Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky holky,chtěla jsem se zeptat jakou značku kosmetiky jste kupovali pro miminko a co všechno z kosmetiky (šampon,olejíček,…)?chci si to uz dávat pomalu dohromady a nevim si rady.Díky moc
Nejnovější recenze z kategorie Dětská kosmetika
Přečtěte si článek: Kosmetika pro miminko: Jak ji vybrat a používat?
Ahoj,já pro malého od narození kupuji většinu od Sebamedu-ochranný krém na obličej,dětskou mycí emulzi,na zadeček Bepanthen,a na tělíčko po koupání Levandulový krém od Atoku z Baby serie,ale myslím,že na tělíčko bude i něco od Sebamedu,pokud bys chtěla ucelenou řadu.Tu mycí emulzi dávám i do koupele.Nikdy se mi po ničem neosypal,ba doktorka říkala,že má pěknou kůži.Jo,a na zimu jsem mu na obličej koupila krém od Biodermy,je to nějaký ochranný před mrazem.Je teda dražší,ale mazala jsem se s ním i já ![]()
Dopředu bych si koupila jen Rybilku za prdýlku, Bepanthen na bradavky ( či také na prdýlku) a nějaký tekutý mycí gel na koupání - používám Nivea senzitiv bez barviv a vůní a Hipp..
Na tělo mazání - to záleží na pokožce, zda bude potřebovat nějakou zvýšenou péči..
někdy promazává olejíčkem, někdo pl. mléky ( my měli Sebamed)..Nepořizuj toho moc, uvidíš co miminko snese.
Já toho koupila dopředu dost, ale využila jsem jen Bepanthen (bradavky), Sebamed na opruzeniny, Niveu Mycí gel Nutri sensitive na koupání, Niveu Pečující olej na mazání po koupání, Eóne čistý mandlový olej na mazání při přebalování.
Ahojky,já koupila Bepanten mast na opruzeniny,a měli jsme ze začátku na tělo Nivea tělové mléko,ale malý měl extra suchou pokožku tak dr.mi doporučila obyč.modrou Indulonu,je hodně mastná…a jinak na koupání Johnson Baby od narození na tělo a vlasy..šampon zvlášt nemusíš zatím kupovat,uvidíš jak ti to bude vyhovovat a na občasné opruzeniny je super kulatý krém Nivea SOS!
![]()
ja mam pro malou bubchen…ale nic moc dopredu asi nekupuj (ja vim ze to coveka bavi..taky jsem nakonec koupila neco co tu jeste mam a asi ani nikdy nepouziju
)..kazdymu miminku vyhovuje neco jinyho…a jak pisou holky ze potrebovali jen olejicek a bepanthen nebo rybilku…tak to jsem vse dostala v porodnici…takze kdybych to kupovala tak to mam dvakrat…a ja treba ani bepanthen ani rybilku skoro nepouzivala…osvedcil se mi case nivea SOS krem…ale na kazdou prdelku funguje neco jinyho ![]()
nečetla jsem další příspěvky - jen popíšu osvědčenou situaci u nás:
na večerní mytí SEBAMED tuhý syndet (kostka - meju s ní pod krčkem, v podpaždí, prdelku, pacinky), na vlásky (nemeju každý den) SEBAMED mycí emulce (rozkvedlám kapku gelu s vodou v kelímku a až pak mydlím pěnu na hlavičku)
hodně se mi osvědčil takovej peelingovej kosmetickej kartáček/štěteček pro ženský z drogerie, je velmi jemnej, pěkně mydlí, drbu s ním uleptaný pacinky a rozdělávám pěnu na vlásky, následně používám místo hřebínku na vlasy, přijde mi to hygieničtější než žínky apod. - dobře se vymeje, rychle uschne, takže žádný žně pro bakterie.
na omejvání nepoužívám froté žínky (právě kvůli zapařování a množení bakterií, prej by se prakticky po každým použití musela vyvařovat a vyžehlovat, aby se zamezilo bujení baterií), ale používám jednorázový žínky z DM „Waschlappen“ - 30ks/30kč, rozstřihnu na třetiny, tj. 90 kousků tak 6×20cm, každej den beru novej kousek a po koupání ještě využiju na omytí vaničky a vyhodim; přijde mi to prostě nejčistší - beru s ním obličejíček, za ouškama, tělíčko a „vytírám“ s ním pindíka
do vody ve vaničce žádnou pěnu nedávám (zbytečná vysušující chemie)
po koupání mažu olejíčkem - nejkvalitnější je WELEDA (jen čistě měsíčkový nebo směs pflejeöl), ale je hodně drahá, tak jsem teď přešla na mandlový od HIPPu. Hodně se mi NEosvědčil olejíček od Nivey!
obličejček ničím nemeju ani nenatírám, jen čistou vodou a případný ťupinky nebo bebínka poťupu mateřským mlíkem
na prdelku mažu Nivea SOSkrém (plechovka) - je k nerozeznání podobnej Bepanthenu (konzistence a „výdrž“), jen je levnější. Bepanthen jsem 1× taky koupila, abych zjistila, jakej to je teda zázrak - je opravdu kvalitní, ale na „běžný“ mazání nezapruzený prdelky je to myslím zbtečný plýtvání, ale vyplatí se ho mít doma, když se právě prdelka oprudí. Vyzkoušela jsem také Rybilku, Niveu v tubě, DM Babylove, DM Alverde, Johnsons+Johnsons - vždycky jsem se ráda vrátila k Nivea SOS.
vlhčený ubrousky z Dm babylove sensitive (1 ks vychází na 22 hal s kuponem v těhu/mimi-knížečce)
pak ještě používám z lékárny čtverečky gázy - je jich tam za dvacku strašně moc, používám na čištění oušek a očíček. Nepouští totiž chloupky (oproti vatovým tamponkům)
uchošťouradla používám normální - ne ty dětský s bambulí, protože v tom v praxi nevidím rozdíl
nic dalšího nepoužíváme
dál ve skříňce máme genciálku, řepíkovej čaj na koupele, desinfekci cutasept (na pupíček, bebínka, ruce …)
než se mimi narodilo, tak jsem doma vojela všechno ajatinem (desinfekce z lékárny s rozprašovačem za cca 60kč/půllitr), ale to jen moje fobie z bakterií, plísní aspol. ![]()
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
v rámci nákupu kosmetiky si pro sebe kup dobrý mejdlo na ruce, protože si je fakt budeš mejt xkrát za den
a dobrý intimní mejdlo (femigel lactacyd mi selhal a při hojení mi dělal dobře od Dermacolu s olivou, stojí stejně), ženský si pochvalovaly v porodnici gel z lékárny, kterej se jmenuje prostě a jednoduše „dubová kůra“, my ho pak nemohli sehnat, tak mi manžel zakoupil HemaGel , někomu pomůže obyčejná kalciová mast, ta se dá používat i na popraskaný bradavky (musí se ale smejvat před kojením!)
Tak já mám na malého na koupání od Hipp,na zadeček Rybilku ,plus ještě tu mám Bepanthen ,co jsem si koupila na bradavky a na promazávání slunečnicový olejíček z lékárny.
ahoj,ja osobne jsem spokojena se znackou Nivea. Pouzivala jsem i Hipp,celkem v pohode,akorat mi nevoni. Maly vyhovuje vsechno. Pak je Johnson´ ,ale jejich pripravky pry vyvolavaji alergii! Tak nevim
.
Kazdopadne bych mela pripravenou RYBILKU, ta je ze vsech masti na zadecek nejlepsi. Pak ten bepathen, olejicek,napr. aviril, nebo jiny od jine znacky, lih na pupik,. Do vody nejaky gel treba od te Nivei.
s klárkou jsme po cestě z porodnice v lékárně koupili líh na pupíček a olivový olej na celé tělíčko a pipinku. na mytí jsem měla tu mycí kostku od sebamedu a projela jsem jí i vlásky. jinak ještě ty gázové čtverečky z lékárny, ty jsou univerzální. a pro sebe a zapruzeniny Bepanthen mast. ale stejně si na bradavky hodně chválí mast babylove z DM. oleje a mycí emulze jsem do vody nedávala, klárka nám pak klouzala z rukou ![]()
Od začátku na koupání Nivea sensitive (je na vlásky i tělo), Aviril krém na zadek proti opruzeninám (Rybilka mi smrděla), tělo jí mažu Excipialem (má extrémně citlivou kůži, takže raděj kupuju ten a vyhovuje). Vlhčené ubrousky z DM drogerie, myslím, že je to Babylove sensitive. A to je asi všechno ![]()
Ahojky. My používáme od narození dětskou kosmetiku Weleda. Vše je z výtažků z měsíčku, takže moc příjemná. Krém na opruzeniny, mycí emulzi, olej a nejlepší je koupel. Tj. něco jako krémový olej, dá se malinko do vaničky a miminko má i po utření krásnou vláčnou pokožku, takže nemusíš ničim mazat a to je super. Používáme někdy do teď a už je nám rok a měsíc.
No, já bych prvních pár měsíců nepoužívala nic parfémovaného, zvyšuje se tím riziko pozdějšího vzniku alergie. Takže spíš čistou vodu a třeba perlan na umytí nebo utření. Maximálně neparfémované krémy, které namíchají v lékarně.
Já jsem malé nekupovala nic, jen kalciovku na zadeček, na promazaní indulonu a olejíček, stačí slunečnicový z lékárny, šampony a gelíčky na mytí a všelijaký s*ačky, aby se nám pleť vysušovala jsem zavrhla na doporučení v porodnici a následně i u doktora v poradně. Pokud, ale trváš na mytí gelem, tak jen jednou dvakrát do týdne, moc kosmetiku nekupuj, je lepší něco vyzkoušet, jestli miminku sedne, po nějaké kosmetice se ti může osypat a co pak s tím, počkej co budou používat v porodnici a pak bych koupila, to co už máš vyzkoušené od nich… Kup si třeba zatím lékárničku, čípky na teplůtku, teploměr, nůžtičky, kapičky do nosu, nejlépe vincentku, nějakou gázu, líh na pupíček…