Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kirielka píše:
@Dia1812 No to je to video, ale ja nejsem zadnej zoolog takze netusim jestli je paralyzovanej jak me nekdo upozornil, nebo se mu to libi. A je mi to i jedno, myslim ze by to ten kralik prezil, lepsi nez aby byl spinavej jako prase.
kralik to treba prezije ale jedna vec je to ze se mu desne nebude libit a mozna ho to k smrti vydesi a dalsi vec je ta ze muze i onemocnet na zapal plic a umrit. A neni to o nazoru je to o tom ze budto o kralicich neco vim a nebo nevim nic… Nehlede na to ze kralici jsou hodne cistotni takze se zvladne ocistit sam, jeste sem nevidela kralika spinaveho jako prase a pokud je od neceho ulepeny nebo spinavy necim cim se muze po olizani otravit je lepsi mu srst zastrihnout a nebo omyt namocenou zinkou protoze horni vrstva srsti uschne bez problemu jak ho namocis celyho je to pruser…
@every.lee Ja se nehadam, kralika jsem nikdy nemela a usuzovala jsem z toho videa. Muj krecek to prezil uplne v pohode ale nebyl mokrej celej, jen jakoby pocakanej. Kdyby ho dala do umyvadla, namocila ruce a stahla z tech chlupu ten bordel bylo by to ok. Ale to je jen muj nazor laika…
Já bych králíka nekoupal, když už tak mu hlavně nesmí natéct do uší, no líbit se mu to nebude. A pak rychle vysušit a nestrkat do průvanu ![]()
Ahojky, já to nečetla celý, ale taky máme zakrslíka a nejednou měl průjem a byl celý špinavý, tak jsem normálně napustila do umyvadla vodu, držela ho pod bříškem a celý ten spodek mu umyla. Pak jsem ho vyždímala a zabalila do ručníku a chvíli chovala! A chlupáč přežil a ani se nebránil ![]()
No tak sme to nakonec zvladli i bez celkovy koupele
namocili sme ho akorat z povrchu aby se mu nepromocily ty chlupy vespod a pak sem ho cesala a cesala az se vseho zbavil, pritel sice musel bezet koupit specialni kartac tim co sme to, vubec neslo, ale podarilo se. Musim rict ze sem rada ze sem ho nekoupala celyho, chlupy ktery sme mu namocili mu totiz zkrepateli a sli spatne rozcesavat.
Jinak dekuju vsem za rady ![]()
Jestli je nutné umýt kralíčka, že je například špinavý nebo zapáchá tak je lepší králíčkovi napustit vlažnou vodu jen po tlapičky a rukou ho oplachovat, ale určitě ho neházet do vody celého, ale poté co bude mokrý je lepší ho zabalit do ručníku, aby nenachladl
.
Jestli králík vyloženě hledá vodu tak třeba lavor ale pak pořádně osušit a určitě ne každý den… Každopádně králíka není vhodné koupat jak kvůli stresu tak kvůli plísním, je čistotný sám o sobě tak jako kočky. A už vůbec neexistuje po králíků v létě stříkat vodu kvůli tomu aby se ochladil…
![]()