Přírodní kosmetika a citlivá pokožka

5
12.8.10 13:23

přírodní kosmetika a citlivá pokožka

Ahojte maminy. 2letý syn má citlivou pokožku, nemá přímo atop, ale reaguje hodně na změnu kosmetiky přesušenou kůží nebo vyrážkou. Ráda bych používala přírodní kosmetiku. Měli jsme Weledu, Alverde z DM a teď mi paní v lékárně poradila českou dětskou přírodní kosmetiku od Manufaktury - Krteček. Tak se chci zeptat, jestli s Krtečkem máte některá zkušenost??? Kromě šamponu a sprcháče mají úžasně voňavý olejíček a také emulzi do koupele. Koupila jsem šampon a ten olejíček, ale ještě jsem ho nevyzkoušela, chci se nejdřív zeptat na vaše případné zkušenosti. Díky moc předem za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
12.8.10 13:26

Můžu jedině doporučit krémy z baby serie od Atoku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.8.10 13:56

Ahoj, já koupila z Manufaktury ten sprcháč a šampona dobrý, je na tom krtek, takže úspěch :lol: Jenže syn není alergik, kůži má OK, tak nevím jak u vás. Je fakt, že to složení se mi zdálo OK. Ještě jsem kdysi koupila v DM mycí lotion Babylove Ultrasensitive, páč to měli v akci :oops: To myslím, že by bylo pro vás - je to tak jemné, že to není ani parfémované, určitě mají celou řadu tzn i krémy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.8.10 14:01

Díky Gino, mrknu na to v DMku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21726
12.8.10 14:11

klárka má atopický ekzém a kosmetika z Manuifaktury jí moc vyhovuje. máme sprchový gel, šampon a tělový krém. všechno je super. za mě opravdu doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.8.10 14:16

No tak to je skvělá zpráva Nozu, že to zvládá Klárka i s atopem, to jsi mě uklidnila, tak to dneska večer umyjeme vlásky s Krtkem a namažu ho tím parádním voňavým olejíčkem:) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
12.8.10 14:57

Werísku nečetla jsem přímo složení kosmetiky Krteček, ale vím, že jinak Manufaktura úplně přírodní není.
Nemohla bys to sem kdyžtak opsat?

Na vysušenou a citlivou kůži s ekzémem bych používala čisté bambucké máslo, v tom není vůbec nic, co by mohlo dráždit (někdo třeba může být citlivý na éterické oleje, které jsou přírodní - třeba na heřmánek, měsíček) nebo kokosový olej. Používá to kamarádka a moc si to chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.8.10 15:05

Složení šamponu je (nepíšu úplně to podrobný složení včetně slov, kterým ani nerozumím) obilné klíčky, panthenol a bezalergenní výtažek z heřmánku. Je bez barviv,parabenů, sulfátů a ropných produktů.
Složení olejíčku je slunečnicový, mandlový a meruňkový olej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21726
12.8.10 21:37

já přidávám ten dětský regenerační krém: bambucké a kakaové máslo, mandlový olej, vitamin E. pak je tam ještě detailnější chemické složení, ale to neopisuju, trocha parfemace. čisté bambucké máslo používáme taky, tohle máme jako druhou alternativu při nočním svědění - rychleji a lépe se to nanáší a vždycky to klárce na kůži rychle zabere. nejhorší je, že každému pomáhá něco jiného ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.1.11 19:16

Péče pro citlivou pleť

Moc příjemná a nedráždivá (i pro atopiky a exematiky) je Calendula péče od Martiny Gebhardt. Je to biodynamická, absolutně čistá kosmetika. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.11 16:59

No já raději používám prostředky od firmy Univers servis, konkrétně výrobek na praní Universum sensitive, protože syn je alergik a navíc má pořád nějaké vyrážky a teď se ho dost drží ekzém a tak lítáme po doktorech ale na alergologii mi doporučili tuhle firmu tak jsem si řekla že je to to poslední co ještě vyzkouším a vyplatilo se, dokonce mi dali slevu 40% jen proto že je alergik a dopravu mám zdarma, je to solidní jednání, tak jsem šťastná jako blecha.
Mají veškerou kosmetiku,pleny eko produkty i co se týče veškeré hygieny a uklidu.Sama jsem si po té zkušenosti nakoupila doforoty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí