Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Počítají se dva roky ne tři.
Kolik je dětem?
Na pracák nechoď, žádost podej elektronicky. Pokud nemáš za poslední dva roky odpracováno ať už prací nebo náhradní dobou, na podporu nebudeš mít nárok. Musíš žádat o jiné dávky(hmotná nouze, bydlení). Též nejlépe elektronicky. Pracáky jsou prakticky uzavřené.
Anonym, na jednom pracuji a nechci to spojovat s nickem
@Anonymní píše:
Ráda bych se zeptala, v pondělí se budu registrovat na UP. Bohuzel nemám za poslední 3roky odpracovan jeden rok.Mam dvě děti do 10let…Mám nárok na nějakou finanční pomoc? Dekuji
Pokud nemáš odpracováno, tak podporu nedostaneš
Pak jedině přídavky na děti, možná příspěvek na bydlení atd. Zeptej se na úřadě.
Moc díky holky.
Myslela jsem že v téhle situaci, když nemůžu hledat práci, to bude jinak. Detem je 8let.
Hledat práci můžeš. V této situaci stále platí zákony, které se obejít nedají.
@Anonymní píše:
Hledat práci můžeš. V této situaci stále platí zákony, které se obejít nedají.
Nechci nic obcházet. Jen nevím, jak mám chodit do práce, když mám doma dvě děti, které nechodí do školy🤔
@Anonymní píše:
Nechci nic obcházet. Jen nevím, jak mám chodit do práce, když mám doma dvě děti, které nechodí do školy🤔
Pokud bys mohla být zaměstnaná v bezpečnostníh složkách, tak oni mají zařízené hlídání dětí. Například.
Stejně jako hledat práci, kde máš home office. Navíc tato situace, může trvat třeba pouze měsíc či dva, to teď nikdo neví, hledání práce zahrnuje i obesílání potenciálních zaměstnavatelů a to z domu dělat můžeš.
Nikdo neříká, že musíš nastoupit za 14 dní, ale hledat můžeš.
@Anonymní píše:
Ráda bych se zeptala, v pondělí se budu registrovat na UP. Bohuzel nemám za poslední 3roky odpracovan jeden rok.Mam dvě děti do 10let…Mám nárok na nějakou finanční pomoc? Dekuji
A proč se jdeš registrovat zrovna v pondělí, ty jsi teď končila v práci? Proč jsi nešla na OČR s osmiletými dětmi?
@Anonymní píše:
Kolik je dětem?
Na pracák nechoď, žádost podej elektronicky. Pokud nemáš za poslední dva roky odpracováno ať už prací nebo náhradní dobou, na podporu nebudeš mít nárok. Musíš žádat o jiné dávky(hmotná nouze, bydlení). Též nejlépe elektronicky. Pracáky jsou prakticky uzavřené.
Stačí rok ne dva. Kamarádka se byla hlásit a musela dát rok dohromady q podporou ji přiznali
@Saynka píše:
Stačí rok ne dva. Kamarádka se byla hlásit a musela dát rok dohromady q podporou ji přiznali
Jistě, ale ne tři roky dozadu. Jak psalal zakladatelka.
@Anonymní píše:
Kolik je dětem?
Pokud někdo pracuje na dohodu o provedení práce, za poslední dva roky má odpracované dva roky právě na tu dohodu a nyní kvůli koronaviru je bez práce, náleží mu něco? Anonym nebo smazat, citlivé info, díky.
@Anonymní píše:
Pokud někdo pracuje na dohodu o provedení práce, za poslední dva roky má odpracované dva roky právě na tu dohodu a nyní kvůli koronaviru je bez práce, náleží mu něco? Anonym nebo smazat, citlivé info, díky.
Ne, nenáleží, nic do systému neprispival, tak nema narok z nej ani cerpat.
@Anonymní píše:
Pokud bylo aspoň 12 měsíců s výdělkem nad 10 tisíc, tak pak ano.
@Anonymní píše:
Pokud vydělával nad 10 tisíc(v hrubém), tak ano.
@Anonymní píše:
Pokud vydělával nad 10 tisíc(v hrubém), tak ano.
Pravda, to pak jo.