Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak po půl roce užívání košíku musím říct, že nevím, jak bychom to bez něj přežili
Daník je dost ufňukané miminko a jediný spolehlivý způsob, jak ho uspat, bylo vození sem a tam. Já můžu košík určitě doporučit, jenom pokud bych ho kupovala znovu, pořídila bych si do něj lepší matraci, měli jsme košík z druhé ruky a matrace byla už dost proleželá. Já bych do něj v Tvém případě šla.
Taky uvažuji, zda pořídit košík či nějaké lehátko. Bydlíme v bytě, co má 120m2, přemýšlím hlavně nad tou výhodou, že dítě může být pořád se mnou a dá se v tom dát i na balkón. Dost bych se na lítala, chodit se na něj pořád dívat do dětského pokoje. Myslíte, že je košík lepší než takové to hrací lehátko? Bojím se aby ho to v tom košíku bavilo.
Koš na miminko a monitor dechu
Uvažuji o koupi koše pro miminko (vždycky se mi to moc líbilo a zároveň teď máme málo místa v ložnici a dětský pokoj pro starší je ještě v nedohlednu). Zajímalo by mě jestli do košíku jde pod matraci vložit monitor dechu. Četla jsem v diskuzi, že lze do košíku zn. Picci, ale jde to i u jiných? Máte někdo takový? Díky předem.
Tamara: určitě doporučuju košík, v lehátku by ze začátku neměli být vůbec nebo jenom na chviličku, je to stejný jako s vajíčkem. Pevná podložka je pod zádíčka to nejlepší. Navíc je lepší si popojet s košíkem než se tahat se s lehátkem, každá možnost jak ulevit zádům dobrá ![]()
JJ, košík je super, taky ho máme, můžeš s ním všude jezdit, já v tom malou uspávám přes den, protože v postýlce sama neusne
, mám hranatý koš, takže by tam monitor určitě být mohl
Mám půjčený zcela obyč malý oválný košík, je super, houpací a monitor do něj v pohodě jde, i když je košík opravdu malý, dvouměsíční dítko se do něj přestává pomalu vejít, dávám mu tak ještě měsíc, max. dva
Pak mám ještě půjčenou kolíbku a ač na délku stejná, tak jak je hranatá, myslím, že se do ní vejde o něco déle.
Holky, prosím o radu, myslíte, že je nutný do košíku ochranný mantinel jako se dává do postýlek?? nebo je to zbytečnost, mám kolem takový ten látkový potah, ale mantinel ne..
Jo tak super, taky jsem si říkala, že by to mělo stačit, ale napadá mě ledasco, když všichni dávají ty mantinely do postýlky, která je o mnoho větší…
@Terrka6 píše:
Jo tak super, taky jsem si říkala, že by to mělo stačit, ale napadá mě ledasco, když všichni dávají ty mantinely do postýlky, která je o mnoho větší…
Ty mantinely jsou podle mě pro větší miminka, aby se nebouchly, když řádí v postýlce, ale koš využiješ max do 4 měsíců, i když já ho měla do 5, ale malá je malinká, v 6M měla 62 cm, a to miminko zas takový ďáblík ještě není ![]()
Ahoj
No já myslím že je to zajímavá záležitost ale pokud plánujete více než jednoho potomka tak je to super věc a dokonce jsem našla dokonalé typy na jedné stránce jsou ručně vyšívané ze speciálního proutí… Různé barvy a za tu dokonalou cenu máte vše
(peřinky, povláčky, nebesa…) http://www.ukristynky.cz/…nebesy/2031/?… ![]()
petitefillette pro tebe by možná bylo menším řešením tohle http://www.ukristynky.cz/…8447-vb1.jpg … no i když nevím jestli bych neeměla strach
ale jsou nádherné
Zdravím, neviděly jste někde koš na mimino zároveň houpací a i s kolečkama? Díky ![]()
ahoj chci se zeptat,uvažuji o koupi košíku na kolečkách pro mimi,jelikož máme 2+1 a už jedno dítě máme,chtěla jsem ho z toho důvodu že spíme v obyváku, dcera má svůj pokoj a nevim jak by jsme tu nacpali postýlku,i když na postýlku by se místo snad našlo.tak teď nevím jak se rozhodnout jelikož to není zrovna levná záležitost.co myslíte?