Kotě a průjem

Anonymní
21.8.14 20:08

Kotě a průjem

Ahoj,
v pondělí jsem si přivezla z útulku kotě, byla jsem upozorněna, že může mít průjem ze stresu. Kotě má průjem doteď, v pondělí teda mělo ve stolici i hleny, ty naštěstí zmizely, jakmile jsem začla míchat stravu s rýží, ale ačkoli dva dny jedlo v podstatě jen ovoněnou rýži, tak průjem přetrvává.
Popravdě je podezírám, že kotě nebylo ani v útulku zcela v pořádku, kotě je absolutní kliďas, psa má na salámu, mazlí se s ním, je akční, hraje si, těžko má ten průjem ze stresu.

Teď jsem hledala, co všechno může způsobovat takový vleklý průjem a trochu mě oblévá, zítra s ním jdu na veterinu, ráno se chystám odchytit kakání a mám hrůzu, že má nějakého cizopasníka, prý dokáží být někteří i dost odolní na léčbu, což je problém, v neděli se vrací po týdnu děti (batole a předškolní věk) a já bych je nerada ohrozila nemocným kotětem :?

Fakt je mi z toho do breku, těšila jsem se, jakou budou mít radost, navíc kotě je fakt mazel, akční, neustále vyžadující pozornost, takže by mělo být i v pohodě, co se dětí týká, ale zatím jen mixuju rýži, utírám po každém kakání zadek, někdy mu musím umýt i tlapky a říkám si, že přeci zvíře v takovém stavu nemůžu nechat mazlit s dětmi :zed:

Zažili jste kotě s delším průjmem, který se pak bez problému vyřešil a zvíře bylo zdravé a bez problémů?
Bojoval jste někdo u kočky nějak dlouhodobě s cizopasníky, bakteriemi ve střevě nebo jinou chamradí?
Nebo to může být z podávání ATB? (léčba údajně skončila 30.7., že by si tři týdny nevšimli, že má kotě průjem? :think: )

Kotě je šíleně hubené, kdykoliv se nají, vypadá, jako by spolklo tenisák, je pekelně žravé, dostává 3× denně a když se chci najíst já, tak ho musím chudáka zavřít, aby mi nelezl do talíře. Dneska při vaření mi málem vlítnul do hrnce, protože se tam vařilo kuřecí maso pro něj.

budu vděčná za jakékoli postřehy, rady a hlavně zkušenosti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
21.8.14 20:11

Jestli není apatické tak si myslím že má dost velkou šanci se z toho vyhrabat, ale víc ti řekne jenom doktor. Ony ty koťata jsou na tohle dost náchylný, stačí málo a už jsou pode…ný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
21.8.14 20:12

Rozhodně veterinář, viděla bych to na nějakého parazita nebo infekci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2635
21.8.14 20:13

Myslim, ze potrebuje odcervit a bude v pohode…vsak zverolekar poradi…nenechte si vzit radost ze zviratka…drzim palce a napiste urcite jak to dopadlo…je tu i specialni diskuze ohledne kocek…urcite holky poradi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2635
21.8.14 20:17

Diskuse se jmenuje: Kocici diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10103
21.8.14 20:19

Jestli je kotě hubené a má velké břicho, tak má na 99% škrkavky (+ s velkou pravděpodobností i další „kamarády“). Takže odčervit, naočkovat, odblešit! Z atb být průjem může. Hlavně nedávat mléko (to ale, předpokládám, neděláš) a krmivo bych vybrala spíš granule/kapsičky dietu - určitě poradí veterinář.
Jen pozor, takhle malé kotě a ještě oslabené má s velkou pravděpdobností toxoplazmu a „vajíčka“ vylučuje právě stolicí. Takže pečlivou hygienu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.14 20:20

Odčervený byl začátkem července, další odčervení je psané na konec října, myslíte, že vůbec může být takto malé odčervované častěji? (má půl kila, je to fakt šprček malej)

• Citovat
  • Upravit
10103
21.8.14 20:22

Jo, klidně po 14 dnech, zvlášť když je z útulku a v takové stavu. Na to, že ho odčervili bych raději nespoléhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.8.14 20:26

Určitě odčervit - pastou, lépe se dávkuje a není to taková zátěž, jako tableta.

Na veterinu zajeď, myslím, že se to vyřeší brzo, neboj.

Čím krmíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
21.8.14 20:28
@Anonymní píše:
Odčervený byl začátkem července, další odčervení je psané na konec října, myslíte, že vůbec může být takto malé odčervované častěji? (má půl kila, je to fakt šprček malej)

minimálně 1 x měsíčně po dobu prvních 6 měsíců života…odčervení.
Můžeš podávat laktobacily, Kolostrum (mlezivo)prodá ti ho veterinář. Ale rozhodně k němu zajdi…parazitů se může zbavovat déle. Kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.14 20:35
@Pipet píše:
Určitě odčervit - pastou, lépe se dávkuje a není to taková zátěž, jako tableta.

Na veterinu zajeď, myslím, že se to vyřeší brzo, neboj.

Čím krmíš?

zpočátku měl Whiskas (ten dávají v útulku), teď jsem koupila kuřecí hřbety,obírám mu libové maso, plus teda tu rýži, tu dostává od úterka.
Veterinář je v plánu, já se tak nějak tady psychicky připravuju, co nászítra čeká.

@SIMONA1234 píše:
minimálně 1 x měsíčně po dobu prvních 6 měsíců života…odčervení.
Můžeš podávat laktobacily, Kolostrum (mlezivo)prodá ti ho veterinář. Ale rozhodně k němu zajdi…parazitů se může zbavovat déle. Kolik mu je?

Aha, tak to jsem netušila, že 1× měsíčně, v předávacím protokolu bylo právě jen odčervení při příjmu a pak na ten říjen.
Laktobacila jako běžného, co se dává i lidem?

• Citovat
  • Upravit
7346
21.8.14 20:48
@Anonymní píše:
Aha, tak to jsem netušila, že 1× měsíčně, v předávacím protokolu bylo právě jen odčervení při příjmu a pak na ten říjen.
Laktobacila jako běžného, co se dává i lidem?

My jsme dostali měsíc staré kotě, chtěli ho utopit…z útulku by měli dávat koťata minimálně 3 měsíce stará…po řádném odčervení a minimálně 1 x očkované!!!
My tomu měsíčnímu kotěti dávali mléko (RC pro koťata), maso vařené + rýže, ale i syrové (pár dní přemražené, kvůli zničení parazitů)…jsou granulky i pro koťata..ale ne Whiskas…to je drahý OBYLÍ…kupte něco bez obylovin (pšenice)…na netu najdete profi krmiva a nejsou to takové pálky.
Lactobacily klidně ty „lidské“…rozebrat tobolku a posypat maso…jednu tobolku tak na 3 dávky krmiva.
Pak veterinář prodává přímo tabletu proti průjmu…nebo kupte lidskou SMECTU(čištěný jíl proti průjmu)…a tím posypejte jídlo…cca půl kávové lžičky…funguje to SKVĚLE!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
21.8.14 20:50

Tuhle…určitě znáte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
21.8.14 21:02

Na veterinu zajeď jestli to jsou cizopasníci tak dá kotěti proti nim injekci a bude. Ale spíš mě zaráží, že říkáš že je akční. A to by s cizopasníky nejspíš nebyl. Co vím z doslechu od švagrové. Ty měli začervené kotě. TAkže asi bude problém jinde. Zajela bych na tu veterinu. Takhle to je těžko říct. Oni kouknou a budou vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10103
21.8.14 21:21
@B EL píše:
Na veterinu zajeď jestli to jsou cizopasníci tak dá kotěti proti nim injekci a bude. Ale spíš mě zaráží, že říkáš že je akční. A to by s cizopasníky nejspíš nebyl. Co vím z doslechu od švagrové. Ty měli začervené kotě. TAkže asi bude problém jinde. Zajela bych na tu veterinu. Takhle to je těžko říct. Oni kouknou a budou vědět.

KOtě klidně může být akční. Pokud je relativně dobře živené a parazitů není moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný