Koupání králíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
642
6.3.15 10:02
@Kirielka píše:
Taky jsem koupala krecka. Kdyz nemel dlouho vycistenou klec (nebydlela jsem u nasich kde byl) tak jsem napustila na dne vody v umyvadle a polivala ho tim. Jinak na fb jsem videla nejaky video kde se kralik koupal a lezel u toho na zadech a uzival si to.

ale on si to neuzival - pokud polozis kralika na zada jako je v tomhle debilnim videu na youtube tak ten kralik je vice ci mene paralizovanej… a ani se nehne… v tyhle pozici je treba dobre jim strihat drapy apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.3.15 10:13

@Kriss Tina

Jsou králíci, kterým koupání nevadí a dokonce se jim i líbí (i když je pravdou, že jich zas tolik není). Asi bych prvotně neřešila jestli se to smí, nebo nesmí. Stejně jako mezi kočkami, pejsky atd. najdete různé povahy a některým voda vyhovuje a vyhledávají ji. Takže pokud se králíčkovi koupání líbí a do vody/vany skáče dobrovolně, pak bych tomu nebránila. Jen bych dala pozor na častější mytí a dostatek tepla po koupání :).

My jsme koupali králíčka vždycky, když měl průjem. Byl tak pokakaný, že to prostě nešlo umýt a nedej bože, když dostal průjem večer a my to zjistili až ráno, když už to měl trochu zaschlé v chlupech a přirození. To jsme ho pak dávali do bidetu, voda tak akorát - ne studená ani horká, lehce mýdlo a pak zabalit do ručníků a hřát u sebe. Našemu Bobíkovi se koupání tedy nelíbilo, takže jsme ho myli pouze v tomto případě a ještě ve dvou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
6.3.15 10:13

@Kirielka užival…težko :roll:

• Citovat
  • Upravit
Bebuu
6.3.15 10:17

Ano nema cenu resit jestli se to smi nebo ne. Protoze tady ma asi kazdy jiny nazor. Zakladatelka se ptala jestli se to muze. A nemuze. Ale at si kazdy dela s kralikem co chce. To je jako strkat rybu z akvarka na chvilku ven…to ji prece taky neublizi a nektery rybky skacou samy z akvarka tak se jim to asi libi :dance:

• Citovat
  • Upravit
642
6.3.15 10:30

Nas kralik taky skakal do vany - ale nikdy ne napustene a myslim ze to bylo proste jen ze zvedavosti protoze vlezl kam mohl ne ze by mi chtel dat najevo hej ty chci se vykoupat! Napust mi to a penou nesetri! - ja bych to neriskovala, chlupy bych zastrihla nebo se snazila umyt navlhcenym hadrikem rozhodne bych ho ale celeho nenamocila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
6.3.15 10:36

Holky sice nevím o tomto tématu nic, ale tohle se sem hodí, aby fakt někteří viděli, že si králík tu moupel fakt užívá:
 https://www.facebook.com/video.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
6.3.15 10:40

Mně spíš připadá, že ten králík je úplně ztuhlej. Když ležel na zádech tak vypadal jak vycpanej. Tohle je děsivý, když se to zvířátko ani nehne. Navíc, když ho položíš takhle do vody, tak se tam hned vyčůrá. A pouštět mu vodu na bříško, když má takhle odhalený slabiny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
6.3.15 10:44

@Dia1812 Ale prd…přečti si něco o králíkách a pak někomu něco vykládej :zed: lidská blbost je nekonečná…ach jo.

• Citovat
  • Upravit
642
6.3.15 11:05

Uz sem to jednou psala…ten kralik si to neuziva ani trosku… kdyz polozite kralika na zada je vice ci mene paralyzovanej a ani se nehne, automaticky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
6.3.15 11:13

@every.lee to nema cenu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
100
6.3.15 12:17

@Dia1812 No to je to video, ale ja nejsem zadnej zoolog takze netusim jestli je paralyzovanej jak me nekdo upozornil, nebo se mu to libi. A je mi to i jedno, myslim ze by to ten kralik prezil, lepsi nez aby byl spinavej jako prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37298
6.3.15 12:18

Tak děkuju všem za rady koukam že co člověk to jinej názor :) já bych ho určitě nechtěla nějak trápit nebo mu ublížit, tak se budu snažit s nim vymyslet něco jinýho a koupání necham až jako krajní řešení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37298
6.3.15 12:21

@Dia1812 ten králík na videu vypadá spíš mrtvej hrůzou a ke konci je vidět že se mu moc nelíbí když mu polejvaj hlavičku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
6.3.15 12:49

Z toho videa je mi docela zle :( Typicka ukazka toho, jak lidi promitaji svoje predstavy o svete do zvirat (zvirata jsou skodoliby, delaji neco naschval, msti se nam atd. atp. :roll: ). Kralik je paralyzovany, meli jsme zakrslika 12 let a tohohle jsem vyuzivala pri strihani drapu a dalsich nutnych vecech. Jo, kdyz byl po kastraci, tvaril se v tyhle poloze na moje osetrovani uplne stejne, zrejme si to taky desne uzival :zed: A kdyz jsem ho otocila, sedel jako pribity, nesnazil se prchat, jak by se mohlo zdat. Proste parada.

Kralika bych koupala jen v tom pripade, ze byl v ohrozeni. Ten nas to 12 let fakt nepotreboval, o tech v kralikarne ani nemluve :lol: T uz bych ho radsi pristrihla, ale jen tam, kde by to bylo nutny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
6.3.15 12:58

@Kriss Tina To není každý jiný názor…to je o tom, že někdo o tom neví vůbec nic a doporučí ti takovou kravinu :roll: ale je to tvůj kralík a tvé vědomí a svědomí :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný