Koupání u 15měsíčního dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Koupání u 15měsíčního dítěte
Maminky, mám téměř 15měsíční dcerku, koupeme ve vaně, v takovém tom sedátku, bez něj nechce do vany, když jí chci položit na zádíčka, abych ji umyla vlásky nějak šetrně, tak se nehce nechat dát, proběhlo u nás vaničkování, když byla malá i základní plavčo v bazénu, kam jsme přestaly posléze chodit, protože dcera tam vždy začala hodně brečet…v tom sedátku chce být jen do té doby než jí nezačnu mýt celé tělíčko a hlavně tu hlavu, to se pak zvedá a chce ven a hrozně začne brečet…poradíte mi některá se stejnou zkušeností jak na to? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neboji se sprchy? Nase mala (16m.) napr. se koupe stale ve vanicce, sedet nechce, vyzaduje pouze lezeni a pokud ji chci vzit sprchou tak rve jak tur. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jindra (18m) řve i když ho chci položit, i když ho oplachuju ve stoje sprchou, i když kelímkem, i když si čumák cíleně namočí sám. Prostě se vleže ve vodě bojí a při oplachu ve stoje/sedě mu to teče do očí, i když se snažím co nejvíc zabránit rukou. Takže mytí vlasů vždycky probíhá se řevem, jak kdybych mu minimálně řezala nohu zaživa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sprchu vůbec nepoužívám…jen rukou nebo kelínkem opatrně, jenže ona jak vidí, že mířím na hlavu, ikdyž nenápadně, tak sebou začne hned mrskat a zadržovat dech, ajk dkyby se bála, že se bude dusit nebo tak a začne sebou lomcovat a vylejzat jak pominutá chudinka, ani neřve, jen jí popadne panika…a nesvedu nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn se taky touhle dobou bál sprchy. Řešila jsem to tak, že jsem sedátko zaklonila, dala ruku na čelo (jako kšilt) a polila hlavičku směrem dozadu rychle vodou z takové plastové nádobky s dírkama (jakože sprcha, ale stejně jsem to lila proudem). S tím problém nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V některém z posledních čísel maminky bylo o batolatech a vodě a to že nemají rady vodu na hlavičku je prý úplně normální. Dokonce i některé které chodí od miminka na plavčo prostě ze dne na den nechtějí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wesny píše:
Maminky, mám téměř 15měsíční dcerku, koupeme ve vaně, v takovém tom sedátku, bez něj nechce do vany, když jí chci položit na zádíčka, abych ji umyla vlásky nějak šetrně, tak se nehce nechat dát, proběhlo u nás vaničkování, když byla malá i základní plavčo v bazénu, kam jsme přestaly posléze chodit, protože dcera tam vždy začala hodně brečet…v tom sedátku chce být jen do té doby než jí nezačnu mýt celé tělíčko a hlavně tu hlavu, to se pak zvedá a chce ven a hrozně začne brečet…poradíte mi některá se stejnou zkušeností jak na to? Děkuji
V leže se děti ve vodě necítí dobře. Nauč ji na polévání kelímkem, a noírmálně jí vlásky umývej v sedě. Nám je teď tři a půl a rok a půl a obě holky chodí od tří měsíců plavat. umí se potápět, skákat šipku atd, ale ležení nemají rádi ani jedna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wra tak jsem to mela se starsi, plavani milovala a jednoho dne proste zasek a plavani se nakonec muselo zrusit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většina dětí nemá ráda umývání hlavy, to je normální..Ani moje starší děti neskáčou nadšením, když si mají mýt hlavu..Ale umýt si to musí, 18 měsíční ji umývám konvičkou nebo sprchou puštěnou na velmi slabý proud..Nedá se nic dělat, umýt si tu hlavu musí, nějaký ten pláč z nelibosti v tomto případě nehrotím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já mám stejně starého synka a musím říct že se ho prostě neptám. Občas se mu sprchování vlásků nelíbí ale nijak na to nereaguji, prostě dělám vše jak obvikle a neřeším, moje zkušenost je že to za pár dní zase frčí v klidu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje holka se nebojí ničeho,
můžu jí sprchovat koupat je jí to fuk ![]()
- Citovat
- Upravit
Naše vodu miluje, nedávno jsme přešli z kýble do vany a teď jí z tý vany nemůžeme dostat. Cáká jako blázen, potápí si hlavu, chytá bubliny. A nebo „telefonuje“ se sprchou. A když jí sprchu ve vaně pustíme, je nadšená a sprchu má namířenou přímo do pusy nebo do obličeje. Leží na bříšku nebo si lebedí vsedě. Myslím, že je to o zvyku a nátuře dítěte.
My jsme v létě dávali ven takovej minibazének s cca 10 cm vody. Nejdřív byl taky řev (asi 1 minutu), ale pak jsme jí pořídili hračky do vody a byl z ní vodouch. Do velkýho venkovního bazénu jsme jí pořídili kruh kolem krku, takže v létě se na vodu zvykla ažaž a možná proto není s vanou problém. Až na ten každovečerní řev, že jí už bereme z vany a ona si chce ještě hrát. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wesny našla jsem při hledání dárků na netu toto a vzpoměla jsem si na tvojí diskusi. Znáš to? http://www.chranimsvedite.cz/…samponu-117/
Mám 14ti měsíčního a nedovedu si teda představit, že by vydržel to mít na hlavě, ale ten zas ve vaně sedí a vlasy mu splachuju, že mu to teče přes oči a dává to. Tak tvoje holčička by třeba zase dala kšilt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liz Už mi to bylo doporučeno, ale vůbec jako, Theuš si nenechá dát ani čelenčku ![]()
Koupu se s ní, máme podložku z ikei, toho krokouše, hodně hraček, děláme blbiny a je to lepší, dnes to poprvé zkusím, že jí tam dám samotnou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit