Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ZItu Všichni psi jsou smečkoví a závislí na pánovi úplně stejně. Většina takových problémů je pouze o poslušnosti a postavení v rodině. Náš pes je taky zvyklý ležet na sedačce, ale pokud přijde návštěva, tak tam prostě nesmí. Respektuje to a lehne si bez odmlouvání na zem nebo do pelechu. Naučit nebo odnaučit něco 4 letého psa je určitě těžší a časově náročnější ale určitě ne nemožný. Pokud se mu budou dostatečně věnovat a bude natolik unavený, že nebude mít sílu dobývat se domu, tak věřím, že to zvládnou. Je potřeba to dělat postupně a co nejmíň násilně, ale stále to posouvat dopředu a půjde to.
No já to tady raději balím, je vtipné, že pokaždé, když se řeší v nějaké diskuzi, něco ve stylu, co by jste změnily na emiminu, nebo co vám vadí, tak je plno výkřiků o tom, že lidi neradí k tématu a snaží se jen zakladatelku napadat. Zrovna včera se to tady taky řešilo a dnes je to tu nanovo. Vím, že jsem šla proti proudu a chápu, že je tu asi hodně srdcových pejskařek, co nesnesou sebemenší křivdu na psech, ale asi žijete v pohádkovém světě, kde všechno jde, nebo je asi chyba ve mě, že nezvládnu štěkot našeho psa. Rozčilujete se nad tím, že zakladatelka přesunula psa do jiné části domu a přitom to není tak dávno, kdy tady proběhla diskuze, že se někdo musel přestěhovat a pes vyvádí v paneláku, to jste radily vyčkat a nedávat ho pryč. E-mimino si hrozně protiřečí, až je to směšné, asi záleží, kteří lidi se zrovna přidají do diskuze. Zakladatelko držím palce a pevné nervy, pejsek si určitě časem zvykne, myslím, že tady pár dobrých rad padlo, tak ať se daří ![]()
@tartaletka Štěkání se dá odnaučit např. tak, že psa budeš odměňovat za neštěkání. Takže vypozorovat situace, při kterých pes štěká, udělat si čas a dříve než situace nastane pořádně psa odměňovat za ticho.
@narrate Nesouhlasím. Jsou plemena, která ke svému normálnímu fungování pána nepotřebuji a závisláci to nejsou - např. pastevci.
@ZItu píše:
Takovému člověku bych ty zvířata zabavila a poslala na ni minimálně veterinární správu, když už ne ochránce zvířat. Proč proboha tu zvěř má, když jsou jí na obtíž??? Nechápu.
Ale chápu Tebe, že Tě to tíží - mě by to také hrozně bolelo, kdybych v tom musela žít a vidět, jak musejí ta zvířata trpět. Na toto bohužel rady není. Snad jen „sobecky“ doufat, že jedna strana to bude mít brzy za sebou ( omlouvám se za takovou hnusotu, vím, že je to ode mě tak trochu sprosté, ale myslím si, že se vám pak hodně uleví ).
jo je to hnusné, ale pokud se člověk takhle chová ke zvířeti, tak se za takové myšlenky pak není třeba stydět a já to beru tak jak jsi to napsala! On ten pes sice má jídlo i vodu, ale panebože.. Čurá a kadí na beton, trávu vidí přes plot. Já na to sama nestačím, přenaučit 6letého ovčáka chodit na vodítku, když byl venku za 6 let fakt max 10×. A s kočárkem už to bude uplne nerealne. Premyslela jsem ho nekomu darovat a rict, ze zdrhl, ale ona se tchyne boji doma, koupila by dalsího chudacka
mam k ni odpor, vadí me jen kdyz promluví-tomu rikam alergie hodna vyhozeni ji nekam pryc
@Choupinette píše:
Nam rekl svagr, ze mit mimino a psa zaroven v byte (mala rasa) bude sebevrazda. Ze umre z chlupu, ze ho budu muset odnaucit z gauce atd.jsme jedini na svete, kdo bude strasne riskovat zvolit souziti psa a lidskeho mladete.Příspěvek upraven 20.08.14 v 12:06
Tvůj švagr má teda názory
mě už jedno dítě vyrostlo s jezevčkem v posteli, na gauči, na zemi a žije naprosto zdravá bez alergií už 16let
Druhá co se má každou chvili narodit bude zase vyrůstat s uštěkanou čivavou a kocourem který už teď okupuje její připravenou postýlku ![]()
@Nikolllet píše:
Na dvore ma vlcaka na par metrech (na obrovskou zahradu nemuze, co kdyby to tam oznackoval) na betoně, venku byl asi tak 10× za zivot a to jen se mnou. Chce se mě z toho brečet, ale pes má 6 roku a ja ho sama na voditku neutahnu, neni zvykly a kor ted v tehu to proste nejde. Potajnu ho poustim na zahradu, hraju se s nim. Je to chudaceka to jeste tchyme rekne, ze az ty zvirata jeji umrou, tak uz nic nechce, ze to leze do penez-krava jedna, zavrela bych na ten dvur ji. Pritel uz to vzdal, s ni neni řeč. Je to bordelářka a sobecký clovek.. Uz ted je me blbe, kdyz si vemu jaky pgqiklad z ni bude met nase malá
Tak tohle je jako bych to psala já o naší sousedce. Mám jejího psa každý den přímo na očích a je mi z toho zle.
Už jsem se radila s kamošem policajtem, ale bohužel, pokud má vodu a jídlo, nemůžu dělat nic.
![]()
@Nikolllet píše:
jo je to hnusné, ale pokud se člověk takhle chová ke zvířeti, tak se za takové myšlenky pak není třeba stydět a já to beru tak jak jsi to napsala! On ten pes sice má jídlo i vodu, ale panebože.. Čurá a kadí na beton, trávu vidí přes plot. Já na to sama nestačím, přenaučit 6letého ovčáka chodit na vodítku, když byl venku za 6 let fakt max 10×. A s kočárkem už to bude uplne nerealne. Premyslela jsem ho nekomu darovat a rict, ze zdrhl, ale ona se tchyne boji doma, koupila by dalsího chudackamam k ni odpor, vadí me jen kdyz promluví-tomu rikam alergie hodna vyhozeni ji nekam pryc
Já už jsem dokonce měla taky v plánu psa ukradnout
měla jsem i sehnaného nového majitele, ale je to podobně jak u vás, ona by si prostě dalšího psa koupila zas. ![]()
@Nikolllet píše:
jo je to hnusné, ale pokud se člověk takhle chová ke zvířeti, tak se za takové myšlenky pak není třeba stydět a já to beru tak jak jsi to napsala! On ten pes sice má jídlo i vodu, ale panebože.. Čurá a kadí na beton, trávu vidí přes plot. Já na to sama nestačím, přenaučit 6letého ovčáka chodit na vodítku, když byl venku za 6 let fakt max 10×. A s kočárkem už to bude uplne nerealne. Premyslela jsem ho nekomu darovat a rict, ze zdrhl, ale ona se tchyne boji doma, koupila by dalsího chudackamam k ni odpor, vadí me jen kdyz promluví-tomu rikam alergie hodna vyhozeni ji nekam pryc
Nevyrostla tchýně kdesi na vesnici? Tam se dost často bral pes tak, že patří k boudě na řetěz a stačí mu dát jednou denně žrádlo a je spokojený. Vidím to u tchýně od příbuzné ( psi jsou na řetězu, stačí jim zbytky z kuchyně a všechno je ok ). Ona je taky taková zlá jedubaba, nesvěřila bych ji ani mouchu.
Jediná rada ( pokud není možné změnit působiště nebo znesvéprávnit tchýni ) - vydrž to, i když to bude nad Tvoje síly ( posílí Tě to, neboj
).
Příspěvek upraven 20.08.14 v 14:01
@MDK ano bohuzel, pokud ma vodu a zradlo.. Ja nejsem skodoliby clovek, ale vzala bych tchyni a tvoji sousedku, dala je do 1 mistnosti o par metrech s vyhledem ven, tam bych jim dala zachod, kazdy den jidlo a vodu.. Vzdyt to jim musi stacit, jeste by si mely pískat holky jedny…
![]()
@Nikolllet napsala jsi to ještě hodně mírně, ve mě se vždycky vaří krev, když vidím, jak ten pes trpí.
Je to stejné plemeno, jako mám já doma a když vidím, jak naše fena je šťastná, když může být s námi, vděčná za každé pohlazení a podrbání… a ten ubožák vedle nic, celé dny zavřená v kotci přesně jak píše, leží si tam na betonu, leží tam ve svých výkalech a za celé dny si jí nikdo ani nevšimne.
Doufám jen, že na každou sv*ni se voda vaří.
@ZItu myslim, že na vesnici nikdy nežila. Ale ona snese jen sama sebe. Moji rodiče ji nemůžou vystat ani tchana, už teď je domluvene, že ja budu jezdit k nasim s malou ale oni sem nepachnou, nemuzou je fakt ani citit hlavně jejich nazory dementu. Já jsem vyrustala na vesnici, psi byli vzdy venku v boude s velkym vybehem a kazdodenni prochazkou, pres velké zimy byly doma a to treba zrovna dvakrat nevoneli
no je to smutne, ale myslim ze takovych mojich tchyni je stovky, viz @MDK
@Nikolllet @MDK Nebojte, boží mlýny melou pomalu, ale jistě a na jemno.
Ono se jim to vrátí i s bohatými úroky.
@Nikolllet no,my právě na vesnici jsme a krom mě a ještě jedné rodiny tu NIKDO ven se psem nechodí a je to přesně, jak píše @ZItu . Tady se pes dá k boudě a tím to skončilo. Má hlídat, od toho přece je, ne?
Já jsem se na vesnici přistěhovala a přála bych ti vidět, jak na mě roky lidi koukali a později se i vyptávali jakože proč venčím psa?
Sem si tu připadala jak 100 let za opicema. ![]()