Odnaučení psa do domu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4341
20.8.14 11:45
@Choupinette píše:
Je rozdil cizi deti a vlastni deti. Zarlit bude, i ten nas se stane nejvetsim zarlivcem, protoze doted je nase mimino on. Ale proste to pochopi. Na to jsou taky ruzny praktiky, neodsunovat psa, zapojovat do cinnosti, mluvit na nej treba pri kojeni, atd. Pro nekoho silene, pro pejskare normalni.

Přesně a tady vidím rozdíl mezi pejskaři a někým, kdo prostě má psa. ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
20.8.14 11:45

Zakladatelko, 4 letého psa, který je na něco zvyklý, budeš těžko přeučovat! Já bych se zaměřila, abych ji odnaučila štěkat, aby mohla být s vámi. Já mám 7 letého a ve snu by mě nenapadlo ho dát ven, když je celý život zvyklý být s námi. Mimo to, mimi si na štěkot zvykne a neruší ho to. Náš mohl kolikrát štěkat u kočárku a malej se ani nevzbudil, je zvyklý už od bříška, slyší to. Je to tvoje věc, ale tímto „vyhazovem“ moc nepodpoříš vztah té feny k miminku. Bude ho brát jako škodnou, kvůli které musí být venku a sama. Kontaktovala bych odborníka ohledně toho štěkání - můj názor. Jak jste zkoušeli to odnaučení vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
20.8.14 11:47

Tohle přesně udělali sousedi. Narodilo se jim miminko a psa kterýho předtím měli doma šouply do kotce, ten tam teď už měsíce naříká. Ještě si prostě nezvykl. Je mi ho vždycky strašně líto a sousedy bych zastřelila. Jako neříkám psa přes den vyhnat na zahradu, uklidit si atd…Ale..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15198
20.8.14 11:54

Nechala bych psa doma, ve čtyřech letech si těžko zvyká na změnu. Vždyť miminko už v břiše slyší to štěkaní a je zvyklé. Já jsem kvůli dítěti nevyhnala psa ani z postele :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.8.14 11:54
@MarkétkaBeruška píše:
to sice ano, ale co když bude dítě alergik?

S takovou logikou by si nikdo neměl pořídit zvíře dřív než dítě? :nevim:

@pegink Z pohledu toho psa jste udělali strašnou věc. Jeho smečka, kterou miluje, ho už nechce. Jí je šumák, že jste za dveřma, chce být s váma.
Když v přírodě smečka vyžene vlka, tak je nejpravděpodobnější, že sám bez ostatních nepřežije. Proto ona se tak zoufale snaží být zase s vámi.
Procházky jsou tomu psu k prdu. Potřebuje ideálně lovecký výcvik - k tomu se narodila. Nebo aspoň nějaké pachové práce, učit všelijaké triky, zabavit jí hlavinku. Na procházce si možná trochu unaví nohy, ale dá si šlofíka a zas je plná energie - proto doma štěká jak pako.

Jasně, že na vesnici je plno psů u boudy a nazdar - ale nejsem si jistá, že tak jsou spokojení.
Jsou plemena - třeba špicové - která byla určená k hlídání dvorku - takový pes je venku celkem spokojený, ale i ten potřebuje kontakt s pánem.
Nebo pastevci, kteří samostatně hlídali někde ohradu s ovcema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.8.14 11:55

Teď jsem si vzpomněla na jeden způsob naučení psa na spaní v kotci - páníček tam spal 14 dnů s ním. Ale nebylo to po 4 letech, nýbrž po půl roce ( bylo to štěně ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
20.8.14 11:58
@Pipet píše:
S takovou logikou by si nikdo neměl pořídit zvíře dřív než dítě? :nevim:

tak já bych si ho také dříve než dítě nepořídila a osobně bych ani nechtěla psa do bytu, jen na zahradu k domečku.

• Citovat
  • Upravit
19388
20.8.14 11:58

@Choupinette tak kdyz se mi narodilo prvni dite, tak pri kojeni-vleze jsem kojila- se muj pekinez pritiskl zady k mimimiminku. Mne to prislo uzasny, nevyhanela jsem, pes ockovan, odcerven, odblesen.
Ja bych taky odnaucila stekat. Cemu ten pes jinak vadi v dome?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
20.8.14 12:02

@Boudová to by jsi se divila, naší RR jsou často s nama v přízemí doma, ale jsou chvíle kdy rádi se hrnou do kotce. I pes chce mít chvilku klid a to se řvoucí dcerou a někdy chaosu u nás doma nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
20.8.14 12:02
@ZItu píše:
Chce to takto „závislého“ psa s tím děckem seznamovat a nevyřadit ho ze smečky. Pak by neměl nastat tem problém, cos popsala. Bohužel hodně rodin dělá tu chybu - narodí se dítě - psa vyšoupneme někam, kde nebude překážet a uděláme pro něj jen to nejnutnější a zbytek má smůlu. Mám jeden příklad v okolí a fakt to není dobré - není to tak dlouho, co po tom dítěti vyjel ( tak dostal, ale příčinu nikdo neřešil ).

Na pořízení psa by měl byt povinný kurz.. Pak jsou přesně tyhle případy. Dáme psa do průjezdu, dyť co. Ale ten pes to vidí tak, že ho v ložnici nahradilo (až se narodí)to mimčo a bude žárlit, to je reflex. A pak světe div se jsou toho plné zprávy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
20.8.14 12:04

@scentini Jasně že potřebuje trochu klidu, jen mi přišlo vtipný to „soukromí“ :-) nic proti tobě.. Vy je ale asi máte zvyklí od mala ne? Mě je jenom těch psů najednou vyháněných z domu líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
20.8.14 12:05

Nejsem sice odborník na psy, ale podle toho, co píšeš (zvlášť, jak jí „milujete“ a děláte pro ní všechno), tak mi připadá, že ten pes neví, kde je jeho místo ve smečce - tj. že je až poslední. Takže všechno to štěkání, škrábání dveří atd. Najdi si někde, jak se psovi dá najevo, kde je jeho místo a uvidíš, že to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
20.8.14 12:05

Nam rekl svagr, ze mit mimino a psa zaroven v byte (mala rasa) bude sebevrazda. Ze umre z chlupu, ze ho budu muset odnaucit z gauce atd. :think: jsme jedini na svete, kdo bude strasne riskovat zvolit souziti psa a lidskeho mladete.

Příspěvek upraven 20.08.14 v 12:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.8.14 12:06

Já mám svého uštěkaného psa naopak neustále v obýváku na svém místě. Jakmile vystartoval na nějaký zvuk, chňapla jsem ho za flígr, vrátila na místo a důrazně dala najevo, že bude ticho. Naučil se akceptovat většinu běžných zvuků a rozštěká se pouze na opravdu hlasité a nezvyklé podněty (někdo před domem třeba zatroubí). Děti mi nikdy nevzbudil.
Já bych definici „velký hlídač“ přeformulovala spíš na „nezná své postavení ve smečce“, pokud když začne štěkat, tak ho nejde umravnit. Jakmile pes ví, že je ten poslední, tak se mu tyhle věci vysvětlují mnohem lépe…
Buď si u psa zjednejte autoritu a začněte nežádoucí projevy potírat nebo mu raději najděte jiného pána, který ho nevykopne z bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.8.14 12:07
@MarkétkaBeruška píše:
tak já bych si ho také dříve než dítě nepořídila a osobně bych ani nechtěla psa do bytu, jen na zahradu k domečku.

Což je v této situaci úplně jedno :lol:, když už psa mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný