Koronavirus a astmatické dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tejina
6.3.20 21:11

Diky všem. Všechno to děláme, léky mám doma taky, tak se holt uvidí. Je snadný říkat si nepanikař, ale když máte právě v živé paměti to, jak vám umírá dítě pod rukama a vy se na to můžete tak maximálně koukat a jinak totální bezmoc…je to těžký potom přijmout, že ta situace může nastat znovu.

Trošku mi přijde zavádějící teorie, že by to mohlo s chřipkovou nebo respirační sezónou odeznít - copak ta pro celý svět platí jednotně? Austrálie, Jižní Amerika, Afrika,..

• Citovat
  • Upravit
9880
6.3.20 21:40

@stinga jo, jo, ale pořád si chci udržet takovou tu určitou hladinu klidu :mrgreen: :mrgreen: Jako já chápu, že někdo z toho m prdel.. Víš, kolik vtipů je na FB, ale prostě ti co mají doma nemocné děti, příbuzné, tak to vidí jinak.. Mladší je kardiak, má se vyhýbat infektům, co já laik můžeu vědět, co by to s ním udělalo…
Takže zatím v takovém mírném znepokojení u nás :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
6.3.20 21:47
@Tejina píše:
Nemáte někdo nějaké relevantní informace nebo odkaz, jak působí virus na astmatické děti s oslabenou imunitou? Mám takovéhle slabší kusy doma dva, každá rýma či viróza jim dělá hrozné potíže, několikrát jsme skončili v nemocnici a jednou mi jedno dítko v náručí odcházelo…nechci plašit nebo nějak hysterčit, ale přiznám se, že semínko paniky po tom všem, co jsem s dětma zažila, tam tedy je. Pokoušela jsem se dovolat i do Státního zdravotního ústavu, ale total bez šance :zed:

a proč to resis ted…až bude v česku nakažených 50 000 pak je na miste možna aby jste nikde moc netrajdali po marketech a nejezdili MHD..co udelat mužes už ted je snažit se zvyšovat imunitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.20 22:43

Mam cerstve rocniho chlapecka. Od 29. 12. Prodelal 2× bronchiolitidu a 1× zapal plic. Z 8 tydnu jsme byli 5 tydnu ve spitale a tyden na JIRP. Bydlime v Praze. Vzhledem k jeho stavu, jsem stahla 2 starsi deti ze skolky.
Vim, jsem momentalne hystericka, ale i pneumolozla mi rekla, ze toto by pro nej bylo fatalni 😥.
Omlouvam se, k dotazu jsem nejspis moc nepomohla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.20 23:04
@Anonymní píše:
Mam cerstve rocniho chlapecka. Od 29. 12. Prodelal 2× bronchiolitidu a 1× zapal plic. Z 8 tydnu jsme byli 5 tydnu ve spitale a tyden na JIRP. Bydlime v Praze. Vzhledem k jeho stavu, jsem stahla 2 starsi deti ze skolky.
Vim, jsem momentalne hystericka, ale i pneumolozla mi rekla, ze toto by pro nej bylo fatalni 😥.
:hug: :hug: :hug:
Já jsem po tom těžkém zápalu plic (v roce a půl dítěte) starší dítě také stáhla ze školky. Doporučení v tu dobu bylo alespoň na měsíc.
  • Citovat
  • Upravit
8037
7.3.20 14:16

Ženský, neplašte. Ty děti mají stále lepší imunitu než staří lidé. Děti se vykřešou ze všeho. I u nemocí platí, že co tě nezabije, to tě posílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.20 14:35
@carola píše: Ženský, neplašte. Ty děti mají stále lepší imunitu než staří lidé. Děti se vykřešou ze všeho. I u nemocí platí, že co tě nezabije, to tě posílí.

Umíralo ti někdy dítě se zápalem plic před očima? Mne a anonymní konvalince ano, tak se nám nediv, že „plašíme“.
Speciálně já jsem po návratu z nemocnice zjistila, že to, co mělo mé dítě, má u kardiaku úmrtnost cca 20%. A u zdravého dítěte je to prostě jenom rýma.
Poslala bych ti i zdroj, ale už několik let ho marně znova hledám na internetu. Byl pod jednou pražskou nemocnicí. Neonatologií. Podobný problém s touto nemocí totiž mají i nedonošenci.

• Citovat
  • Upravit
Tejina
7.3.20 14:44
@Anonymní píše:
Umíralo ti někdy dítě se zápalem plic před očima? Mne a anonymní konvalince ano, tak se nám nediv, že „plašíme“.
Speciálně já jsem po návratu z nemocnice zjistila, že to, co mělo mé dítě, má u kardiaku úmrtnost cca 20%. A u zdravého dítěte je to prostě jenom rýma.
Poslala bych ti i zdroj, ale už několik let ho marně znova hledám na internetu. Byl pod jednou pražskou nemocnicí. Neonatologií. Podobný problém s touto nemocí totiž mají i nedonošenci.

Tvoje dítě bylo nedonošené? Moje dvojcata ano, narodila se na 32. tydnu s váhou kilo a půl. Odtud slabé plíce plus byli ona na operaci střeva. Neplaší se mi dost těžko, i když bych ráda zachovala chladnou hlavu, vím, že plašenim si nepomůžu, ale když člověk už trochu tuší, co ho čeká a jak moc je to bolavy, je to sakra těžký.

• Citovat
  • Upravit
Tejina
7.3.20 14:46

A ten příspěvek „proč to teď řešíš“ je NAPROSTO mimo mísu. Řeším každou blbou rýmu, každou. Protože pro moje hochy může mít fatální následky. Tak proto :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.20 17:48
@Tejina píše:
Tvoje dítě bylo nedonošené? Moje dvojcata ano, narodila se na 32. tydnu s váhou kilo a půl. Odtud slabé plíce plus byli ona na operaci střeva. Neplaší se mi dost těžko, i když bych ráda zachovala chladnou hlavu, vím, že plašenim si nepomůžu, ale když člověk už trochu tuší, co ho čeká a jak moc je to bolavy, je to sakra těžký.

Myslím, že jsi mne špatně ocitovala, předpokládám, žes chtěla citovat @carola .
Já mezi ty „plašany“ patřím taky. I já se snažím zachovat chladnou hlavu, proto jsem si došla pro zásobu léků, co používáme když je zle.
Mé dítě není nedonošené, ale je kardiak. Má za sebou 3 operace srdce (a dalších x před sebou - doufám), jeden těžký zápal plic (viz výše) a jedno krátké bezvědomí z jiného důvodu ( ne úraz). Mělo by slavit narozeniny minimálně 4× ročně…
I já jsem ještě do nedávna řešila každou rýmu, pokaždé jsem dítě stahovala ze školky, později ze školy. Po poslední operaci jsem nechala měsíc doma i starší dítě, školou povinné…
Takže si myslím, že tvé pocity znám… Už 10 let…
Před dvěma lety při opakované streptokokové infekci jsem dostala tip na Luivac a jsem ráda, že dosud fungoval. Konečně jsme měli rok a půl skoro bez nemoci, až letos nás přepadla chřipka. Ale i tu jsme zvládli za báječných 10 dní…
Budu ráda, když to i teď zvládneme v pohodě, protože, jak jsem myslim už napsala už v prvním příspěvku, mé dítě bude adept na intenzivnější péči jako před devíti lety…
A budu se snažit udělat vše proto, aby tomu tak být nemuselo. Tedy skoro. Ze školy se ho zatím stahovat nebudu, překvapivě potřebujeme také chodit do práce a kdo ví, jak dlouho to bude trvat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.20 17:56
@Tejina píše:
A ten příspěvek „proč to teď řešíš“ je NAPROSTO mimo mísu. Řeším každou blbou rýmu, každou. Protože pro moje hochy může mít fatální následky. Tak proto :cert:

Teď mi to došlo ještě jinak…
Myslím, žes mi neporozuměla, to, co mi před devíti lety dítě málem zabilo, je pro ostatní ZDRAVÉ, donošené děti „jenom rýma“… Tehdy mi ji starší dítě doneslo ze školky.
Odkaz k tomu je jeden tady…
 https://www.rehabilitace.info/…nim-bojovat/

I když není tak „výživný“, jako ten, co jsem našla před devíti lety, je tam toho napsáno také dost.

• Citovat
  • Upravit
11.3.20 12:02
@Anonymní píše:

Lepší je být za hysterku, než si pak něco vyčítat. Držte se! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.20 21:26

Obvykle děti s astmatem trpí na virózy trochu více, respektive můžou je prodělat s těžšíšm průběhem. Je dobré, když se vyhnou kolektivu a nebo mají posilovanou imunitu - otužování, cvičením, strava nebo mají připravené antivirotické tablety Isoprinosine, to kdyby se to mělo rozjet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.20 21:19
@Anonymní píše:

Jsem anonymni tohoto prispevku.
Dnes nas pustili z nemocnice, po tydnu s dalsi bronchiolitidou. Jsem z toho vseho unavena, zdeptana, bacily vidim vsude :-(.
Po teto eskapade jsem se rozhodla, ze mizime z Prahy do zari. Na chalupu na samotu, manzel bude delat HO. Mimco mi rousku nedava a ja jsem z Prahy uplne vyschizovana.
Drzte se i vy ostatni :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.20 20:48
@Anonymní píše:
Jsem anonymni tohoto prispevku.
Dnes nas pustili z nemocnice, po tydnu s dalsi bronchiolitidou. Jsem z toho vseho unavena, zdeptana, bacily vidim vsude :-(.
Po teto eskapade jsem se rozhodla, ze mizime z Prahy do zari. Na chalupu na samotu, manzel bude delat HO. Mimco mi rousku nedava a ja jsem z Prahy uplne vyschizovana.
Drzte se i vy ostatni :kytka:

Držím palce, ať je líp. :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+