normálně přímo na školách (nástěnky, fóra, soc-sítě - prostě klasický on-line marketing) - za cenu o fous nižší, než po nich chtějí agentury- pokud přímá platba půjde tobě, tak bude vyšší o agenturní část, že.

Případně pokud jsi schopný korektor, tak se nabízej nakladatelstvím a médiím. Potřebuješ na to ten ŽL. Peníze za to budou zase o fous nižší, než když si vyjednáš přímo s klientem, ale zase tam je pravidelný příjem, když už jsi mezi osvědčenými zaměstnanci a možnost postupu třeba na editorské místo, pokud máš talent tímhle směrem.

Pokud si hodně nevěříš, tak se nabídni agenturám, ošlapej si to a pak viz začátek téhle rady. Jo a mrkni na pár školení od https://navolnenoze.cz/

Korektury jsou základ jakékoliv dobré práce, která má psaný projev.

Příspěvek upraven 21.05.19 v 09:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.5.19 09:31

@klamonožka no u agentur zaměřených jen na vysokoškolské práce je právě daleko výnosnější najmout autory na podvody.

Klasický korektor ovšem je potřeba a žádoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
21.5.19 11:20

Taky vím jen o agenturách nebo přímo lidech, kteří napíší celou práci a říkají tomu korektura. A třeba u těch technických oborů chtějí za BP 30 000. 8o Jako je to podvod, ale z pozice toho kdo toto nabízí je to dost dobře finančně ohodnoceno. Jinak já bych třeba využila někoho jen aby mi projel, jestli ty jednotlivé věty a odstavce dávají smysl. U některých odstavců si totiž nejsem jistá, jestli jsem se do toho moc nezamotala. A jestli se pořád držím tématu, nebo už jsem moc odbočila. A jestli to na sebe občas nenavazuje moc krkolomně. :think: Pak to posílám kamarádům, ale vzhledem k tomu že jim zatím vše přišlo v pohodě si nejsem jistá jejich objektivností. :lol: a s interpunkncí mám taky problémy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
21.5.19 11:23

@Serpentini Tak od toho jestli odstavce dávají smysl a nejsou mimo téma slouží konzultace s vedoucím BP. Já tam byla pečená vařená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
21.5.19 11:30

Tak jestli jsi z MU, tak tam fungoval portál práce, ne? v ISu? tak si tam dej inzerát a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat