Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@22Denisa píše:
@Lama LamaPardon ale pokud několik dní říkají, že se NEMÁ jezdit do zasažených oblástí a lidi přesto cestují, tak bych je to nechala vše zaplatit nebo ať si tam zůstanou!
Tedko psali, že ten kdo byl v Itálii tak pojištovny nebudou nic proplácet.
Kde, prosim te? Muzes dat odkaz, prosim?
Tohle, je snad trochu rozdíl než obezita ne?
Ten virus mutuje a nikdo neví co s tím. Proto považuju za krajně nezodpovědný jezdit do oblastí, kde lidi padají jak mouchy. Navíc, nejsou ohrožený jen senioři ale i malé děti, které mají třeba astma!
@22Denisa píše:
@Lama LamaTohle, je snad trochu rozdíl než obezita ne?
Ten virus mutuje a nikdo neví co s tím. Proto považuju za krajně nezodpovědný jezdit do oblastí, kde lidi padají jak mouchy. Navíc, nejsou ohrožený jen senioři ale i malé děti, které mají třeba astma!
No, to mi nepřijde. Obezita je v podstatě jistota zdravotních komplikací. Proč by jsi nehradila následky, když se někdo nebude řídit doporučením necestovat a hradila následky toho, že se někdo nebude řídit následky zhubnout nebo nekouřit? ![]()
Doporučení jako doporučení
A obezita je přenosná jo???
Pokud vím, tak ne. A pokud někdo jede do zasažených oblastí ať si jede, ale nevrací se sem a neohrožuje ostatní.
@22Denisa píše:
@Lama LamaA obezita je přenosná jo???
Pokud vím, tak ne. A pokud někdo jede do zasažených oblastí ať si jede, ale nevrací se sem a neohrožuje ostatní.
ty jsi nepsala o riziku nákazy. Ty jsi psala o nákladech na léčbu, která vznikne v důsledku neuposlechnutí doporučení.
@22Denisa píše:
@VeveříNejela bych, protože mám mozek a neohrožovala bych ostatní. Pokud chcete jet, tak si tam laskavě zůstaňte a nevracejte se sem. Itálie má 2500 lidí nakažených to je málo? Pak se sem vrátite a voláte o pomoc, jako ten blb z Děčína. Všechno bych takový nezodpovědný idioty nechala zaplatit ze svýho!
Nechápu, proč mi tady nadáváš, nejspíš sis mě spletla s anonymkou, já jsem diskuzi zakládala a ptala se na jednodenní lyzovacku v Rakousku ve východních Alpách
Měli jsme jet v pátek, i tak jsem to celé zrušila. Jinak souhlasím, že ten kdo teď jede do Itálie, je neodpovědný.
@22Denisa píše:
@Lama LamaA obezita je přenosná jo???
Nebud hystericka a dej si neco na uklidneni. P
Kamaradka treba zitra leti ja Tenerife - zajezd dostala od Jeziska, kolegyne dneska odleta do Maroka na dovolenou, placenou na Silvestra.
V praci kolega leti na centralu do Parize a interne mame zakazane jen cesty do zasazenych oblasti, takze Cina a sever Italie, jinak kolegove litaji tam kam bezne.
Na zachodech mame virucidni gely a uklizecku tu nevidam trikrat denne, ale petkrat. Vytahy smrdi dezinfekci jak na pitevne a do klimatizace nam obcas fouknou taky dezinfekci, nastesti muzeme otevirat mala vetraci okna i pres prosklennou kancelarskou budovu a ten puch muzeme vyvetrat. V metru a MHD jezdi bezne lidi, co jindy. Jo pravda - dvere se otviraji vsechny, ne na dotek predem, to je asi jedina zmena…
Jo deti na gymplu sly vcera misto se ucit na Matejskou a rikaly tomu Corona day.
Doma mame onkologickeho pacienta a 94 babicku, nevysiluje ani jeden a to babicka je sice hlucha, ale senilni neni…
Pardon on se s tebou někdo bavil? Proč se vtiras?
Nikdo tu hysterický není, tak nevím, co to plácáš.
Na Tenerife je od včera další případ, protože Britka byla bez příznaků, takže ano, je to taky zasažená oblast.
Pracuji ve zdravotnictví a moc dobře vím, že to zas taková „sranda“ opravdu není, jelikož všem býv. kolegyním přišel dopis, že pokud to bude potřeba i oni budou muset vypomáhat jako v Itálii, právě kvůli těmto nezodpovědným lidem, co radši obětují život než pár tisíc. Nemluvě o tom, že oni zase ohrožují sebe a budou muset být mimo přislušníky rodiny.
Je mi to opravdu fuk ( taky ráda cestuju mimochodem ) at si každý dělá co chce, ale at se ty lidi nevrací sem nebo at si to sami zaplatí - mám na mysli, kdo si vědomě jede na dovolenku, když je ta oblast celá zasažená a lidi tam jsou týden v karanténě.
Pokud máš jiný názor tak fajn, mně to je jedno, laskavě už nereaguj. Měj se ![]()
Příspěvek upraven 14.03.20 v 16:42
Prave proto, ze pracujes ve zdravotnictvi, tak bys nemela hystercit. Kolik mas roku praxe?
Strach a panika ochromuje a obzvlast hystericti zdravotníci bez sebereflexe by měli jit na neplacene volno, ty jsi idealni adeptka to volno cerpat ![]()
Urcite budes souhlasit se zrusenim divaku venku na biatlonu, ale nacpane hokejove haly při play-off te nechaji klidnou vid, ty nase plácalko… ![]()
Moje sestra dělá vrchní sestru infekčním a prý můžeme v klidu odjet lyžovat (ne do zakázané oblasti, ale do Rakouska) ![]()
No jo prosimte, prave kvůli takovým lidem jako jsi ty se museli radši uzavřít hranice. Měj se ![]()
Z me strany posledni reakce. Ono az se nakazis nebo tva rodina, tak tu pomoc budes potrebovat od nas ze zdravotnictvi a ver, ze takovy blaboly fakt psat nebudes. Je to vazne, psala jsem to prve i proto, ze moje pribuzna zije na jihu Italie. Svoji praci delam uz nekolik let a lidi, ktery se citi nedotknutelni, tak ver, ze na to vzdy dojeli.
Nebudu reagovat na tve hloupe urazky ( bez hloupych nadavek nejsi schopna zrejme diskuse) a hlavne, nevim proc reagujes na odpoved, ktera nebyla pro tebe. Ptal se te nekdo na neco?? Zajimal me snad tvuj nazor? No on je za klavesnici kazdej hrdina, vid…
Hranice se za par tydnu pravdepodobne opet otevrou ale bude tu bezpecne hlavne pro stare lidi. Vetsina souhlasi i zakladatelka, tak je zrejme take dle tveho chytreho uvazeni hysterka. Staci si projet diskusi na posledni stranu.
Příspěvek upraven 15.03.20 v 02:17
No tak vláda tohle téma vyřešila za všechny nezodpovědné, kdo by o lyžovačce v Rakousku či Itošce snad ještě uvažoval..
od neděle s cestováním utrum
snad celková karanténa a opatření přinesou brzy ovoce a do pár týdnů bude líp..
situace se mění každým dnem.. 1/3 opravdu mohl ještě někdo váhat, ale už o týden později bylo snad jasné, jak dramatická situace v Itálii je..
držme si palce, ať je český scénář mnohem lepší
Krasne napsano, ona to fakt neni sranda a situace se snad zlepsi za par tydnu… ![]()