Koupě psa s pp

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4148
15.5.15 13:09

@Katchi vždyť říkám, že to záleží na tom, kdo ty PP vydává. Dřív jsme i my měli PP do 14 dnů… Možná máte tu naši bývalo paní, ta byla skvělá a měla vše hned… Ale nemůžete přece napsat, že pokud není PP hned, tak je něco špatně, nebo chovatel pošle papíry k vyřízení pozdě… je to individuální, na čmku nepracuje jedna osoba pro všechna plemena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
15.5.15 13:10

@loves a když si dobře vyberou chovatele, získají nové přátele :),my se jedem těm našim v neděli ukázat a jdem splečně na vycházku, aby si ten svůj odchov pořádně užili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
15.5.15 13:11

@krokodylek? no, obávám se, že u některých plemen byste pak čekali vážně do půl roku věku štěněte, abyste si odvezli štěně rovnou s PP :lol:
S tím souhlasím:) Já mám z většiny majitelů štěňátek nové kamarády a se všemi jsem v kontaktu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
15.5.15 13:12

@loves ale ja jsem nikde nenapsala, ze je to hned spatne ;) a taky jsem vzapeti radila, ze se to da na urcitych mistech zkontrolovat ;-) Jinak s tim poslednim prispevkem souhlasim, je fajn si zkontrolovat chovatele jeste pred koupi a hlavne nikam nepospichat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
15.5.15 13:13

@loves my čekali asi ještě asi měsíc. jak tak koukám, tak je to ještě rychlé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
15.5.15 13:15

@krokodylek jj, měsíc je pohoda:) Ale tak je jasné, že běžný člověk nemůže vědět, jak dlouho trvá vyřízení PP a je jen dobře, když se na to zeptá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
15.5.15 13:16

@Katchi Ono je fakt, že když začnou na čmku volat už noví rozzlobení majitelé štěňátek a shánět se po PP, tak je to obyčejně popožene :D víc, než když tam volá sám chovatel… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.5.15 13:16

@luciaxxx To je fakt běžné, že ten papír s natisknutým rodokmenem přijde poštou až později.
Nemůže za to až tak chovatel, jako člověk někde v kanclu, který to vyřizuje.
Takže si to můžeš předem ověřit, že daný vrh je opravdu zapsán a existuje, štěňata jsou načipovaná, číslo čipu budeš mít ve smlouvě, to samé je pak na tom PP papíru.

Možná zkontrolovat to číslo čipu, nevím, jak se to dělá (my kupovali psa ještě tetovaného, tak to jde vidět, že…) - třeba na první prohlídce u svého veterináře… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
15.5.15 13:20

Ještě bych napsala, že je dobré jet se na štěně podívat na návštěvu-třeba když má těch 5 týdnů…tam se pozná, co a jak, člověk má pak dost času na utřídění myšlenek a další dotazy a většinou se tam hodně dozví. A nekoupí v návalu nadšení něco, co by neměl, protože v tomto věku není ještě štěně na prodej ;) Naopak se pak již může těšit na konkrétního jedince, chovatel posílá fotky, nebo video, píše o pokrocích a stravě a tak…myslím, že i z toho se hodně pozná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.5.15 15:51

Moc vám děkuji za rady a smlouvu si pořádně přečtu, at vím co podepisuji a štěně prohlidnu a pokud si ho vezmu, nechám ho pak zkontrolovat u veterináře, jestli je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
16.5.15 08:41
@loves píše:
@luciaxxx Platit polovinu štěněte při odběru opravdu normální není :D Pokud chovatelce nevěříte (i když, pokud jí máte důvod nevěřit, jste si jistá, že kupujete štěně od správné osoby? Nebo jste jen až moc nedůvěřivá?) můžete si samozřejmě ověřit na ČMKU, zda tam mají přihlášku konkrétního vrhu. Ono vyřízení PP trvá někdy 2 měsíce, někdy i půl roku, záleží na rychlosti konkrétní osoby na ČMKU…Příspěvek upraven 15.05.15 v 13:00

Nevim, co je nenormalniho na placeni pulky stenete. My kupovali psa na spkatky a proste to bylo receno ve smlouve :| :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
16.5.15 19:06

Mě to taky přijde normální, běžně v životě platíme hotově za kompletní služby, a pokud to není uplne, tak taky dáme zálohu a zbytek doplatime, až je vše dodané vcelku. A je pochopitelne, že takové investice nedělám denně, proto jsem založila tuto diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59488
16.5.15 19:23

@luciaxxx mě chovatelka PP taky posílala až domů. Platila jsem napřed zálohu, při odběru zbytek a měla jsoem sepsanou smlouvu že je to pes s PP. Ten průkaz je ted problém skoro vždy než ho vystaví a pochybuju že na to chovatel kývne, to ho prodá jinému. Já měla větší smůlu že štěnata se narodila 1.1 takže napřed ještě musela doběhnout tetovací čísla za prosinec ;). Já u paní byla když byl štěnatům měsíc a byla jsme první takže jsme si mohla vybrat ze všech štěnat :palec: a rovnou mě řekla kdy b mohl být odběr ale čeká na tetovací čísla takže se to asi šoupne, PP jsem měla doma měsíc od odběru fenky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
16.5.15 19:41

@luciaxxx pospichas na to stene nebo mas cas na rozmyslenou? Byt tebou, tak se opravdu poohlednu jinde. Stenata sice budou mit PP, ale po chovatelske strance to nebude zadna vyhra…jak jsem psala do SZ, byt tebou, tak si t rozmyslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
16.5.15 19:58

Trošku mi to hoří, dneska jsem obvolala ještě pár stanic a dostala jsem kontakt přímo na majitelku krycího psa, co má chs s bisonky, tak se jí chci zeptat, podle paní z jiné stanice která ji zná osobně, by tato majitelka nnepripustila psa jen tak ke kde komu. takže ji budu zítra volat, dneska prý je na výstavě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný