Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@MDK
lidská debilita nezná mezí! Pak to tady tak vypadá na tom našem „krásném“ světě ![]()
@Nikolllet @ZItu No holky, nemohu psát detaily, když nejsem anonymní, ale napíšu jen to…sousedku už potkalo docela nedávno něco dost závažného v nejbližší rodině…oklepala se a žije si svůj „spořádaný“ život v klidu dál. Takže nevím, nevím s těmi božími mlýny.
Pokud má někdo takovou povahu, asi dotyčnému neublíží nic.
![]()
@Nikolllet Máme to samé a spíš ještě horší. Pes v kotci, na gumách. Ven ho pouští jednou za uherský rok. Na jídlo a vodu má jeden hrnec přidělaný řetězem, věčně má tu vodu vylitou. Krmený je zbytkama
tchýně usmaží řízky na sádle, do toho sádla hodí kusy suchého chleba šlupky od okurky, nějaké kosti, zbytky brambor a kydne to tomu psovi do toho hrnce s vodou. Pes je totální asociál, já se k němu nemůžu přiblížit. Teď v těch vedrech ho dokonce chtěli přivázat do boudy, protože lítal furt tam a zpátky a museli mu furt dolívat vodu a že se moc unavuje a pak v noci spí, místo aby hlídal
To už chlap zakročil, tak to neudělali, ale jinak nevím co s tím, když jim ho odvedeme, tak koupí dalšího. Nahlásit je, když u nich bydlíme taky není moc dobré řešení, prostě jen toho psa lituju, občas přihodím mlsku, když se dostanu k nim na zahradu. Jenže oni se tak chovají ke všem zvířatům, ovce jsou třeba v malinkých kójích, přes léto se sice dávají ven, ale teď jsem se dozvěděla, že celou zimu budou zavřené ve sklepě, kde si sotva lehnou a to je chtějí ještě rozmnožit víc
To je prostě venkovská mentalita, babička mi říkala, že to dřív tak bylo, že se ti lidi těžko přeučí, jediné co jsem je naučila je, že k mému psovi se nesmí ani přiblížit. Párkrát měl takové blicí období, až jsme přišli na to, že mu dávali ty šlichty co mají i pro toho vlčáka, takový kravál asi ještě nezažili, teď už je naštěstí dlouho klid, jen mají blbé kecy, že chudák nic nedostane, přitom mu vyvařuju líp, jak nám lidem ![]()
@Nikolllet No jo no…rozčilovat se můžeme jak chceme, ale s některými jedinci nenaděláš nic. ![]()
@MDK Neboj se, i jí to semele. Dlouho jsem si myslela, že na největší svině jsou mlýny krátké, ale nejsou. I na ně jednou dojde. ![]()
@Deninina koukám, že se půjdu snad ještě sousedce omluvit.
To je teda síla, co píšeš.
Proboha, proč si lidé, kteří nemají vztah ke zvířatům, vůbec nějaké pořizují.
Jen to čtu, tak se mi chce
![]()
@ZItu píše:
@MDK Neboj se, i jí to semele. Dlouho jsem si myslela, že na největší svině jsou mlýny krátké, ale nejsou. I na ně jednou dojde.
kéž bys měla pravdu. ![]()
@Deninina no tak to je naprostý humus
bohužel se to děje dnes a denně a někteří vám ještě řeknou dyť je to jen pes, je na to zvyklý. No nebudu se vztekat ať ještě malou nevypudím ven
já jen vzdy rikam, ze moje pejsky rozmazluju na úctu tady těch týraných miláčků ![]()
@Deninina píše:
@Ester13 Jenže ona se ptá na radu a většina z vás ji tady vyčítá, že si psa naučila a teď ho přeučuje. Pes není člověk a má své postavení, to že někdo přirovná dítě ke psovi, to už je spíš smutné, než směšné. Je to tu pořád dokola, někdo založí diskuzi za určitým důvodem, má určitou otázku a sesype se tu 20 holek, které ji to nandají, ale neporadí. Tak proč sem lezete a rozčilujete se?
Ale my jí všechny poradily: A to, že je to nesmysl a že má psa zaměstnat a odnaučit štěkat. Takže jaké moralizování?
Odpověď dostala.
@MDK kde to žiješ na vesnici? já žiju taky, ale tady povětšinou jsou ty psy aspoň puštění na zahradě i když na procházky s nimi taky chodí malokdo, ale aspoň nejsou zavření v ohradě i když i takové vyjimky se tu najdou a to bych jsem ty majtele nejradějí zavřela do té ohrady taky, ale jsou to vyjimky povětšinou lítají aspoň po zahradě
@Ester13 Stejně pes nakonec skončí uplně pryč z baráku-dle mého názoru. To je lehčí jak ho něco odnaučovat. Jó nejlehčí je říct, že něco nejde.. ![]()
@Nikolllet Jo v těhotenství jsem to nesla těžce, jenže vím, že s tím nic nemůžu udělat, tak nad tím zavírám oči
Proto jsme si pořídili drtič odpadu, protože po nás chtěli, ať si taky zařídím takový hrnec na zbytky a nosíme to psovi. A když nám vykradli tu zahradu, tak jsme řekli tchánovi, ať prostě psa pustí a zahradu a bude po problému a on mi řekl, že by mu ještě někdo mohl toho psa otrávit, ať tam pustíme našeho Yorka, to už jsem fakt neměla co říct. Prostě vůbec na jejich část zahrady nechodím, není tam ani vidět a snaží se na to nemyslet. Přesně, když vidím, jak našeho rozmazlujeme, tak mi to je líto o to víc ![]()
@anubis25 my jsme taková malá spešl vesnice. Cca asi 70 baráků.
No, pár jedinců na zahradě jednou za uherský rok by se tu snad našlo, ale povětšinou, co takhle slyším, tak pes musí být v kotci, protože jinak by pošlapal kytky na zahradě, rozhrabal zeleninu a bla bla bla. Já to všechno mám na zahradě taky a naše čubina tam v životě nevlezla. To spíš místní toulavé kočky a kuny se mi tam válí. Potvory jedny.
![]()
@pegink píše:
Fenku vůbec neznáte, ona děti miluje a i k miminkům se chová krásně, ted jich je všude kolem nás hodně, takže máme vyzkoušeno. elektriku nechceme používat, ale chtěla bych vidět vás jak by vám tak pes škrábal dveře v noci takovým brutálním způsobem, jak by jste to řešili. kdyby tam byly dveře dřevěné, je už proškrábaná určitě naskrz.
když se chce všechno jde i odnaučít štěkaní i dát je spolu dohromady..vím o čem mluvím znamej má vymaraka a malého syna a bez problému…ale jak se říka kdo chce hledá způsob kdo nechce hledá důvod…ty hledáš důvod proč ho nechat venku a socializovat ho po 4 letech jak od vás tak i od malého
@MDK píše:
@anubis25 my jsme taková malá spešl vesnice. Cca asi 70 baráků.No, pár jedinců na zahradě jednou za uherský rok by se tu snad našlo, ale povětšinou, co takhle slyším, tak pes musí být v kotci, protože jinak by pošlapal kytky na zahradě, rozhrabal zeleninu a bla bla bla. Já to všechno mám na zahradě taky a naše čubina tam v životě nevlezla. To spíš místní toulavé kočky a kuny se mi tam válí. Potvory jedny.
![]()
je to hnus..u nás i před x lety co říkali rodiče byli psy puštění na zahradě žadné uvazovaní u kotce naštěstí nebylo..si neměli toho psa pořízovat když mají strach o kytky
já v budoucnu planují okrasnou zahradu, ale nedokažu si představít že bych jsem neměla mít psa popř. jen uvazaného…právě naopak budu mít min. jednoho ne-li dva a budou lítat po zahradě