Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Ahojky,
nikde jsem nenašla dostatečnou informaci o těhotenství a koronaviru. Pořád média píšou jak se mají bát důchodci a o nastávajících maminkách nic.Vy, které jste těhotné, máte strach? A je třeba se bát?
Nechci zbytečně blbnout, zároveň ale cítím zodpovědnost vůči mimi.
Děkuju.
Obal se igelitem a buď jen doma. Hele, jako těhotná bych obavy měla, ale doma bych do porodu neseděla.
Tak jelikož koronavir začal v Číně oficiálně v lednu (neoficiálně už se ví o pacientech v listopadu) a je začátek března, tak NIKDO nemůže vědět, jaké následky to má nebo nemá na plod četla jsem, že v Číně doporučují těhotným, které se nakazily, jít preventivně na interrupci, ale tam si moc hlavu s nějakým miminem navíc nebo míň nelámou
ale co to dělá v začátcích těhotenství, to samozřejmě neví nikdo
Už tady taková diskuze je:
https://www.emimino.cz/…rusu-384255/
Já jsem to konzultovala se svým lékařem, který zatím nevidí důvod pro obavy ale na PN by mě rád nechal. Nicméně, myslím si, že ještě o tomto viru málo víme, ale již teď víme, že napadá centrální nervový systém, takže bych se možná bála toho, jaký vývoj dítěte bude, ale v tuto chvíli opravdu těžko říct. Jsem v 16 tt a strach mám.
Hele ale co chceš dělat? Buď to riskneš a dítě to přežije, nebo nepřežije, nebo jej můžeš nechat zabít preventivně rovnou. Zní to sice krutě, ale co jiného chceš dělat? Očkování neexistuje, doma se asi na 3/4 roku nezabarikáduješ, já jsem taky těhotná, chodím do práce, do školy, jezdím MHD, nakupuji, pracuji s velkým množstvím lidí, chodím na poštu, do obchodu a nevím, jak by rodina fungovala, kdybych to nedělala. S dětma chodí do tříd a škol děti, které se vrátili z dovolené v Itálii, nikdo je nijak netestuje, nekaranténuje a neřeší. Osobně žádný velký strach nemám, asi takový, jako z jiných nemocí, jako jsou neštovice, toxoplazmóza, žloutenka, chřipka a jiné, co bych nechtěla chytit.
Nenechava me to uplne v klidu, ale fungovat musim. Snazim se vyhybat mistum s velkym poctem lidi a misto MHD chodim pesky (pokud to jde). Hygiena je samozrejmost.
Já už jsem tedy v 33tt. Tak předpokládám, že mimčo by to už neohrozilo. Každopádně jediné z čeho mám strach jsou vysoké horečky. Opatření dělám jako v chřipkové epidemii. Nakupovat se snažim když neni nikde moc lidí. Dodržuji hygienu rukou.
Já jsem v 17. týdnu. Ptala jsem se na to i svého gynekologa. Ten mě řekl, že je to jako epidemie u jiných nemocí. Buď to chytíš nebo ne. Na obyčejnou chřipku umře mraky lidí a nikdo to neřeší. Takže to řeším jako v období chřipky. Podpořit imunitu, časté procházky v přírodě, když to jde vyhýbat se davům a když ne, tak něco přes pusu. A samozřejmě řádná hygiena. Co se týče miminka, teď to neřeším, protože to stejně nevyřeším. Nic moc se neví co by to mohlo způsobit miminku. Pokud bych to nedej bože chytla, tak to budu řešit s lékaři
@Čtyřlístek2 Taky chodím do práce, nakupovat, běžný činnosti, ale teda mám celkem strach z většího počtu lidí. Jsem v 19 tt, tak doufám, že i kdyby něco, mimčo snad bude v pořádku. ![]()
Zakl.
Bydlim v Brně, velke mesto, hodne cizincu, prime lety do Italie… takze obavu mam. Domluvila jsem si s mou sefovou, ze budu prevazne pracovat z domova az do nastupu na materskou a MHD jsem vymenila za auto. Pokud by mi neprosly Homeoffice, asi bych sla na ten posledni mesic proste na neschopenku. Hold kazda mame jine zivotni zkusenosti, ktere ovlivnuji miru naseho strachu. To co mohu alespon trochu ovlivnit proste na osudu nenecham..
@Anonymní píše:
Bydlim v Brně, velke mesto, hodne cizincu, prime lety do Italie… takze obavu mam. Domluvila jsem si s mou sefovou, ze budu prevazne pracovat z domova az do nastupu na materskou a MHD jsem vymenila za auto. Pokud by mi neprosly Homeoffice, asi bych sla na ten posledni mesic proste na neschopenku. Hold kazda mame jine zivotni zkusenosti, ktere ovlivnuji miru naseho strachu. To co mohu alespon trochu ovlivnit proste na osudu nenecham..
Těch nemocných u nás může ale rapidně přibývat a někde budeš muset porodit, chodit na kontroly, s miminkem na kontroly, možnosti se izolovat jsou omezené, nemyslím si, že tomuto jde zrovna nějak dobře zabránit, ku příkladu v té porodnici, nemocnici, ordinaci dětského lékaře, v obchodě atd. ![]()
My jsme teda opatrnější už asi od prosince, a to kvůli chřipce. Takže jedem furt ve stejném režimu. Praha už má potvrzené případy, lidem se tu nejde vyhnout, takže to berem tak, že už to tu prostě je. Moc nevím, co víc jako prevenci udělat.
Jsem 34 tt a nemoci se, i když nechci, bojím. Prostě hormony a strach o dítě! Kdybych nebyla těhotná, asi jsem víc v klidu. Dělám, co můžu (hygiena, nechodím mezi davy,ale.do obchodu občas jít musim) a doufám. Ale lehko mi z toho není. Můžeme jenom doufat. Navíc asi budu za hysterku, ale dva týdny před termínem k nám chtějí přijet příbuzní z Prahy.. A vážně uvažuji, že je požádám, ať nejezdí. Fakt se bojím, i když mi to je blby a budou na mě koukat jako na slipku. Myslím, že přehnaná hysterie je hloupa, ale zlehcovani a sobecky chování (viz výlety do Italie) jsou horší a mnohem víc nebezpečný!
@Anonymní píše:
@Čtyřlístek2 Taky chodím do práce, nakupovat, běžný činnosti, ale teda mám celkem strach z většího počtu lidí. Jsem v 19 tt, tak doufám, že i kdyby něco, mimčo snad bude v pořádku.Zakl.
no a nechat si napsat neschopenku?
Ahojky,
nikde jsem nenašla dostatečnou informaci o těhotenství a koronaviru. Pořád média píšou jak se mají bát důchodci a o nastávajících maminkách nic.
Vy, které jste těhotné, máte strach? A je třeba se bát?
Nechci zbytečně blbnout, zároveň ale cítím zodpovědnost vůči mimi.
Děkuju.