Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem. Četla jsem tady diskusi o uštěkaných psech, a tak mě napadlo, že bych se tu zeptala na názory na situaci, kterou popíšu.
Snažím se pravidelně denně chodit na svižné procházky, občas běhat. Jsem z vesnice, chodím do přírody - lesní a polní cesty. Beru s sebou psa, jednak aby se provětral, ale především z bezpečnostních důvodů. Reálně tu u nás snad žádné nebezpečí nehrozí, ale v dnešní době člověk nikdy neví, prostě bych se sama bála.
No a hlavní problém spočívá v tom, že chodím večer, i pozdě večer, v noci přes vesnici se psem. Svým průchodem vzbouřím několik nesnášenlivých psů, ti začnou řvát, k nim se případně přidají ještě nějací další. Vždy procházím tiše, psa mám na šňůře u nohy, jdeme po chodníku, já i pes ty řvouny zcela ignorujeme.
Někteří sousedé ze vsi se za to na mě nepěkně dívají, už jsem byla několikrát napomenuta slušně i velmi neslušně. Docela mě to trápí, je to nepříjemná situace.
Ráda bych chodila normálně přes den, ale na to prostě není čas. Obstarávám domácnost, zahradu, malé děti, pracuju. Vyrážím až po tom, co uložím děti a obstarám všechny povinnosti, abych se po návratu mohla už jen osprchnout a padnout do postele. To často bývá kolem deváté, ale i klidně v deset a později. Vracívám se jak kdy, za hodinu, za dvě.
Vážně ruším noční klid, jak mi bylo řečeno? Já, která pouze neslyšně procházím a kdyby nezačali vyvádět ti ňafalové, nikdo by si mě a mého psa ani nevšiml? Zajímá mě, jak byste se k tomu stavěli vy ostaní.
Wtf? Noční klid ruší psi těch sousedů. Pokud vím, není žádné stanné právo a zákaz vycházení v noci. No ti jsou tedy pěkně vykutálení ![]()
(a to mě jinak psí štěkání rozčiluje
)
promiň, vím že ti do smíchu není, ale ať si vyhcovají své štěklouny a neomezují tvou svobodu chodit ven ![]()
Jo a ptáš se jak to řešit - no vlatně jak píšu: řekla bych jim (slušně), ať se nezlobí, ale že vy jdete tiše. Že štěkají JEJICH psi a že není žádný zákaz (tiše) procházet vesnicí.
No, dle meho nic nerusis. Neexistuje zakaz vychazeni, nejsme ve valce.
@pjetka Fakt nerušíš
nic ti nemůžou. Copak je u vás na vesnici zákaz vycházení po 22. hodině? Ty přece nemůžeš za to, že na tebe jejich bafani štěkají, ne? Ty jsi potichu a tvůj pes také. To je jejich věc. Když jim to vadí, ať si je zavřou.
@pjetka
Jako souhlasím, že ty za to v podstatě nemůžeš, ale jestli žiješ ve vesnici a chceš v ní žít i nadále a mít klid, tak bych se snažila co nejvíce přizpůsobit… Minimálně můžeš omezit ty vycházky pozdě v noci. V 8 ať si trhnou, že.
@pjetka Zajímá mě, jak byste se k tomu stavěli vy ostaní.
Ti, co by mě napomenuli slušně bych do prd*le poslala taky slušně…
Ti, co velmi neslušně…to si domyslete ![]()
Asi tak ![]()
@anairda píše:??? no to snad ne…nevěřím svým očím…
@pjetka
Jako souhlasím, že ty za to v podstatě nemůžeš, ale jestli žiješ ve vesnici a chceš v ní žít i nadále a mít klid, tak bych se snažila co nejvíce přizpůsobit… Minimálně můžeš omezit ty vycházky pozdě v noci. V 8 ať si trhnou, že.
@Tuco
Proč? ![]()
Víš co to musí být žít na vesnici, kde jsi černá ovce? Je to jen cesta menšího zla, nechodit třeba po té desáté… Je to na nic, ale nestálo by mi za to se hádat. ![]()
@anairda píše:
@Tuco
Proč?
Víš co to musí být žít na vesnici, kde jsi černá ovce? Je to jen cesta menšího zla, nechodit třeba po té desáté… Je to na nic, ale nestálo by mi za to se hádat.
Hele tohle fakt ne. Podle mě, když si člověk vytyčí hranice hned od začátku a ukáže, že není submisivní povahy a nenechá se komandovat cizíma lidma zvlášť pokud absoltně v tomhle případě není důvod. Ti lidi si pak už nedovolí a hodí se do klidu. Abych kvůli absolutní nelogičnosti omezovala svojí svobodu pohybu??? I kdyby se do klidu nehodili tak klidně za tu černou ovci budu, ale chodit si budu ven jak se mi zlíbí. Proč nedají oni psy pryč v rámci sousedských vztahů a nočního klidu? Proč bych to měla odsírat já. Hele zakladatelko nevim jakou máš povahu, ale já bych neustupovala a dělala si vše jak potřebuju a stíhy ze sousedů hodila absolutně za hlavu-ještě bych se průchodem vesnicí příjemně usmívala na všechny strany. ![]()
@Tuco
No a nebo si řekneš, že moudřejší ustoupí a uděláš kompromis, že budeš chodit do těch desíti.
A nebo ne a budeš se hádat. To asi záleží na přesné konkrétní situaci, velikosti vesnice atd.
@Tuco píše:
Hele tohle fakt ne. Podle mě, když si člověk vytyčí hranice hned od začátku a ukáže, že není submisivní povahy a nenechá se komandovat cizíma lidma zvlášť pokud absoltně v tomhle případě není důvod. Ti lidi si pak už nedovolí a hodí se do klidu. Abych kvůli absolutní nelogičnosti omezovala svojí svobodu pohybu??? I kdyby se do klidu nehodili tak klidně za tu černou ovci budu, ale chodit si budu ven jak se mi zlíbí. Proč nedají oni psy pryč v rámci sousedských vztahů a nočního klidu? Proč bych to měla odsírat já. Hele zakladatelko nevim jakou máš povahu, ale já bych neustupovala a dělala si vše jak potřebuju a stíhy ze sousedů hodila absolutně za hlavu-ještě bych se průchodem vesnicí příjemně usmívala na všechny strany.
Naprosto souhlasím… Ti lidi už jsou padlí na hlavu ![]()
No to me uplne vytocilo
jako nereknu kdyby jsi na te prochazce rvala
nebo kdyby tvuj pes stekal nebo vyl… ale ze po vas stekaji psi sousedu.. to je jenom jejich problem.. tak nemaji mit psy.. priste az pujdes kolem tak zazvon na kazdeho souseda, kteremu tam steka ten pes a rekni jim, ze jejich psi rusi nocni klid.. at si je ztisi
tohle neni normalni.. kasli na ne.. ty si muzes chodit na prochazky kam chces a kdy chces..
@anairda píše:
@Tuco
No a nebo si řekneš, že moudřejší ustoupí a uděláš kompromis, že budeš chodit do těch desíti.A nebo ne a budeš se hádat. To asi záleží na přesné konkrétní situaci, velikosti vesnice atd.
Promiň v tomhle konkrétním případě bych to obrátila na - blbější ustoupí…
to vážně bez nadsázky…tohle je naprosto absurdní..aby mi někdo nadával, že chodim po veřejný komunikaci v noční hodinu a JEHO pes štěká za JEHO plotem na JEHO pozemku jak šílenej a ruší tím noční klid? No to bych fakt musela bejt padlá na hlavu, abych si to vzala k srdci a začala ustupovat a měnit svoje návyky a potřeby kvůli tomu.