Odnaučení psa do domu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4515
20.8.14 12:58

@Ester13 Jenže ona se ptá na radu a většina z vás ji tady vyčítá, že si psa naučila a teď ho přeučuje. Pes není člověk a má své postavení, to že někdo přirovná dítě ke psovi, to už je spíš smutné, než směšné. Je to tu pořád dokola, někdo založí diskuzi za určitým důvodem, má určitou otázku a sesype se tu 20 holek, které ji to nandají, ale neporadí. Tak proč sem lezete a rozčilujete se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
20.8.14 13:00

@ZItu nene, dítě prudí je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.8.14 13:00

@Deninina Rad tady padlo spousta, stačí pohledat.
Nevím, proč jsme moralistky? Protože jsme jiného názoru než ona? To fakt není moralizování - pleteš si pojmy s dojmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.8.14 13:02
@pegink píše: Ženy a maminky,
potřebuji poradit. Mám fenku výmarského ohaře 4 roky starou, po štěnátkách. Chodíme s ní pravidelně ven, bydlíme v baráčku, má zahradu, dvorek, na dvorku boudu, v průjezdě domu má pelíšek, misky s jídlem a gauč na spinkání. Ovšem donedávna byla fenka zvyklá že jsme ji pouštěli domů a spala v noci s náma v pokoji na svém křesle. ted má své křeslo na průjezdě. Rekonstruovali jsme si první patro domu a přestěhovali se nahoru. Ovšem fenka tady nemůže být na patře s náma, jelikož čekáme miminko a ona bohužel je schopná pořád štěkat, máme ted okna do ulice a jak chodí lidi, hlídá a štěká. Vždycky musíme jít fenku pustit dolů na průjezd a lekneme se. Nevím jak byh to dělala kdyby už tady spinkalo miminko.Tak jsme se rozhodli, že fenku přenaučíme být venku a na průjezdě. jenže se nám pořád v noci dobývá domů a škrábe na plastové dveře, nepomáhá ani kárání, trochu už si zvykla, je to asi 14 dní, ale pořád to pokračuje. a hledáme řešení. napadlo mě, jestli někdo nemá nápad jak fenku naučit spinkat samu na průjezdě. http://www.elektronickeobojkypropsy.cz/…radnik-p3082 přítele napadlo koupit tento el. ohradník a dát na dveře aby to pochopila rychleji. mě je z toho docela smutno, ale asi budeme muset. nevím proč to nejde naučit když ostatní psy to vpohodě zvládají. Asi to chce trpělivost. Ale fenka se bojí bouřky a ohnostroje, takže když něco takového začne, je jak šílená a lomcuje s dveřma až ji musíme pustit. Fenečku milujeme a děláme pro ní první a poslední, ale nikdo mi zatím nebyl schopnej poradit jak naučit psa být venku aby nechtěl za náma.

Já bych to viděla asi takhle…pes je ve smečce na posledním místě, to znamená, že bude bez odmlouvání tam, kde mu ukážete (postel, chodba, zahrada…)Pokud je zvyklá být s vámi doma, tak to bude boj, ale musíte vydržet. Já osobně bych začala úplným základem-to znamená poslušností. Prostě začněte nebo opakujte povely (sedni, lehni, ke mně, zůstaň). Do dveří vcházíte první vy-nikoli pes, večeříte první vy-nikoli pes a podobně. Pak pochopí, kde je jeho místo a nebude problém aby vydržel v průjezdu. A aby jste tu změnu přežili i vy, tak doporučuju každý den unavit natolik, že prostě usne v průjezdu a nebude mít potřebu lomcovat dveřma. I doma razíme motto „unavený pes, spokojený pes“ a funguje to 100%. Pak bych ještě doporučila dát ji do pelíšku vaše použité (nejlépe spocené) triko. Ucítí vás a bude se cítit víc v klidu. Držím palce a přeju hodně síly, protože to budete potřebovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
20.8.14 13:03

@Boudová Když to musíš vědět tak proto, že když byl chlap na noční, tak pokaždé končil v jinou hodinu, a když se v noci rozjel výtah, tak pes spustil takový štěkot, že si stěžovali i sousedi od vedle, co měli dvě malé holčičky. A mohla jsem se stavět na hlavu, křičet, slibovat hladit nebo mlátit, ale ten pes má svou hlavu. Teď už naštěstí bydlíme na baráku a ruší jen nás, ale v určitých chvílích člověk nemá na výběr, nikdo z nás nevidí do situace u druhého, zakladatelka svého psa má ráda a tím, že založila tuto diskuzi, tak jde vidět, že se snaží najít nějaké řešení, aby byla spokojenost na všech stranách, ale zatím se dozvěděla, že si neměla psa pořizovat a že až se ji narodí druhé dítě, jestli to první taky odstěhuje, co je tohle to proboha za radu? Jestli ví, že to s tím psem v ložnici nejde, tak to prostě nejde, ale to tady nikdo asi nechápe :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
20.8.14 13:03
@Deninina píše:
@Ester13 Jenže ona se ptá na radu a většina z vás ji tady vyčítá, že si psa naučila a teď ho přeučuje. Pes není člověk a má své postavení, to že někdo přirovná dítě ke psovi, to už je spíš smutné, než směšné. Je to tu pořád dokola, někdo založí diskuzi za určitým důvodem, má určitou otázku a sesype se tu 20 holek, které ji to nandají, ale neporadí. Tak proč sem lezete a rozčilujete se?

No tak kdyz si napred nauci psa do baraku, pak ho chce preucovat elektrickym obojkem, tak je jisty, ze si zaklepeme na celo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
20.8.14 13:05

Ahoj,

tak ja bych to teda nevidela tak tragicky. Kvuli ditku se kolikrat stehuje manzel z loznice, nebo dite kvuli rodicum do vlastniho pokoje a to je normalni, proc povazovat za hnus dat psa do prujezdu…

Vse je o tom ostatnim pristupu. Vetsina lidi da psa na zahradu a tim to konci, preci se tam pes vybeha, vyvenci, soupnu mu tam jednou za den zradlo a konec… To je spatne. I „zahradni“ pes potrebuje na prochazky a hlavne potrebuje kontakt se smeckou, takze ho brat na prochazky s kocarkem, byt s nim denne i na zahrade…

Pokud skrabe vecer na dvere, tak bych na ne jednak dala karton, at je neznici, ale hlavne bych mu pred spanim doprala opravdu vydatnou prochazku s vybehanim, hazenim mice, pripadne s plavanim atd., tim se unavi a nebude mit tolik času vymyslet lotroviny. Mohl by pomoct i kus obleceni, deka, kde uciti vas pach. Dale nejaky talisman, ktery dostane na dobrou noc a muze ho strezit. Nas pes dostava zvykaci kost a kdyz jsme pryc, tak si ji strezi jako oko v hlave, dokud se nevratime. Taky muzete zkusit dat mu deku na lezeni pred dvere, bude mit pocit, ze je vam nejbliz a nikam mu neutecete. Pokud spi dal od dveri, muze trpet strachem, ze kdyz usne, tak vas nezastihne pri odchodu. Ale hlavne se mu venovat. A potom si hlavne sami v sobe urovnat, ze tam neni za trest a ze to neni nic spatneho, on z vas citi obavy, ze ho tam chudacka zase nechavate, musite presvedcit sebe i jeho, ze je na spravnem miste.

• Citovat
  • Upravit
4341
20.8.14 13:08
@narrate píše:
Já bych to viděla asi takhle…pes je ve smečce na posledním místě, to znamená, že bude bez odmlouvání tam, kde mu ukážete (postel, chodba, zahrada…)Pokud je zvyklá být s vámi doma, tak to bude boj, ale musíte vydržet. Já osobně bych začala úplným základem-to znamená poslušností. Prostě začněte nebo opakujte povely (sedni, lehni, ke mně, zůstaň). Do dveří vcházíte první vy-nikoli pes, večeříte první vy-nikoli pes a podobně. Pak pochopí, kde je jeho místo a nebude problém aby vydržel v průjezdu. A aby jste tu změnu přežili i vy, tak doporučuju každý den unavit natolik, že prostě usne v průjezdu a nebude mít potřebu lomcovat dveřma. I doma razíme motto „unavený pes, spokojený pes“ a funguje to 100%. Pak bych ještě doporučila dát ji do pelíšku vaše použité (nejlépe spocené) triko. Ucítí vás a bude se cítit víc v klidu. Držím palce a přeju hodně síly, protože to budete potřebovat :palec:

Jen dotaz - Ty sama máš psa/psy? ( Pokud ano, tak jaké? ) Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
20.8.14 13:08

@Deninina jako sorry, ale to si měla uvědomit dřív, už když si psa pořizovali. Dat 4 psa ven, když je zvyklej na doma je hloupost. Nasi psí když malá rve, tak se stáhnou. Když stekaj řeknu ticho a je to. Okriknout psa není zas tak složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
20.8.14 13:09
@ZItu píše: Že tchýni vzkazuji, že jeden astmatik a jeden alergik vyrostli na statku se zvířaty, s kočkami a psy v baráku, normálně dělali seno, váleli se v trávě a žijou do dnes. ;) A kupodivu lépe a s méně problémy, než dva jim podobní vyrůstající ve sterilním prostředí.Příspěvek upraven 20.08.14 v 12:20

Já sama mám astma a alergie snad na všechno, mamka furt všechno likvidovala, pak se na to vyprdala a časem jsem si zvykla. Sterilní prostředí je sice pěkné, ale dítko vyjde ven a končí co se týče imunity. Ona tchýně se určitě i modlí, furt vykládá, že až se malá bude dusit a bla bla. Ona je hypochondr s plnou lekarnickou, furt nemuze pochopit, ze ja si leky beru az uz fakt nemuzu. Tohle je proste primitiv zaobirajici se sam sebou, uz ji ani neoponuju. Psy by mě nejrači vystehovala, ale ze ma doma nechutny x let stary bordel a prach-to je ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
20.8.14 13:09
@pegink píše:
Fenku vůbec neznáte, ona děti miluje a i k miminkům se chová krásně, ted jich je všude kolem nás hodně, takže máme vyzkoušeno. elektriku nechceme používat, ale chtěla bych vidět vás jak by vám tak pes škrábal dveře v noci takovým brutálním způsobem, jak by jste to řešili. kdyby tam byly dveře dřevěné, je už proškrábaná určitě naskrz.

Už jen kvůli tomuto, bych ji nechala doma, protože musí neskutečně trpět, když je schopna rozškrábat dveře. 4 roky je na něco zvyklá a vy ji teď vyženete, je jedno, že má ráda ostatní děti a miminka, ale u toho vašeho to bude vnímat jako výměnu za ni, bude žárlit..Nechápu, kde je problém když s Vámi pouze spí, snad v noci takový ruch není, aby každou chvíli štěkala,, máme též extrémního uštěkance, stačí vrznout dveřmi a štěká, ale na prstech jedné ruky bych spočítala kolikrát za noc do dneška štěkal.. :nevim: Fenky je mi moc líto :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
20.8.14 13:10
Vidíš a přece se to dá řešit jinak, můj pes taky štěká když přítel jede pozdě domu, tak to děláme tak že písne sms, a já mu jdu otevřít i se psem a je po problému. Všechno se dá prostě řešit jinak než pouhou izolací. I na výtah ho zvykám tak, že s ním sedím za dveřmi a posloucháme výtah spolu, jako že to je ok. Všechno se dá řešit. A to mám se svým psem fakt hodně práce.
@Deninina píše:
@Boudová Když to musíš vědět tak proto, že když byl chlap na noční, tak pokaždé končil v jinou hodinu, a když se v noci rozjel výtah, tak pes spustil takový štěkot, že si stěžovali i sousedi od vedle, co měli dvě malé holčičky. A mohla jsem se stavět na hlavu, křičet, slibovat hladit nebo mlátit, ale ten pes má svou hlavu. Teď už naštěstí bydlíme na baráku a ruší jen nás, ale v určitých chvílích člověk nemá na výběr, nikdo z nás nevidí do situace u druhého, zakladatelka svého psa má ráda a tím, že založila tuto diskuzi, tak jde vidět, že se snaží najít nějaké řešení, aby byla spokojenost na všech stranách, ale zatím se dozvěděla, že si neměla psa pořizovat a že až se ji narodí druhé dítě, jestli to první taky odstěhuje, co je tohle to proboha za radu? Jestli ví, že to s tím psem v ložnici nejde, tak to prostě nejde, ale to tady nikdo asi nechápe :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.8.14 13:12
@Nikolllet píše:
Já sama mám astma a alergie snad na všechno, mamka furt všechno likvidovala, pak se na to vyprdala a časem jsem si zvykla. Sterilní prostředí je sice pěkné, ale dítko vyjde ven a končí co se týče imunity. Ona tchýně se určitě i modlí, furt vykládá, že až se malá bude dusit a bla bla. Ona je hypochondr s plnou lekarnickou, furt nemuze pochopit, ze ja si leky beru az uz fakt nemuzu. Tohle je proste primitiv zaobirajici se sam sebou, uz ji ani neoponuju. Psy by mě nejrači vystehovala, ale ze ma doma nechutny x let stary bordel a prach-to je ok!

Tchýni bych poslala do určitých míst a dál bych se neznepokojovala. ;) Pokud se chová tak, jak píšeš, tak doma nepochopí žádné zvíře, protože každé může mít parazity, pouštět chlupy, pach, atp.
Když to tak kolem čtu a slyším, jsem ráda za tchýni, kterou mám. ( 300 km daleko je dostatečná vzdálenost :mrgreen: ).
Jo, takové lidi miluju - psi jsou fuj, ale stoletý prach na skříni nikomu přece vadit nemůže. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
20.8.14 13:12

@Choupinette Psala o el. ohradníku, což není dobrý nápad a sama zakladatelka není nadšená a hledá jiné řešení. Diskuze se jmenuje Jak odnaučit psa do domu a jestli to někdo nechápe, tak by si měl sednout na ruce a nechat to na jiných, naštěstí jsem si všimla asi 3 uživatelek, co zakladatelce daly konstruktivní rady a teď už nezbývá nic jiného, než držet zakladatelce palce, aby to všichni zvládli. Mimochodem můj pes se za ty 3 roky už 3× stěhoval, to je taky chudák, že si pořád musí zvykat někde jinde? Nemám ho dát raději do útulku, protože ho ráno vypustím na zahradu a vezmu ho domů až večer, i když byl do nedávna panelákový plyšák co se nehnul z gauče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.8.14 13:13

Zakladatelko, já tě chápu. Máme fenku labradorského retrievera, boudu má na terase, kde od mala spí, i přes zimu. Když jsme byli v práci tak byla na terase (máme velikou) a když jsme byli doma tak byla s námi doma, přes léto tráví i hodně na dvorku s ostatními, je tu více rodin. Doma měla své místo, máme ji vychovanou, tak ví co směla a co ne, ale rozmazlená byla od nás také, hodně jsme se ji věnovali, hladili, mazlili a pak se nám to vymstilo. Když se narodil syn tak jsem ji do bytu přestala pouštět, protože by musela pořád jen ležet, budila syna tlapama jak jí „cinkaly“ o plovoučku, je to docela hlasité, navíc všude samé chlupy, syn měl atopický ekzém a zhoršoval se mu vždy když byla doma. Na to ale reagovala zvracením a průjmem, zhoršením srsti. Po čase si už zvykla, ale bylo to pro ni také těžký, mě ji bylo líto, ale jinak to nešlo, ale měli jsme to jednodušší o to, že doma s námi trávila jen chvíli a jinak spala ve své boudě. Teď jí je něco přes 6 let.
A k tvému dotazu - asi bych začala průběžně ji odnaučovat. Jestli měla třeba křeslo na kterém spala s vámi v ložnici tak bych ji ho na tu chodbu dala, ale ze začátku bych ji nechala otevřené dveře, pak bych je postupně začala zavírat, nejdříve na chvíli a tu dobu prodlužovala :nevim: určitě si zvykne, chce to čas…jen ta bouřka je blbá, jestli se bojí tak v tu cvhíli by ji to chtělo mít doma…co ji dát na zem nějaký pelíšek kam by chodila jen na chvíli? taky jsme to tak ze začátku měly když jsme to fenu odnaučovali…ale u nás to bylo jednodušší, protože byla zvyklá na terasu a psí boudu, navíc i ostatní s ní občas chodí ven a přes léto je s nimi na dvorku, kde má větší výběh…tak nevím, zda ti má rada byla ku prospěchu, ale držím palce ať to nějak vyřešíte než se mimčo narodí, pak by to byla ohromná změna a mohl by nastat problém…

Příspěvek upraven 20.08.14 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný