Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kriss Tina
Taky mám dlouhosrstého králíka a jednou za čas ho ostříhám, pak má srst ještě hezčí. Jinak nekoupu
Dcera ma morce u nasich a koupou ho pravidelne kazdy tyden, nasli to v knizce o morcatech a maji i primo sampon na ne urceny.
Ja bych teda nekoupala, pokud by to slo ty slepeny chlupy bych mu ustrihla a nebo se snazila umyt jen to misto, kazdopadne bych ho nemacela celeho, veterinar mi rikal ze maji jakoby dva druhy chlupu ty dlouhe na vrchu ridsi a primo u kuze maji krake velmi jemne chloupky ktere maji obdobnou funkci jako peri u vodniho ptactva, ze totalne brani pruniku vody a chladu a tak a ze kdyz kdyz to narusis mohlo by byt zle, ze se kralici koupat nesmi. Tady je o tom dobry clanek a rada jak ho vykoupat kdyz uz je to zdravotne nutne http://www.kralici.cz/pages.asp?…
My jako deti s brachou brali do rybnika na dovolene morce. A nikdy ji nic nebylo. Dokonce se dozila dost vysokeho veku.
@Jolynka píše:
Dcera ma morce u nasich a koupou ho pravidelne kazdy tyden, nasli to v knizce o morcatech a maji i primo sampon na ne urceny.
Mam morce a kralika, morce taky koupu je to dost cunak a smradlavka ale kralika bych si nikdy nedovolila…maji uplne jinou srst
A proč mu ty slepené chlupy neostříháš? dorostou mu a nebudeš ho trápit fénem. Věřím, že se mu voda líbí, našemu morčeti taky, ale nekoupeme ho. Když ho budeš chtít opravdu koupat, tak mu hlavně nenamoč hlavu a uši!! A neféneuj, mohla by si ho spálit. Jinak někdo tu psal o koupání morčete každý týden - větší nesmysl jsem neslyšela. A jestli to někdo napsal v knížce, tak je to blázen. Proč by se to mělo dělat? Morče přeci nesmrdí, když se mu včas vymění podestýlka. Navíc s jejich termoregulací je jakákoliv větší změna teploty zátěží. Jediné, co se u morčete myje, je zadek, kvůli pachovým žlázám, ale určitě ne každý týden. A když se hoodně zašpiní, ale nenapadá mě od čeho.
Taky jsem koupala krecka. Kdyz nemel dlouho vycistenou klec (nebydlela jsem u nasich kde byl) tak jsem napustila na dne vody v umyvadle a polivala ho tim. Jinak na fb jsem videla nejaky video kde se kralik koupal a lezel u toho na zadech a uzival si to.
@fíkofka Já třeba taky koupu našeho morčáka celkem pravidelně. Je to totiž takový malý prasátko, má tendence si lehat tam, kam chodí čůrat. Kdo by chtěl pak mazlit smradlavýho a počůranýho morčáka? ![]()
@Annie87 Aha, no nám chodí nejvíc čůrat do záchodu a míň na piliny. Ale leží v houpačce, to který si nenačůrá. Volala jsem kvůli tomu koupání majitelce, protože nám v koupelně nadšeně píská a říkala, že pokud to není nutný, tak nekoupat a to hlavně kvůli té termoregulaci a stresu z fénu.
@fíkofka Já ho nefénuju, vysušuji ho ručníkama. Ten náš blbouš je schopnej si načůrat do domečku, do mističky na vodu i do mističky na zrní. Nevím, co z toho má.. ![]()
@Annie87 srandu. Řekla bych, že to jsou škodolibý zvířátka
ten náš miluje běhy po výběhu dokolečka a je schopnej si takhle vyházet polovinu hoblin ven, pak to uklidím - to je v klidu a za 5 minut nanovo ![]()
@fíkofka To znám. My ho máme naštěstí v takové velké bedýnce, ale i když je celkem vysoká, tak když začne hrabat, tak je podestýlka venku a nejlíp v čisté vodě.. ![]()
Kralik se nema koupat. Mam dva, pet let, a nikdy nekoupani, jen pravidelne cesani, porad krasni.