Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Baba píše:
Mě to ujetý příjde. Není to osobní a zahrnuje to i lidi, kteří na covid neumřeli. Takový divný.
Nic to ve mě nevyvolá. Jen vlastně otázku proč.
Jako protiklad toho, jak se před tím rokem rozebíral životopis každého, byť jen nakaženého, až po prababičku, to není úplně mimo.
@Baba píše:
Kterej?Jinak prý Babiše majitel lakoval a Babiš to ochotně sežral i s navijákem
Teď čtu od Hamáčka, že až bude lidí s covidem v nemocnicích jen 3000, začne se rozvolňovat. Přitom lidí s vážným průběhem (kteří dle mého laickeho názoru potřebují nemocniční péči) je tam jen 1900. Prosím pěkně lékaři a sestry, proč tam je ten zbytek? Je fakt nutné, aby tam ti lidé byli?
Příspěvek upraven 22.03.21 v 14:41
@AvajBr píše:
Ja ti nevim, me asi prijde spis trapny, oznacovat jakykoliv zpusob vyjadreni vzpominky na jakehokoliv zemreleho za traparnu
Způsob vyjádření vzpomínky na mrtvé, ktery je okatě stavěn na odiv, mně trapný přijde. Každý na to má jiný názor. Za sebe mohu říct, že být jeden z mrtvých můj blízký, budu vyloženě znechucená.
@Lama Lama píše:
NO, to je přesný. Prostě divný a proč.
Protože se zviditelní. Ne ti mrtví samozřejmě. Takže pozérství.
@Modesta píše:
Teď čtu od Hamáčka, že až bude lidí s covidem v nemocnicích jen 3000, začne se rozvolňovat. Přitom lidí s vážným průběhem (kteří dle mého laickeho názoru potřebují nemocniční péči) je tam jen 1900. Prosím pěkně lékaři a sestry, proč tam je ten zbytek? Je fakt nutné, aby tam ti lidé byli?Příspěvek upraven 22.03.21 v 14:41
pred nejakou dobou tu zdravotnice psaly, ze skoro 40% tvori socialni hospitalizace
@Modesta píše:
Teď čtu od Hamáčka, že až bude lidí s covidem v nemocnicích jen 3000, začne se rozvolňovat. Přitom lidí s vážným průběhem (kteří dle mého laickeho názoru potřebují nemocniční péči) je tam jen 1900. Prosím pěkně lékaři a sestry, proč tam je ten zbytek? Je fakt nutné, aby tam ti lidé byli?Příspěvek upraven 22.03.21 v 14:41
Je to nutné, jinak by se muselo rozvolňovat
ale promiň, nejsem zdravotník. Jen takový polopopirac ![]()
@Modesta píše:
Někdy to nutné opravdu není. Ale rodina ty svoje koviďáky domů nechce a odsun na lůžka následné péče vázne dlouhodobě ![]()
V našem neintenzivním kovidáriu je takových lidí půlka.
Třeba ten trouba, co tak pěkně pošpinil plzeňksou fakultku, mohl mít maminku klíďo doma. Kdyby samo chtěl, že ![]()
Tak zase lidi kteří jsou v nemocnici s covidem víc než 20 dni se nepočítají, jelikož už nejsou pozitivni takže i těch bude asi dost ve vážném stavu
Ten případ mě nějak minul…
A jak to s nimi děláte? Testujete je pravidelně jak často? A když mají negativní test, tak alou domů?
Jako tady by se fakt dalo ušetřit míst… Kdyby se pronajalo pár hotelů a lidé, kteří nutně zdravotní péči nepotřebují, se odlifrují tam a bude jim pravidelně někdo nosit jídlo a jednou denně je obejde sestra… To by nešlo?
Já se jen snažím to pochopit, abych si to sama v sobě nějak uzavřela. Už ani nesleduji zakazy/příkazy a jen se snažím s dětmi nějak smysluplně přežít…
@Modesta píše:
tak důvodů může být mraky - potřeba kyslíku, dekonpenzace jiného onemocnění - tlak, cukrovka, kardiak, astma. Ztráta soběstačnosti. Tromboza, embolka. Dehydratace, minerální dysbalance.
A pak mraky věcí s covidem vůbec nesouvisející. Třeba je hospitalizovaný po operaci slepáku a má covid
@Modesta píše:
@BabaTen případ mě nějak minul…
A jak to s nimi děláte? Testujete je pravidelně jak často? A když mají negativní test, tak alou domů?
Jako tady by se fakt dalo ušetřit míst… Kdyby se pronajalo pár hotelů a lidé, kteří nutně zdravotní péči nepotřebují, se odlifrují tam a bude jim pravidelně někdo nosit jídlo a jednou denně je obejde sestra… To by nešlo?
Já se jen snažím to pochopit, abych si to sama v sobě nějak uzavřela. Už ani nesleduji zakazy/příkazy a jen se snažím s dětmi nějak smysluplně přežít…
ale to jsou lidi nesoběstační, tam jednou denně sestra nepomůže. tam by museli být pečovatelé a ti chybí.
Jednou denně ti přijde sestra i domu. ale to nestačí
Tak kyslík, trombóza a embolie bych řadila do těch vážnějších průběhů, ne? Dehydratace je otázka jednoho, max dvou dnů, než se člověk zavodní.
Jako jo, jsou tam i závažnější věci, ale pokud je příčina pobytu ta, že člověka nechtějí doma… To by řešit šlo.
Evropská léková agentura nedoporučuje užívat ivermektin proti covidu. Je vhodný jen na klinické studie
@Purple Rain píše:
Tohle mi přijde jako traparna na ntou. Hlavně ve smyslu zviditelnovani se na neštěstí druhých. Ale i celkově, ostatním mrtvým taky nikdo křížky na chodník nemaluje. A že jsou to také tragédie.
Jsem si ráno říkala 25 křížků okej, pak to na seznamu hodily jako hlavní událost dne, tak jsem si to četla ten titulek znovu, že mluví v tisících
Máme hold speciální black list pro cizince, jestli někdo do teď nevěděl, kde se malá ČR nachází, tak teď už musí mít jasno. A ještě se v té popularitě budeme rochnit a živit ji.