Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zvířata mám moc ráda, ale poslední zkušenosti s pejskaři mám negativní, bohužel. Nevadí mi, když se s námi v řece, nebo na přehradě koupe pejsek, ale záleží co mu páníček dovoli. Jako například otrepat si mokre chlupy u cizí deky, nechat vletet staforda do hrazicky plne deti a tvrdit, že je to jeho „bazen“, nechat ps na volno pusteneho mezi dětmi a zarputile tvrdit, že nikomu neublíží. Zkrátka, ano, chápu, že když je vedro, chceme naším mazlíčkům dopřát osvěžení, ale fakt nechápu lidi, kteří musi jít se svým pejskem"machrovat" do největšího hloučku lidi. Pardon, klidne se do me pusťte, ale mi toto vadi. Když mezi lidi, gor mezi deti, tak jedině na vodítku!
@zrza8 píše:
Ahoj, zvířata mám moc ráda, ale poslední zkušenosti s pejskaři mám negativní, bohužel. Nevadí mi, když se s námi v řece, nebo na přehradě koupe pejsek, ale záleží co mu páníček dovoli. Jako například otrepat si mokre chlupy u cizí deky, nechat vletet staforda do hrazicky plne deti a tvrdit, že je to jeho „bazen“, nechat ps na volno pusteneho mezi dětmi a zarputile tvrdit, že nikomu neublíží. Zkrátka, ano, chápu, že když je vedro, chceme naším mazlíčkům dopřát osvěžení, ale fakt nechápu lidi, kteří musi jít se svým pejskem"machrovat" do největšího hloučku lidi. Pardon, klidne se do me pusťte, ale mi toto vadi. Když mezi lidi, gor mezi deti, tak jedině na vodítku!
Vysvětluj psovi, kde se může oklepat
já bych psa nenechala puštěného mezi dětmi, jelikož někteří jsou spratci a bůhví co by mu třeba udělaly
Naposledy nějakej bouchl mého psa klackem. Schválně a hodně. Škoda, že můj pes je takovej dobrák. Mohl mít spratek památku! A matka se tomu ještě smála!
dokud jsem na jejího nevychovance nezačala dřvát.
K tématu : ne nevadilo by mi to. Nevadí mi, že se psíci koupou
nevadí mi ani koně. Ony ty zvířata jsou totiž čistotnější než něteří lidi a do vody nečůrají ![]()
Nevadilo, osobně bych nešla přímo mezi lidi, ale někde stranou, dělávala jsem to tak se svými psy vždycky, když jsem se chtěla koupat taky, stejně jsem šla co nejdál od lidí, ale spíš ze se mi nechtělo zbytečně dohadovat. Pokud tam není vyloženě zákaz, tak bych klidně šla. Byla jsem i na psí pláži u moře a nijak jsem to neřešila
koupala jsem se i jednou cizí přátelskou kolií ![]()
@Krasavicaa píše:
Vyszvířeti psovi, kde se může oklepatjá bych psa nenechala puštěného mezi dětmi, jelikož někteří jsou spratci a bůhví co by mu třeba udělaly
Naposledy nějakej bouchl mého psa klackem. Schválně a hodně. Škoda, že můj pes je takovej dobrák. Mohl mít spratek památku! A matka se tomu ještě smála!
dokud jsem na jejího nevychovance nezačala dřvát.K tématu : ne nevadilo by mi to. Nevadí mi, že se psíci koupou
nevadí mi ani koně. Ony ty zvířata jsou totiž čistotnější než něteří lidi a do vody nečůrají
Je mi jasne, ze psovi, ani jinemu zvireti např. To oklepani u deky nevysvetlis, ale nechápu proc ti lidi s tema psama lezou na nejfrekventovanější mista u řeky, je tam spousta brodu, kde si muze pejsek hezky vyhrát. A kdyby moje Eli prastila pejska, nebo jine zvíře nez mouchu, mela by pruser. Minule mi třeba absolutne nevadilo, že u naší deky postavala skupinka lidi, jen proto, že nás kočár dělal stin jejich mikro čivave. Není pejskař jako pejskař. Bohužel někteří je povysuji nad jejich úroveň
![]()
Jako z jakyho duvodu by to mělo vadit? Jako kvůli hygiene jo? No tak v rybnicich je většinou voda spinava, plna ryb, kacen, lidske moci..to mi fakt nevadi koupajici se psi, mnohdy cistotnejsi, nez kdejakej zevlak, co se tam vozralej racha.
@Eemii píše:
Jako z jakyho duvodu by to mělo vadit? Jako kvůli hygiene jo? No tak v rybnicich je většinou voda spinava, plna ryb, kacen, lidske moci..to mi fakt nevadi koupajici se psi, mnohdy cistotnejsi, nez kdejakej zevlak, co se tam vozralej racha.
Tak tak ![]()
@Krasavicaa jasny, to se vysvětlit neda..zrovna jsme byly u prehrady, kde byla holka s labradorem. Celej den tam vyvadel, lital, postekaval, nekolikrat nam prelit přes rucniky a jo, i se na me oklepal
.Mam psy rada, ale zas proc bych tohle mela snášet ze jo? Tohle je ale o majiteli..
@Eemii
teda, kvůli hygieně me to nenapadlo, spíš kvůli bezpečnosti…
Hm, tak to jsem nemela stesti. Jen jsem pudlu donesla do vody, pustila zpatky k manzovi a hned nam na deku vletel jakysi deda, ze vola policii. Tak jsme se radsi zvedli a sli. Jinak na cerne nise je to ok.
@Eemii píše:
@Krasavicaa jasny, to se vysvětlit neda..zrovna jsme byly u prehrady, kde byla holka s labradorem. Celej den tam vyvadel, lital, postekaval, nekolikrat nam prelit přes rucniky a jo, i se na me oklepal.Mam psy rada, ale zas proc bych tohle mela snášet ze jo? Tohle je ale o majiteli..
Tak tohle už je jiná liga. To bych tlamovala taky… Ale pokud pes vyběhne, tak v zápalu boje se oklepe. Pokud se to stane jednou, dvakrát oki. Ale pokud ho majitel necha litat jak jemu se chce, tak to je na přes hubu ![]()
@jizerka píše:
Hm, tak to jsem nemela stesti. Jen jsem pudlu donesla do vody, pustila zpatky k manzovi a hned nam na deku vletel jakysi deda, ze vola policii. Tak jsme se radsi zvedli a sli. Jinak na cerne nise je to ok.
Já bych dědka poslala do (!)
a neřešila bych ho. ![]()
Jinak nase pudla se boji, takze se od nas nehne takze litani kolem nehrozi
Nevadilo. Taky máme dva psi, ale je pravda, že se chodíme koupat většinou na místa, kde nikdo není, někam na pláž bych nešla, protože vím co naši přátelští mazlíci dovedou a nebavilo by mě je furt držet na vodítku nebo okřikovat ať si nevynucujou drbání. A přesně mezi děti bych je nepustila, aby jim děti něco neprovedly.