Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Prosimtě klid, šance že jsi to chytila jen že jsi byla ve stejném městě je opravdu minimální ![]()
Taky jsem teď nachlazená, v místě výskytu zjištěných případů jsem nebyla. Řádí teď všude virózy. U nás rýma, kašel, škrábání v krku, chrapot. Mimochodem - koronavirus je v těhotenství víc nebezpečný než klasická chřipka? Já to fakt nevím. Vloni jsem prodělala chřipku v 9. tt a miminko je naštěstí zdravé ![]()
O co je horší koronavirus než třeba chřipka?? Rýma a bolest v krku mimcu neublíží, pokud nebudeš brát léky co těhotná nesmí, v těhotenství je nejhorší horečka.
Virovy veci stejne nevylecis, tak se hod doma do postele a čekej… pokud teplota a suchy kasel, pak jde nejspis o nachlazeni příp o koronavirus.
Při nejhorší jde o virus Orthomyxoviridae!!! A to by byl s tebou amen.
No ta Američanka to tady všude roztahala, už to má půlka Brna, jen se o tom mlčí. Za městem jsou masové hroby, kam černé dodávky celé noci vozí mrtvá těla. Být vámi, tak si sepíšu závěť a dám si všechny věci před smrtí do pořádku.
Moc se Ti nedivím, že plasis. Člověk se snaží brát vše selským rozumem, ale.. Každopádně bych se v první fázi, zkusila paralen, kloktat a kapky na rýmu určitě v malé míře neuškodí. Byt v teple. Pokud by se to začalo zhoršovat, asi bych kontaktovala nějakou hygienu a domluvila se s nima.. Každopádně si myslím, že už to nyní může člověk chytit kdekoliv, když ty dvě kozy se pohybovaly po světě. ![]()
@Cenarius píše:
No ta Američanka to tady všude roztahala, už to má půlka Brna, jen se o tom mlčí. Za městem jsou masové hroby, kam černé dodávky celé noci vozí mrtvá těla. Být vámi, tak si sepíšu závěť a dám si všechny věci před smrtí do pořádku.
To je zbytečné, to už asi ani nestihne, prý to všechno padá jako mouchy.
Příspěvek upraven 05.03.20 v 10:16
@Kriss Tina
tak coronavirtus má podle včerejší zprávy WHO úmrnost nikoliv 0,5%, ale 4% a ostatní věci najdeš na stránkách WHO :
Dalších 20% pak má závažné a kritické stavy, následné poškození vnitřních orgánů zatím není zjištěno tj. plic a ledvin (zatím se to blbě sleduje)
Does the new coronavirus affect older people, or are younger people also susceptible?
People of all ages can be infected by the new coronavirus (2019-nCoV). Older people, and people with pre-existing medical conditions (such as asthma, diabetes, heart disease) appear to be more vulnerable to becoming severely ill with the virus.
WHO advises people of all ages to take steps to protect themselves from the virus, for example by following good hand hygiene and good respiratory hygiene.
Tady jsou videa WHO určená pro větší národy :
https://www.who.int/…ublic/videos
@Kriss Tina pro zdravé lidi to horší není, ale pro staré a astmatiky, chronicky nemocné to může být ale daleko horší problém. Takže člověk by měl mít trochu ohleduplnosti k druhým, pro které to nemusí znamenat tak lehký průběh. Kdybys měla dítě s těžkým astmatem, tak budeš trochu obezetrnejsi..
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji asi jen uklidnit, ale i tak se zeptám na názor. V pátek minulý týden, jak tady byla v Brně ta nakažená jsem se pohybovala taky po městě ( v centru) musela jsem k obvodnímu lékaři, nyní jsem 27TT, přepokládám, že jsem to lapla tam, ale od pondělí jsem nachlazená bolest v krku a rýma dnes se to trochu zhoršilo. Asi není nějaká velká pravděpodobnost, že by jsme se nějak potkali a já to od ní chytla, spíš jsem to lapla u té obvodačky ne? Jela jsme normálně mhd, prosím nedělejte si ze mě srandu, většinou takhle nešílím a přepodkládám, že je to normální nachlazení, ale těhotenské hormony plus koronavir u mě prostě ted převládá…
Tak především říkali, že do Brna dorazila v noci a šla se hned ubytovat. A pak hned do Prahy. Ubližuješ si víc tím stresem než tim nachlazením
@Cenarius píše:
Tak já jdu raději zlikvidovat tu sbírku vibrátorů v šuplíku, ať to pak pozůstalí nenajdou ![]()
Ahoj, potřebuji asi jen uklidnit, ale i tak se zeptám na názor. V pátek minulý týden, jak tady byla v Brně ta nakažená jsem se pohybovala taky po městě ( v centru) musela jsem k obvodnímu lékaři, nyní jsem 27TT, přepokládám, že jsem to lapla tam, ale od pondělí jsem nachlazená bolest v krku a rýma dnes se to trochu zhoršilo. Asi není nějaká velká pravděpodobnost, že by jsme se nějak potkali a já to od ní chytla, spíš jsem to lapla u té obvodačky ne? Jela jsme normálně mhd, prosím nedělejte si ze mě srandu, většinou takhle nešílím a přepodkládám, že je to normální nachlazení, ale těhotenské hormony plus koronavir u mě prostě ted převládá…