Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nikolllet píše:
tchyně taky furt jen blbě kecá, že to bude katastrofa (máme 2 čivavy). Můžou na gauč i do postele a tak to i zůstane, jen ona to nemůže rozdýchat. Ale je pravda, že tak povrchní člověk jako ona nemůže v životě pochopit, že pro mě jsou to členové rodiny. Rodím za 6 týdnů a už teď furt špekuluje, co když bude malá alergická a nemůže překousnout, že ani tak psy nedám pryč a budu to řešit individuálně.
Jsem od mala astmatik a alergik, v dětství mi v Motole řekla doktorka, že tak silnou alergii ještě neviděla. Hm a žiju na statku, odmala mezi zvířaty, senem, dojím kozy, suším seno… Takže tchyni pozdravuju ![]()
@ZItu píše: Že tchýni vzkazuji, že jeden astmatik a jeden alergik vyrostli na statku se zvířaty, s kočkami a psy v baráku, normálně dělali seno, váleli se v trávě a žijou do dnes.A kupodivu lépe a s méně problémy, než dva jim podobní vyrůstající ve sterilním prostředí.Příspěvek upraven 20.08.14 v 12:20
Přesně
Neumím si představit, že by se kvůli mně rodiče zbavili zvířat, statku…
@ZItu píše:
Kotec doma pro klid psa není špatný nápad. Ale musí to být místo, kde opravdu bude v klidu a bude to jen jeho - ne, že mu tam to děcko poleze ( ostatně v tomto je to celkem jedno, jestli je to kotec nebo vlastní křeslo, deka ). Ovšem nechala bych to na vůli psa, kdy si tam půjde odpočinout a kdy řvoucí děcko zvládne.
my dali psovi pelech do velké ohrádky pro děti, snadno ji přeskočí. Když chce je s námi, když nás má plné zuby, jde si na místo. Fakt se nám to osvědčilo ![]()
@pegink No držím vám palce, ale taky se obávám, že máte smůlu… U psů (a ostatních zířat) to funguje tak, že jakmile jednou povolíš, je to povoleno pořád. Proto se doporučuje důslednost, ono to tedy platí i u dětí). Takže opravdu z pozice psa je to, co mu teď chcete udělat, podraz. Vyřazení ze smečky je u zvířat hodně závažná věc a ten pes přece nic neprovedl. Nemůže pochopit, proč to tak je, nedá se mu to vysvětlit a jak už tu spoustu lidí psalo - „docvakne“ mu to, až se narodí miminko. Opravdu by bylo lepší psa nechat ve smečce a integrovat dítě. Upravit pravidla tak, aby se dítěti nic nestalo. Ale zas na druhou stranu, oni ti psi cítí, že je to mládě a podle toho se k němu chovají. Já každé dítě při příchodu domů nechala očuchat psovi, a to máme psa pouze na zahradě. Domů nesmí a ani nikdy doma nebyl, přesto je součástí smečky a podle toho se k němu přistupuje. Takže si myslím, že pokud dodržíte určité zásady, tak pes dítěti neublíží a můžete ho mít doma.
A trošku OT - až se narodí sourozenec, taky staršího dáte „ven“, aby miminko nebudil a neublížil mu? Věř mi, že to je daleko horší, protože děti křičí a na rozdíl od zvířat skutečně neznají míru. Takovýmu dvouletýmu (tříletýmu…) dítěti nevysvětlíš, že to není panenka na hraní
Vím, o čem mluvím ![]()
@chodanda píše:
my dali psovi pelech do velké ohrádky pro děti, snadno ji přeskočí. Když chce je s námi, když nás má plné zuby, jde si na místo. Fakt se nám to osvědčilo
Ahoj já jsem pro nechávat pejska venku ted v té chodbě nebo kde učit už ted že tam má místo a ne až se narodí mimčo k večeru bych tam s ni byla aspoň hodinu sedla bych si sní do jejího pelechu a dávala nějaké piškoty nebo něco a ráno to samé. A ona si zvykne pak jenom pracovat sní a mimčem, at mu neublíží.
@ZItu Jo jo, jen návštěvy blbě čumí. V obýváku má totiž ohrádku ještě manžel
Je v ní stůl s počítačem, takže někdo přijde a vidí ohrádku kolem počítače, ohrádku kolem psa a dítě volně
Dle mnohých „chytrých“ lidí bych měla do jedné ohrádky dát dítě a měla bych klid. Podle mě ovšem dítě není zvíře a do klece nepatří
Zakladatelko, tady jsi ani neměla psát, protože je tu plno moralistek co by nikdy a vždycky
Přesně tě chápu, to naše malé pako taky pořád štěká a teda náš syn si teda nezvykl. Máme malého yorka, takže ven bych ho nedala, ale kdyby byl větší, tak by šel i kdyby se na hlavu stavěl. Dřív, než jsem porodila, tak jsme ho postupně odnaučili z postele a gauče, bylo to zdlouhavé ale nakonec to pochopil, takže když se narodilo mimino, tak mu ani nepřišlo, že by ho někdo vyšoupl, spal pod postýlkou a hlídal. Bohužel jak jsi psala, tak stačí venku nějaký hluk, tak štěká jak blázen, s tím bojujeme do teď, upřímě řečeno, už to jeho štěkání nezvládáme, syna jsme přestěhovali do svého pokoje, takže ten je v pohodě, ale budí pořád i nás, navíc ví moc dobře, že štěkat nesmí, vždycky štěkne sklopí uši a zkoumá reakce. Přitom pozornosti má pořád stejně, na syna žárlí, jen před cizíma, jinak si spolu pěkně hrají. Já bych se na pár dnů přestěhovala k fence dolů a spala tam s ní, snažila bych se mít trpělivost, pořád je v domě, není nikde vyhozená na mráz, aby tě někdo mohl soudit, upřímně ti přeji aby si zvykla. Dokud jsme byli v bytě a přítel měl noční, tak musel být pes zavřený v koupelně, taky kňučel, škrábal, pořád jsem chodila okřikovat a nakonec si zvykl měl tam pelíšek a moje tričko, někdy to prostě jinak nejde, ale to tady někteří nepochopí ![]()
@chodanda píše:
@ZItu Jo jo, jen návštěvy blbě čumí. V obýváku má totiž ohrádku ještě manželJe v ní stůl s počítačem, takže někdo přijde a vidí ohrádku kolem počítače, ohrádku kolem psa a dítě volně
Dle mnohých „chytrých“ lidí bych měla do jedné ohrádky dát dítě a měla bych klid. Podle mě ovšem dítě není zvíře a do klece nepatří
Manžel v ohrádce, hmmm
, to taky asi zavedeme.
I když pro něj to bude zbytečné ( doma moc nepracuje ), v ohrádce budu já. ![]()
Na návštěvy dlabej, hlavní je, že to takto vyhovuje vám. ![]()
Předpokládám, že do ohrádek chodí manžel i pes dobrovolně ( a rádi
) a nezavíráš je tam za trest, aby „neprudili“ dítě. ![]()
@pegink A až budete mýt druhé dítě tak to první taky vyhodíte do průjezdu aby to prní nerušil???
@Deninina Co je za moralizování na tom, že píšeme, že psa nevychovala a teď ho chce vyloučit ze smečky? Že mít psa je obrovská zodpovědnost a že pes je velice citlivé stvoření?
Fakt miluju, že se tady vždycky najde někdo, kdo označí vyjádření nesouhlasu nad jiným názorem či postojem jako moralizování. Moralizování je vytýkání něčeho, co člověk udělal a posléze lituje. Toto je vyjádření nesouhlasu nad něčím, co udělat chce a přitom to odporuje zdravému rozumu. Tedy rozumu u lidí, pro které pes není hračka.
@Deninina Já prostě opravdu nevidím důvod proč by měl být pes zavřený v koupelně. A to si jako moralistka teda nepřipadám.
@misicka 149 píše:
@pegink A až budete mýt druhé dítě tak to první taky vyhodíte do průjezdu aby to prní nerušil???
Přesně. A že mimina vřískají víc než nejuječenější čivava…
No já tedy nevím, ale já mám psa naučeného, že když malá spí, tak ani neštěkne a to jinak štěká hodně. Prostě když budeš chtít, tak to půjde. Teď jde o to, co je tvým cílem, jestli to, že se chceš psa zbavit a nebo to, že chceš aby neštěkal. ![]()
Máme hovawarty, což je hlídací plemeno, nejlepší hlídač, ale jak řeknu ticho, prostě zmlknou. Je to o výchově…