Koukaní přes cestu!

118
10.5.16 16:19

Koukaní přes cestu!

Ahojte všechny maminky co mate doma raubíře co se vam take nedíva přes cestu a klidně vletí pod kola.
Mám dotaz protože jsem to tady nenašla.
Mala 4roky a 2měsíce, učíme ju semafory, přechody přes cestu zkratka od 2let věku.
Ví že se chodí jen na zeleného panačka, ale nedíva se, spoleha vždy na mě že ji držím za ruku.Tak samo když semafory nejsou, prostě jde popředu a kříčím na ni at se koukne zda nejede auto, samozřejme totalni ignorace, když ji chytím pod paži a zkřiknu ji za to, tak se rozbrečí že au.Chci po ni at se podíva vpravo vlevo, total ignore :zed: Říkam ji že jak se bude koukat hezky přes cestu, pokažde ji dam bonbon, no to sem si dala kříž :( Ted nejenom že ignoruje auta a semafory, ale dela mi sceny že nedostane bonbona i když ví proč.
Tak Vas normalní maminky žadam o radu jak naučit bez pamlsku apod :zed:
Nemužu ji přeci vodit jak na voditku neustale. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
10.5.16 16:45

Nevím no, přijde mi ještě dost malá. Zkus to za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
10.5.16 17:32

Malej, se vždy před silnicí zastaví a čeká až dojdu a spolu se podíváme jestli nic nejede… ale on asi má vzor u starších… prostě na silnici nesmí a fakt nejde… Když jsme venku, tak se „sám“ podívá a řekne jestli můžeme nebo ještě ne…dá mi ruku a jdeme. Říkám mu, že pokud se nepodívá, tak do něho muže vrazit auto a že to bude moc bolet a poteče mu krev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.5.16 17:45

Ja netrvrdím, že se chci zbavit zodpovědnosti, jen se ptam jak to naučit aby to fungovalo, kamošky maji mladší deti a ty samy zastavi u jakekoli cestičky či cesty, sem strašné ustrašena s toho že se fakt nekdy stane že bude s nekym jinym a neco se stane :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13896
10.5.16 18:12

Můj syn je taky naučený, že před jakoukoli silnicí zastaví a přecházíme spolu. Bydlíme uprostřed města, tak je to nutnost. Teď poslední dobou se chce sám rozhlížet, ale přes zaparkovaná auta stejně nic nevidí :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.5.16 18:15

@CokeLady Ano však jsem to psala že když ji nedržím za ruku a necham volně běžet, a narazíme na silnici tak na ni musím huknout aby se vubec zastavila, a když ji vysvetluju že stoji u cesty tak mě ignoruje a klidně by běžela dal, přestože ví že tam jezdi auta. Chdíme 100× tydně stejnou trasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.5.16 18:17

@AnastazieB Jo zaparkovana auta pochopím, a taky bydlíme v dost zaautěném městě kde se bez rozhlidnutí neda hnout, navíc tu jezdi na červenou same hvda, kde dceru radeji ani neberu, pač sama mam strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
10.5.16 18:23

@Kofinka20 má ráda krtka?? Naše malá se teda bojí aut sama od sebe, ale u krtka existuje díl, kdy jedou na disco s myškou a žabka jim skočí do cesty, krtek se vybourá a vezou ho do nemocnice, takhle to super pochopila, ale jak píšu, ona se těch aut bojí sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
10.5.16 18:44
@Kofinka20 píše:
Ja netrvrdím, že se chci zbavit zodpovědnosti, jen se ptam jak to naučit aby to fungovalo, kamošky maji mladší deti a ty samy zastavi u jakekoli cestičky či cesty, sem strašné ustrašena s toho že se fakt nekdy stane že bude s nekym jinym a neco se stane :(

Porovnávat se s kámoškama je na houno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.5.16 19:58

@medunka23 Ano na krtečka se diva, ale asi tenhle dil nevidela. Spíše kočičku a pejska více všima :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.5.16 19:59

@CokeLady Ano to sem taky psala, chytnu ji pod paži a ona začne hrat citku a delat ze mě největší tyranku, a cela cesta dom se neobejde bez kravalu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.5.16 20:02

@radúna No ono to docela zamrzí, ale nadruhou stranu nechci byt sprosta, bud to ty decka maji vrozene nebo pak nevím. Jak psala CokeLady na tohle ma narok 2letak ne 4+ ditě co už mluvi a rozumí plynule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
10.5.16 20:32

@Kofinka20 myslím že se to jmenuje krtek a auto, jinak já na to kašlu, že dělá pak virvál na celou ulici, lepší párkrát virvál, než to že mi pak vlítne pod auto. Mám teda 2,5 letou a když jí to popadne, tak nechce za ruku přes přechod, což teda u mě nepřichází v úvahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.5.16 06:48

@Kofinka20 je ještě malá, počkej… mmchdm, můj, cepovanej miláček, vlítnul minulý týden pod auto - je mu skoro 10, že :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
11.5.16 09:14

@martina.se Asi čím větší tím horší :D :D a stalo se mu neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí