Odnaučení psa do domu

120
20.8.14 11:11

odnaučení psa do domu

Ženy a maminky,
potřebuji poradit. Mám fenku výmarského ohaře 4 roky starou, po štěnátkách. Chodíme s ní pravidelně ven, bydlíme v baráčku, má zahradu, dvorek, na dvorku boudu, v průjezdě domu má pelíšek, misky s jídlem a gauč na spinkání. Ovšem donedávna byla fenka zvyklá že jsme ji pouštěli domů a spala v noci s náma v pokoji na svém křesle. ted má své křeslo na průjezdě. Rekonstruovali jsme si první patro domu a přestěhovali se nahoru. Ovšem fenka tady nemůže být na patře s náma, jelikož čekáme miminko a ona bohužel je schopná pořád štěkat, máme ted okna do ulice a jak chodí lidi, hlídá a štěká. Vždycky musíme jít fenku pustit dolů na průjezd a lekneme se. Nevím jak byh to dělala kdyby už tady spinkalo miminko.Tak jsme se rozhodli, že fenku přenaučíme být venku a na průjezdě. jenže se nám pořád v noci dobývá domů a škrábe na plastové dveře, nepomáhá ani kárání, trochu už si zvykla, je to asi 14 dní, ale pořád to pokračuje. a hledáme řešení. napadlo mě, jestli někdo nemá nápad jak fenku naučit spinkat samu na průjezdě. http://www.elektronickeobojkypropsy.cz/…radnik-p3082 přítele napadlo koupit tento el. ohradník a dát na dveře aby to pochopila rychleji. mě je z toho docela smutno, ale asi budeme muset. nevím proč to nejde naučit když ostatní psy to vpohodě zvládají. Asi to chce trpělivost. Ale fenka se bojí bouřky a ohnostroje, takže když něco takového začne, je jak šílená a lomcuje s dveřma až ji musíme pustit. Fenečku milujeme a děláme pro ní první a poslední, ale nikdo mi zatím nebyl schopnej poradit jak naučit psa být venku aby nechtěl za náma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6078
20.8.14 11:17

Chce to trpělivost. Pokud jste ji nejdřív naučili, ze je s vámi a pak ji odstrkujete - se nediv. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
20.8.14 11:19

Ostatní psy nejsou 4 roky s vámi doma…nediv se když je zvykla být takovou dobou s vámi a teď protože čekate přírustek do rodiny ji už nechcete…elektricky ohradník bych jsem tak použila jedině na vás..a věř tomu že bude žarlít..psy jsou v tomhle dost chytří aby pochopili že do domu jít nesmí nebot se narodil špunt a i když ohaří jsou nekonfliktní zvířata tak tady je možné že bude na něj žarlít…hnus od vás :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1724
20.8.14 11:20

Tak po 4 letech, kdy je na něco zvyklá se jí ani nedivím, že se dobývá domů. My jsme s tímto měli taky problém, máme sice čivavy, ale po přestěhování máme okna až po podlahu. Vyřešilo se to neprůhledným závěsem ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.8.14 11:23

Mnohem jednodušší by bylo odnaučit ji štěkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.8.14 11:26

@pegink 4 roky spala s vámi, nediv se, že nechce být sama venku. Rozhodně nedoporučuji el. ohradník a jiné podobné blbosti. Zkusila bych ji naučit spát třeba na chodbě, když v ložnici vám bude vadit a pracovala bych na tom štěkání - to bude, dle mě, snazší ji odnaučit. Pokud se bojí bouřky, tak se vám venku za chvíli zblázní nebo se někde zraní ( také mám jednu psicu, co se takto bojí a nechat ji v tom venku, tak se mi někde oběsí na obojku, protože se za každou cenu od toho bude chtít dostat - a je jedno, zda se bude chtít podhrabat nebo něco jiného ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
20.8.14 11:26
@Pipet píše:
:pankac: :palec: aby tu za půl roku nebyla diskuze, že jim pes napadl dítě.. :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
20.8.14 11:29
@Pipet píše:

odnaučit štěkat jsme taky zkoušeli, ale nezabralo, je v tom šíleně tvrdohlavá a hrozný hlídač. Vím že to asi vypadá že se jí chceme zbavit, ale je to od vám škaredé soudění když nás neznáte. Dělala jsem pro toho psa všechno na světě, má všechno, chodíme s ní ven, všude ji bereme s sebou, na každý výlet jede i pes, mazlíme se s ní, prostě je to plnohodnotný člen rodiny. To postupné odnaučování ji učíme už delší dobu, lépe řečeno ještě než jsem byla těhotná, ale myslela jsem že nám třeba někdo tady lépe poradí. Přece není jediný pes na světě, co žil např. v bytě a pak se lidi přestěhovali do domu a musí být venku.Ona venku být nemusí, má průjezd, není tam zima a pořád na nás vidí a ví že jsme nebo nejsme doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
20.8.14 11:29

Chudak pes, napred si ji tak naucite a ted ma spat venku, se nedivim, ze se dobyva dovnitr. na to jste meli myslet driv :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.8.14 11:30
@Nikolllet píše: :pankac: :palec: aby tu za půl roku nebyla diskuze, že jim pes napadl dítě.. :roll:

Chce to takto „závislého“ psa s tím děckem seznamovat a nevyřadit ho ze smečky. Pak by neměl nastat tem problém, cos popsala. Bohužel hodně rodin dělá tu chybu - narodí se dítě - psa vyšoupneme někam, kde nebude překážet a uděláme pro něj jen to nejnutnější a zbytek má smůlu. Mám jeden příklad v okolí a fakt to není dobré - není to tak dlouho, co po tom dítěti vyjel ( tak dostal, ale příčinu nikdo neřešil ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
20.8.14 11:31

Aha, tak jeste elektricky obojky, tak hlavne ze psa milujete :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
20.8.14 11:31

Strejda má také fenečku (boxera), ze začátku s nimi také byla v baráku, dokud byla štěně ale pak nekompromisně šla ven, má venku boudu, pohovku, jídlo. Ale jak na to? Myslím že je potřeba být „tvrdá“, vždy když přijde do domu, říct ne a vyhnat, nepolevit, naše dostala i párkrát na zadek, žádný výprask, jen „symbolicky“ novina přes zadeček aby věděla že ne…naučila se to.

• Citovat
  • Upravit
120
20.8.14 11:32
@ZItu píše:
@pegink 4 roky spala s vámi, nediv se, že nechce být sama venku. Rozhodně nedoporučuji el. ohradník a jiné podobné blbosti. Zkusila bych ji naučit spát třeba na chodbě, když v ložnici vám bude vadit a pracovala bych na tom štěkání - to bude, dle mě, snazší ji odnaučit. Pokud se bojí bouřky, tak se vám venku za chvíli zblázní nebo se někde zraní ( také mám jednu psicu, co se takto bojí a nechat ji v tom venku, tak se mi někde oběsí na obojku, protože se za každou cenu od toho bude chtít dostat - a je jedno, zda se bude chtít podhrabat nebo něco jiného ).

není venku, je na průjezdě kde je bezpečno a teplo, je to přístupová chodba veliká. žádné nebezpečí ji nehrozí a co se týká bouřky a ohnostroje, tak i doma šílela, je jedno jestli je na průjezdě nebo v ložnici, blbne na to stejným způsobem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.8.14 11:33
@pegink píše:
odnaučit štěkat jsme taky zkoušeli, ale nezabralo, je v tom šíleně tvrdohlavá a hrozný hlídač. Vím že to asi vypadá že se jí chceme zbavit, ale je to od vám škaredé soudění když nás neznáte. Dělala jsem pro toho psa všechno na světě, má všechno, chodíme s ní ven, všude ji bereme s sebou, na každý výlet jede i pes, mazlíme se s ní, prostě je to plnohodnotný člen rodiny. To postupné odnaučování ji učíme už delší dobu, lépe řečeno ještě než jsem byla těhotná, ale myslela jsem že nám třeba někdo tady lépe poradí. Přece není jediný pes na světě, co žil např. v bytě a pak se lidi přestěhovali do domu a musí být venku.Ona venku být nemusí, má průjezd, není tam zima a pořád na nás vidí a ví že jsme nebo nejsme doma.

A cos čekala? Že Tě tu poplácáme po rameni, že je to takto super. Sama vidíš, že není. Ten pes je zvyklý být ve smečce. Ohař není samorost, potřebuje vedle sebe pána. Mimoto - má krátkou srst a v zimě se také může stát, že mu bude zima. 4 roky byla zvyklá spát s vámi doma a být vám na blízku, cítit vás a teď najednou je změna. Psala jsem Ti - pokud se bojí bouřky, tak se vám venku zblázní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
20.8.14 11:34
@Choupinette píše:
Chudak pes, napred si ji tak naucite a ted ma spat venku, se nedivim, ze se dobyva dovnitr. na to jste meli myslet driv :roll:

ne venku! je to vnitřek domu, normální velká chodba přístupná jak z venku tak ze dvora…tam má lítačky psí ven a může si chodit po zahradě kdy chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný