Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Bububububu radši zůstaň na gauči
Do dneška jsem byla stejně vysmátá jak ty. Ale po tom, co jsem dneska sledovala hodinový rozhovor s náměstkem ministra zdravotnictví Prymulou, jsem mnohem pokornější. Např. praktičtí lékaři nemají roušky, stát je schopný jim je dodat za 2-3 týdny. Jen jim. To jsem docela zírala, stejně jako na další fakta. Pořád jsem měla koronavirus za chřipečku, ale je to úplně jiná liga. Prý to bude trvat měsíce, než to pomine. Já jsem si pořád myslela, že stačí, aby se oteplilo. Nejsem žádný panikář, ale asi to žádná sranda nebude.
@Anonymní píše:
Jen tu nehodlám číst hejty na svůj nick. Hrdinka nejsem, jen nejsem předkálená z každé kraviny. Opravdu se nehodlám omezovat ohledně dovolené na lyžích.A ano, pro všechny kolem jedeme do „Rakouska“ a i tak jsou pomalu až hysterické reakce. Říct Itálie, tak se asi všichni…
Podívej, já taky nešílím, nakoupeno nemam nic, ale respekt vůči tomu mám. Ani ne kvůli sobě, ale kvůli dětem a starším rodičům. Panikou tomu nezabráním, ale dobrovolně naproti tomu nejdu. A jestli jedete do Itálie a tvrdíte, že do Rakouska, tak jste teda extrémně ubozí. A to tvoje bubububu nechávám bez komentáře.
Jela bych. Za chvili to bude uplne vsude a sance ze to chytnete nebo budete v karantene je strasne mala. Vite kolik je tam ted Cechu? Zbytecna hysterie uzijte si lyzovani
@Veveří píše:
Do dneška jsem byla stejně vysmátá jak ty. Ale po tom, co jsem dneska sledovala hodinový rozhovor s náměstkem ministra zdravotnictví Prymulou, jsem mnohem pokornější. Např. praktičtí lékaři nemají roušky, stát je schopný jim je dodat za 2-3 týdny. Jen jim. To jsem docela zírala, stejně jako na další fakta. Pořád jsem měla koronavirus za chřipečku, ale je to úplně jiná liga. Prý to bude trvat měsíce, než to pomine. Já jsem si pořád myslela, že stačí, aby se oteplilo. Nejsem žádný panikář, ale asi to žádná sranda nebude.
Je to. viriulentni jako chripka, riziko je vetsi nad 80 let, v cem je to jina liga? Jo bude to hodne drahe, ekonomiku to postihne.
Proč si myslíte, že je větší risk jet na lyže než sedět doma. Obzvlášť, jestli je tazatelka z Prahy. Vždyť budou na horách celý den venku, ve velké vzdálenosti od dalších lidí. Podle mě je nebezpečnější chodit do kanceláře, do školy, jet v MHD, pohybovat se v místech, kde na sebe lidi funí.
Bůhví, kde to ten z Ústí chytil, třeba byl ve wellness, ale že by to něj prsknul někdo na lanovce… no nevím.
@Santa Juana píše:
Bůhví, kde to ten z Ústí chytil, třeba byl ve wellness, ale že by to něj prsknul někdo na lanovce… no nevím.
A proč ne? Na lanovce, v hotelu, v restauraci, v bufetu, v obchodě…
Kde je větší riziko se nakazit? Ve státě, kde jsou 3 nakažení anebo kde jsou stovky a tisíce? ![]()
Ne nejela bych, ale ne kvuli viru, ale protoze crcat se na otocku do Alp na jeden den si zajezdit je voser. Kdyby se jednalo o prodlouzeny vikend, tak bych s klidem jela…
@lilith1 píše:
Je to. viriulentni jako chripka, riziko je vetsi nad 80 let, v cem je to jina liga? Jo bude to hodne drahe, ekonomiku to postihne.
jiná liga je to v tom, že když máš chřipečku, tak nenosíš roušku, ani respirátor, nemeješ se desinfekčním gelem, nejsi v karanténě nebo tě neodveze sanitka na infekční a nejsi tam ošetřována zdravotníky ve skafandrech
Řešíme podobné téma doma. Týká se nás to až za dva týdny. Uvidíme, jaká bude situace. Zrušit to můžeme kdykoliv, zatím jsme rozhodnuti, že jedeme. Pokud to bude i tady, je větší šance, že to chytnu až půjdu nakoupit. Než někde na svahu. ![]()
@Anonymní píše:Ááá, první anonymní hrdina. Proč se neodtajnis chytráku?
My jedeme taky, nějaká chřipka mi může políbit řitní otvor
Aspoň bude prázdno, hotel šel dolů s cenou a děti dostaly instrukce, že se jede do Rakouska.
Ja nechapu, ze tomu lide chodi naproti. Kvuli fotce na FB? To je takovy problem se na to vykaslat a jet pristi rok? Kvuli takovym nezodpovednym jedincum to tu za chvili bude vypadat jak v Italii. Nikdo nerespektuje doporuceni Ministerstva zdravotnictvi. Oni to nerikaji ze srandy kralikum. Rodice zrusili zajezd za xtisic. Jo a nemam doma zasoby ani respiratory, nepanikarim. Jen nechapu toto sobecke smysleni. ![]()
@lilith1 píše:
Jiná liga v tom, že to zřejmě nezmizne s nástupem jara jako chřipka a v tom, že nikdo neví, jak se virus bude dál chovat. A ne nad 80 let, ale nad 65.
Anonymku snad @admin odtajni, je to trapne na nekoho delat bububu ![]()
@Pudloslava píše:
Ja si riksla, ze bych klidne jela na nejaky lastminute, ted je to tam levne. Coronavirus tudy proleti tak jako tak, to by se musely uplne zavrit hranice. Jen aby člověk neskoncil v nejake karantene.
Asi tak.
V současné situaci bych asi klidně jela. Riziko nákazy tam bude zhruba stejné jako v českém supermarketu. Ty 3 zachycené případy v ČR jsou podle mě jen špičkou ledovce.