Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojki, Ja jsem Irina a jsem cizinka, proto,delam chyby v Cestine
, a le snazim se psat bez chyb.
Na konce Dubna mam planovany porod, koupila vece pro mimi kuli vybavicke, a le nevim co mam koupit pro hygienu na prvni dobu po porodu..... Muzete mne poradit, doporucit co mam koupit? Dekuji moc krat! ![]()
Ahoj, já používám od začátku od HIPPu - na tělo sprcháč, na vlasy šampon a na mazání olejíček. Ale moc nemažu, není potřeba. Ještě jsme dostali od Johnsons koupel na celé tělo a vlásky, používali to i v porodnici, ale snad prý na tuto kosmetiku někteří reagují, nevím, my jsme problém neměli - tak to střídáme. Pak jsem měla ještě Bepanthen na zadeček, byl fajn i na bradavky, ale nějak jsem po vypotřebování další nekoupila, líbil se mi Sudocreme. Ale obojí je dobré.
Jináč takové ty věci jako líh nebo jodisol na pupík (doporučují jak kde), Ophtal nebo borovou vodu na očička (borová voda má krátkou záruku, tak se nedá kupovat moc dopředu). Víc jsem toho snad neměla… Určitě ještě někdo něco vymyslí
![]()
Ahoj, tak pro mimi jsem měla Aviril olejíček (krásně voní), na mytí jsemměla od Niveii tu novou řadu, též je supr a voní:-) Na zadeček Rybilku a Imazol-když se malej oprudil. Na pupík líh, na očíčka Opthalmoseptonex, pak tyčinky na čištění uší a nosíky, odsávačku na rýmu+Libenar..To je asi tak všechno:-)
Zdravím
,
já měla Bephanten na zadeček i bradavky, Infandolan mast - na suchou kůži miminka (ohyby na rukou a nohou - čistá vazelína+vitamíny),líh na pupíček, borovou vodu, čistý olivový olej z lékárny na celé tělo po koupání (dříve jsme používali Hipp, ale malá měla ekzém)-později jsme přešli na řadu Sebamed a nemůžu si vynachválit.Dále Libenar do nosu, odsávačku na vysavač, vatové tyčinky, sensitive vlhčené kapesníky, případně krém na obličej od Sebamedu proti nepřízni počasí (vítr, chlad)-ale to jsme využili spíš na podzim a v zimě. Jinak mě zatím nic nenapadá…
taky bych řekla ten bepanthen,jinak pro malýho jsem od začátku používala Niveu dětskou koupel a těl.mléko,pakvlhčené ubrousky sensitive(babylove z dm jsou taky o.k.)možná 1bal newborn plínek(někde ti dají ,někde musíš mít svoje)A pak pro sebe vložky do podprsenky,nějaký lepší normální vložky(v nem.dávají obyč.ty nejsou nejlepší)a pak poporodní kalhotky 2-3(prodávají v lékárně-jsou takový děrovaný-„vzdušný“
)
Pro miminko - Mycí emulze Sebamed a Extrajemný krém Sebamed(nebo modrou Indulonu). Další věci z lékárny (na pupík, na oči), ti pak poradí sestřička od dětské doktorky, až přijedete domů z porodnice…
Případně vlhčené ubrousky, ale ty první týdny je líp umývat vodou…
Pro oba - Bepanthen - pozor, jsou dva druhy!!! Správný je ten s růžovým pruhem Bepanthen MAST. Miminku na zadeček a tobě na bradavky.
Pro tebe - síťkované kalhotky, porodnické vložky (značka Samu, měla jsem jeden balík nějakých jiných a nebyly vůbec příjemné) a já jsem si pak koupila Rosalgin, jsou to pytlíky s práškem, rozmíchá se ve vodě a polívala jsem tím šití po nástřihu, připadá mi, že se to líp hojilo.
Možná dostaneš v porodnici takové kufříky se vzorky, tak můžeš vyzkoušet. Určitě něco donesou návštěvy. A kdyby něco, všechno se dá dneska rychle dokoupit, tak nedělej zbytečné zásoby.
Tak já mimčo koupala jen v čisté vodě a mazala olivovým olejíčkem z lékárny, žádné zbytečné chemické vůně. Na zadek rybilku nebo bepanthen. Bepanthen je dobrý i na bradavky, aby ti nepopraskaly, než si zvyknou na kojení.
Ahoj, máme prakticky všechno, co už psaly holky, jen místo olejíčku po koupání máme krém Excipial U Lipolotio z lékárny, protože malej měl hodně suchou pokožku (máme to na před předpis, ale možná se to dá koupit i normálně)a je to mnohem lepší než olejíčky…Jinak čeština super
![]()
Carrien píše:
Ahoj, máme prakticky všechno, co už psaly holky, jen místo olejíčku po koupání máme krém Excipial U Lipolotio z lékárny, protože malej měl hodně suchou pokožku (máme to na před předpis, ale možná se to dá koupit i normálně)a je to mnohem lepší než olejíčky…Jinak čeština super![]()
Jj, dá se to koupit normálně, něco přes stovku to myslím stálo. Je to super i na seboreu (žluté šupinky) na hlavičce…
Ahoj urcite doporucuju Weledu, hlavne kremik na zadecek je vyborny! ![]()
My používáme kosmetiku Klorane (pudr, těl. mléko, spray na prdelku, čistící vodu na prdelku i obličejík), je dražší ale skvělá, jsem s ní moc spokojená a kluci taky
(koupíš ve vybraných lékárnách). Na koupání dávám čistou vodu a myji gelem od Biodermy ( 500ml, modrá lahev, cena asi 400,–) - velmi šetrný na kojeneckou pokožku, koupíš zase v lekárně). Meju tím i vlásky a nemáme vůbec žádné šupinky.
A ještě doporučuji Excipial Lipolotion (koupíš v lekárně), na vysušenou pokožku, jak už tu někdo zmiňoval. Hodilo se nám v šestinedělí, když kluci měli sem tam sušší pokožku na nožičkách.
Tak já můžu také vřele doporučit Weledu. Olejíček a krém na zadeček nemají chybu.
Jinak bych moc kosmetiky nepořizovala. My máme olejíček a krém na prdelku od weledy, pak jsmě měli líh na pupík a kapičky do očí ophthalmo septonex, ale malá je nepotřebovala, ve výbavičce se myslím přesto hodí. Pak ještě do nosíky mořskou vodu sterimár. Na zvlhčení sliznice, malá docela chrochtala, tak se nám to taky hodilo.
Ahojki, pekne vam vsem dekuji, uz napsala jsem seznam a pudu nakupovat
Moc mne pomohli!!!!!!
![]()