Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý podvečer maminky, už pár dní pozoruji svého 11 měsíčního syna a začal se vztekat.. Vždy vydržel třeba i 2 hoďky si sám hrát, ale cca poslední týden je jak vyměněny, chvíli si hraje a z ničeho nic začne strašně hystericky ječet, když si ho vezmu k sobě a něco chce a já mu to vezmu začne přivirat oči a tlačí slzy a vzteká se
Nikdy todle nedělal, nejdříve jsem to prisuzovala střevní viroze, kterou v týdnu prodělal a zubům, dneska jsem s ním byla i u dr, jestli nemá třeba rotaviry nebo něco.. Jenže když jsem pak přemýšlela, došlo mi že todle vztekáni už je delší dobu.. Nejsem si vědoma že bych dělal něco, co by mu todle chování vyvolalo.. Přes den nic pomalu neudělám, pořád chce na ruce a když ho nevezmu, začne se vztekat a nebo za mnou všude chodí a strašně řve
přitom byl doteď zlaté dítě.. Je to jen nějaké chvilkove období? K tomu ještě nejspíš prodělava separační úzkost, takže nedokáže být s nikým cizím kromě mě nebo přítele ![]()
@PM94 Máš doma dítě, co si začalo uvědomovat samo sebe. Chce pozornost, společnost, plysakovske období zkončilo. ![]()
@Svistice Tak nějak jsem si to myslela
Jak dlouho to může trvat?
@PM94 Par tydnu, mesicu nebo treba let. Zalezi na diteti a jeho povaze.
Nastuduj něco o období vzoru.
Normálka, kolem roku období vzdoru. 2 hodiny si sama nehraje ani naše téměř čtyřletá, to jsi měla fakt zlatý dítě. Ale ono se to pořád mění.
@xstrasilka No on právě si tak dokázal hrát s hračkama, koukat na pohádky, nebo někde šmejdit a najednou todle
a ani když jsme přišli tak si nechtěl hrát s námi
Já jsem řešila tady nedávno, že mi začala dcera dělat něco podobného akorát mi u toho ještě blinkala
nereaguju na to - nabídnu náruč a pochování (ovšem v sedě, protože naše madam se nutně potřebuje celý den nosit), pokud chce - nic neříkám, jen pochovám a uklidním takto, pokud nechce a začne po mě házet věci, nechám ji tak jak je a jdu si dělat něco svého…buď přileze, že teda nakonec chce uklidnit nebo přilezu za deset minut zase já a zase nabídnu uklidnění a takto furt dokola…když se mi u toho zblila, tak jsem ji beze slova převlíkla, uklidila to po ní a šla zase pryč…už víc než dva týdny jsem neřešila tento blinkací exces…pouze normální vztekání ![]()
@KKatka23 No tak on právě měl tu střevní virozu, takže u vztekáni i blinkal
ale teď už se jen vzteká