Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky
,
chci se zeptat vás, které máte zkušenosti, jak dlouho jste využily koš na miminko? A šly by jste do téhle investice znovu?
Díky
![]()
Ahoj. Starší dceru jsem v něm měla cca 5 měsíců, mladší jen u našich, takže párkrát. Investice do něj nebyla, určitě bych ho nekupovala - dala mi ho mamka, je ještě po mně a mých sourozencích. U starší jsem ho používala hlavně proto, že jsem ji chtěla mít pořád u sebe (nejsem fanda lehátek a podobných pomůcek pro děti, věřím tomu, že malé dítě má ležetna rovném - na zemi nebo v postýlce), takže přes den byla v košíku, který jsem vozila po bytě. S mladší to nebylo potřeba, protože bydlíme jinde, kde nejsou prahy a tak mi stačila jen postýlka s kolečky nebo deka na zemi. Dřív jsme měli prostorný byt, teď už tolik ne, takže mi to přišlo jako zbytečný kus nábytku. ![]()
Koš mám, ale od kamarádky. Nový bych nekupovala a jak píše hkac, taky si myslím, že má být dítě na rovném. Nelíbí se mi vibrační lehátka, ani lehací židličky. Využití všeho je krátkodobé. Koš mám na přesunování dítěte na světlou stranu, kvůli žloutence. A jinak první dcera mi z něj vyrostla ve 2,5 měsících.
Ale je to moc hezké, když je to načančané. Pokud máš peníze na zbyt, tak si ho kup. uděláš si radost.
Tak na 1 dceru jsem ho měla ani ne 3 měsíce, takže za mě zbytečně vyhozené peníze. Kdybys ho měla dostat nebo nevíš kam s penězma tak jo, ale jinak je to zbytečnost ![]()
ja si ho poridila.snad ho chvilku vyuziju,ale mam prenosny kosik.ten je trochu levnejsi a oproti kosiku na koleckach asi i mensi.je docela lehky a vyuziju ho misto postylku u babicek.
Měla jsem korbu ze starého kočárku na podvozku s kolečkama.
Vydržel nějak do pěti měsíců, pak už se Maja i otáčela a víc ji bavilo být na zemi…
Byla to velká pomoc, ale nový bych kvůli toho asi nekupovala, přijde mi to moc peněz.
Funkčně naprosto stejně poslouží nějaký ten starší hluboký kočárek, jen to není tak „efektní“.
Ahoj, u prvního dítěte jsem ho neměla. U druhého jsem si ho půjčila od kamarádky, abych nemusela tak jako u prvního děcka tahat postýlku do obýváku k oknu (kvůli žloutence). Používala jsem ho cca 3 týdny a teď už dávám dcerku normálně do postýlky v ložnici i přes den, takže za mě je to zbytečná investice. Vadilo mi, že je v něm dcerka taková zapadlá, kdežto v postýlce má lepší rozhled kolem sebe.
Ahoj, kos jsem vyuzila asi tak 2mesice, mozna kousek vic
Marecek mel zloutenku, tak jsem ho s kosem presouvala po byte k oknum na slunicko.
Spinkal v nem docela hezky, ale jak byl vzhuru, nebavilo ho to v nem, protoze nevidel a nejake zavesene hracky ho absolutne nezajimaly ![]()
Pak uz jsem ho davala spat do postylky a kdyz byl bdely, byl se mnou na gauci nebo na zemi na dece.
O kosiku jsme snila a nakonec jsme ho dostali a ja doufam, ze ho u dalsiho mimca uzijem vic
Zpetne si rikam, ze do noveho bych urcite neinvestovala.
novy bych nekupovala, to mi prijde taky zbytecne.. ja mela kos jeste po nas, pres 30 let stary, jen jsem usila novy potah. vydrzel pres 2 mesice a spokojenost velika!
zkus se poptat po okoli, urco ti ho nekdo pujci. a treba ho ma nekdo z pribuznych jeste schovany na pude..
S dovolením se tu trochu přiživím
Plánujeme že bychom si pořídili druhého potomka, ale bydlíme jinde než dřív a mám problém, že prostě nenacpu do ložnice postýlku. Jediný větší prostor je v nohou postele, ale tudy se prochází k balkonu a muž do postele. Kdybych tam vecpala postýlku, neprošla by ani myš
A vedle svojí postele mám právě místo tak akorát na košík. Takže mi z něj dítě za 3 měsíce vyroste? Tak to jsem v háji, bude pak asi muset spávat v obýváku. (Nejsem zastánce spaní dětí v posteli s rodiči.) Myslela jsem, že by tam tak půl roku vydrželo a pak by šlo ke starší do dětského pokoje..
Tak my kupovali koš nový a vůbec nelituji. Malému je 4,5 měsíce, spinká v něm pořád, v postýlce ještě pořádně nebyl…počítám, že tak za měsíc ho tam přesunu…
Jinak ze začátku jsem koš taky měla hlavně na to, abych měla mimčo stále u sebe, teď už ho máme nastálo jen v ložnici…Rozhodně to není dlouhodobá investice, prostě jen na těch prvních pár měsíců…ale jak říkám, nelituji těch peněz ani náhodou, mám pocit, že u miminka je tak nějak všechno jen „na chvilku“
( i když nový koš není levná záležitost, dá se ale pořídit pěkný i zdruhé ruky) … košík si nechám i pro druhé mimi… ![]()
Ahojky, my jsme ho využili asi do 5 měsíců. Půjčila mi ho teta. Byl moc fajn, mohla jsem ho mít furt u sebe. Matík se se mnou koupal, vešel prádlo atd ![]()
O kosi na mimi som snivala aj ja-ale ako tak citam,su to velke peniaze na chvilku…
Myslite ze to mozem vyriesit korbou z kocika(mam odnimatelnu a dole su take hupacie sklopne umeliny),ze mozem mat cez den mimi v tej korbicke namiesto v kosiku?
Košík jsem si koupila z druhé ruky. Máme obývací pokoj v přízemí a ložnici v patře, a tak jsem si do obývacího pokoje koupila právě ten košík. Kamarádka mi ho vřele doporučovala, že prý hlavně na začátku ho prostě taháš za sebou, neřešíš chůvičky, prý to hlavně ocenila při sprchování.. Tak uvidím. Jenom jsem docela narazila, když jsem si k tomu košíku chtěla koupit peřinky. Stojí kolem 1000,– Kč a není žádný výběr, mazec ![]()