Kotel netopí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Máte přepnuto do topícího módu? Z léta na zimu? Kdy naposledy byla revize kotle? Jinak asi čerpadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radiatory mohou byt zavzdusnene, ale obvykle by byly aspon na zacatku teple.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělá nám to taky, někde je vzduch, odvzdušnit. Nekdy stačí vypnout a znovu zapnout kotel, na chvíli zavřít či pustit přívod vody v kotli, manžel říká rozpohybovat to, aby ta vzduchová bublina změnila místo. Nám se i stalo že topila pouze půlka baráku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkni na tlakoměr, jestli je tam dost vody, případně dopustit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je otevřený ten kohout u trubky vedoucí do topení? V jednom spolubydlení jsme takto volali opraváře a on nám otočil takovou schovanou páčku a bylo to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sněhuláka jsem zapla, ještě letos v zimě vše fungovalo, když jsme si řekli, že topit už není třeba, tak jsme pouze prepli na letní režim. Právě, že cca před 5 dny jsem zatopila a vše fungovalo, pak jsem asi dva dny netopila a když jsem to zkusila potom, tak už to nešlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo ano je, ono to topení fungovalo ještě před 3 dny právě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra ano přepnuto máme, revize cca před půl rokem, majitel říkal, že domluví znovu, ale zatím nic tak ho asi budu muset popohnat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většina už zazněla - odvzdušnit radiátory, dopustit vodu do systému a zkontrolovat, jestli neodešlo čerpadlo. Pak to bude fungovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes zkusím to odvzdušnění, snad mi aspoň zůstane téct ta teplá voda v koupelně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s tím, že kotel ohřívá, ale voda nejde do topení? Při otočení termostatu kotel sepne, normálně začne ohřívat vodu (slyším i bublání), ale radiátory zůstanou studené a po chvíli kotel stopne ohřívání a začne blikat, že je přehřátý. Z kohoutku normálně tepla voda teče, jen topení nefunguje. Je možné že je to zavzdušněním?