Kotel netopí

Anonymní
27.9.22 08:58

Kotel netopí

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s tím, že kotel ohřívá, ale voda nejde do topení? Při otočení termostatu kotel sepne, normálně začne ohřívat vodu (slyším i bublání), ale radiátory zůstanou studené a po chvíli kotel stopne ohřívání a začne blikat, že je přehřátý. Z kohoutku normálně tepla voda teče, jen topení nefunguje. Je možné že je to zavzdušněním?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
171
27.9.22 09:10

Vypadá to, že nefunguje oběhové čerpadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56117
27.9.22 09:11

Máte přepnuto do topícího módu? Z léta na zimu? Kdy naposledy byla revize kotle? Jinak asi čerpadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
27.9.22 09:22

Radiatory mohou byt zavzdusnene, ale obvykle by byly aspon na zacatku teple.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
27.9.22 09:36

Dělá nám to taky, někde je vzduch, odvzdušnit. Nekdy stačí vypnout a znovu zapnout kotel, na chvíli zavřít či pustit přívod vody v kotli, manžel říká rozpohybovat to, aby ta vzduchová bublina změnila místo. Nám se i stalo že topila pouze půlka baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
27.9.22 09:47

Mrkni na tlakoměr, jestli je tam dost vody, případně dopustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16216
27.9.22 09:57

A je otevřený ten kohout u trubky vedoucí do topení? V jednom spolubydlení jsme takto volali opraváře a on nám otočil takovou schovanou páčku a bylo to :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.9.22 10:19

Sněhuláka jsem zapla, ještě letos v zimě vše fungovalo, když jsme si řekli, že topit už není třeba, tak jsme pouze prepli na letní režim. Právě, že cca před 5 dny jsem zatopila a vše fungovalo, pak jsem asi dva dny netopila a když jsem to zkusila potom, tak už to nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.9.22 10:47

@zrcadlo ano je, ono to topení fungovalo ještě před 3 dny právě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.9.22 10:48

@jkra ano přepnuto máme, revize cca před půl rokem, majitel říkal, že domluví znovu, ale zatím nic tak ho asi budu muset popohnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.9.22 10:49

@cancerka odpuštěno máme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
27.9.22 10:49

Většina už zazněla - odvzdušnit radiátory, dopustit vodu do systému a zkontrolovat, jestli neodešlo čerpadlo. Pak to bude fungovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.9.22 11:27

@vulpes zkusím to odvzdušnění, snad mi aspoň zůstane téct ta teplá voda v koupelně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí