Problém se sousedy, prý ruším noční klid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10650
13.5.15 11:26
@TynkaR píše:
Taky venčíme na vesnici a tohle mě teda dost děsí! Štěkají jejich psi… ale hádat se s někým, kdo mi může mé psy např. otrávit? :nevim: uf…

otrávit psy mi může každý, kdo má na mě z nějakýho důvodu pifku kvůli čemukoliv a nebo klidně i jen tak - lidi jsou různý hov*da…ale abych ve strachu z toho, že se něco takovýho může stát ustupovala a nechala sebou vorat, když ještě ke všemu nic špatnýho nedělám, to teda opravdu ne. To děláte takhle se vším? ustupujete pořád a necháte ostatní, aby se po vás vozili ve strachu, že se pak něco může stát? já tomu fakt nerozumim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.5.15 11:31
@TynkaR píše:
To teda opravdu není nesmysl, lidi tráví zvířata úplně běžně, jen tak. Takoví lidé občas jsou, dělají věci, které bych si já (ani moje rodina) nikdy v životě nedovolila. Upalují kočky, hází psy z mostu, dávají jed do parků… Já mám třeba dobré sousedy, ale teď se přistěhoval nový a to, že mě zdraví ještě neznamená, že bude zbožňovat mé psy… Takže za mě - bála bych se ostatní vesničany posílat někam…

Ale ona nema duvod je posilat nekam.. ona ma duvod je ignorovat a delat si co chce.. tady vubec nejde o nejake traveni psu.. ale o neslusne chovani jejich sousedu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
13.5.15 11:34

Zakladatelko, tohle je problém nevychovaných vyjížděčů zpoza plotu, tudíž majitelů, kteří své psy necvičí, evidentně s nimi nechodí na procházky, tak jako ty a neuznávají žádnou výchovu těchto kotcových psů, kteří jsou přece na zahradě a kromě misky žrádla už nic jiného nepotřebují.

Takže bych jim řekla, že můj pes je vychovaný, vycvičený a oni ať si stejně vychovají své uřvané čokly. A ještě bych jim vytiskla a naházela do schránek pojednání od skutečných cvičitelů psů, že pes nemá co vyřvávat na věci a lidi za plotem - tohle „hlídání“ není hlídání. Pes má hlídat svěřený pozemek, ne vyštěkávat na všechno, co se kolem hne. Ale to by museli se svými psy pracovat, lemry líné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.5.15 11:35
@Lily An píše:
Ale ona nema duvod je posilat nekam.. ona ma duvod je ignorovat a delat si co chce.. tady vubec nejde o nejake traveni psu.. ale o neslusne chovani jejich sousedu..

to je jako kdybys rekla ze musis poslouchat vsechny lidi co bydli okolo na slovo a delat vse tak jak chcou oni, zit podle nich.. jinak by ti treba mohli zabit deti, nebo tebe.. promin ale zit ve strachu a nezit podle sebe, to neni normalni.. kazdy clovek ma pravo zit svobodne a stastne podle sebe, tak jak sam chce.. a pokud nedela nic spatneho tak je to v poradku.. a jestli ty zijes v takovem neustalem strachu z okoli, tak mas asi nejaky psichycky problem.. tohle opravdu neni normalni :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.5.15 11:37
@TynkaR píše:
To teda opravdu není nesmysl, lidi tráví zvířata úplně běžně, jen tak. Takoví lidé občas jsou, dělají věci, které bych si já (ani moje rodina) nikdy v životě nedovolila. Upalují kočky, hází psy z mostu, dávají jed do parků… Já mám třeba dobré sousedy, ale teď se přistěhoval nový a to, že mě zdraví ještě neznamená, že bude zbožňovat mé psy… Takže za mě - bála bych se ostatní vesničany posílat někam…

to je jako kdybys rekla ze musis poslouchat vsechny lidi co bydli okolo na slovo a delat vse tak jak chcou oni, zit podle nich.. jinak by ti treba mohli zabit deti, nebo tebe.. promin ale zit ve strachu a nezit podle sebe, to neni normalni.. kazdy clovek ma pravo zit svobodne a stastne podle sebe, tak jak sam chce.. a pokud nedela nic spatneho tak je to v poradku.. a jestli ty zijes v takovem neustalem strachu z okoli, tak mas asi nejaky psichycky problem.. tohle opravdu neni normalni :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
13.5.15 11:41

Děkuju za názory a za podporu.

Je to fakt dost nepříjemný. Ráda bych tu s lidmi vycházela dobře, nemám ráda konflikty a nechci žít v nepřátelském prostředí. Na druhou stranu se tu od některých nechci nechat zadupat do země a podporovat je v pocitu, že mi můžou diktovat.

Ty štěkaly nejvíc dráždí můj pes, co jde se mnou. Když kolem projdu sama, tak je to celkem v klidu, štěkot je mírnější nebo žádný. Jak se ale za plotem objeví zvíře, to se můžou pominout. Řvou takhle i na pobíhající psy, kočky, nebo třeba když tu někdo projede na koni.

Snažím se chodit, co nejdříve to jde a vracet se do té desáté, ale občas nestíhám, prostě jak kdy. A někdy to ani stihnout nechci. Mám totiž večerní a noční procházky v přírodě ráda, miluju teplé jarní a letní večery, když se začně šeřit, večerní zpěv ptáků, všechno postupně utichá, vůně jsou intenzivnější, tmou probleskují světlušky, prostě kouzelná atmosféra. Nechci si to nechat ujít. Zatím se snažím, aby moje pozdní noční návraty nebyly moc časté, ale s přicházejícím létem za sebe neručím :).

Snažím se balancovat, nepřehánět to, ale procházek se vzdát nechci. Blbý je, že jeden konkréntí soused držkuje pořád, i když nejdu moc pozdě. Tomu by to vadilo, i kdybych procházela jednou za měsíc. Asi už má na mě alergii, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
13.5.15 11:52

@Lily An @Tuco

Vy snad nejste z Česka :) Ano, mám přilišný strach, v Česku se totiž bojí člověk i nechat věci v autě, za velkou louží se nechává vše odemčené. Tam by se asi semnou soused v 11 večer, za štěkotu psů, dal do řeči a říkal mi, jak krásného mám pejska :D Prostě Češi… alergičtí vesničani, smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
13.5.15 11:54

@pjetka
No jo no, bingo. To jsou ti, jejichž psi se nikdy za celý život nedostanou ven za plot. Tak nechápou, jak to, že s sebou taháš svého psa, když mu stačí ta zahrada jako ostatním, ne? :zed: Tak se jich slušně zeptej, proč nechodí se svými psy na procházky, že jsou pak unudění a štěkají i na vítr. Takové „pejskaře“ bych zavřela na dvorek bez knížky, časopisu, mobilu, noťasu, nářadí, bez ničeho, dala jim misku jídla a chtěla bych vidět, jak dlouho by vydrželi, než by začali z nudy řvát. Ti psi, co mají jsou často pracovní plemena (vlčák), nebo pastevecká a oni je nutí žít na malém prostoru bez podnětů jim přirozených, tak si hledají podněty jinde, mimo jim svěřený prostor, k tomu jim vlastně ještě pán ani ten prostor nevymezil. Všechno blbě. Nechápu proč si takoví pořizují psy, to, že k baráku patří pes, je přežitek. Já na baráku bydlím a psa nechci. A několik mých známých taktéž. Acho jo, přeju ti pevné nervy. Ale s mou povahou bych se nepodvolila. Spíše bych jim začala vyčítat jejich chyby, když už se do mě začali sr*t jako první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.5.15 11:54
@pjetka píše:
Děkuju za názory a za podporu.

Je to fakt dost nepříjemný. Ráda bych tu s lidmi vycházela dobře, nemám ráda konflikty a nechci žít v nepřátelském prostředí. Na druhou stranu se tu od některých nechci nechat zadupat do země a podporovat je v pocitu, že mi můžou diktovat.

Ty štěkaly nejvíc dráždí můj pes, co jde se mnou. Když kolem projdu sama, tak je to celkem v klidu, štěkot je mírnější nebo žádný. Jak se ale za plotem objeví zvíře, to se můžou pominout. Řvou takhle i na pobíhající psy, kočky, nebo třeba když tu někdo projede na koni.

Snažím se chodit, co nejdříve to jde a vracet se do té desáté, ale občas nestíhám, prostě jak kdy. A někdy to ani stihnout nechci. Mám totiž večerní a noční procházky v přírodě ráda, miluju teplé jarní a letní večery, když se začně šeřit, večerní zpěv ptáků, všechno postupně utichá, vůně jsou intenzivnější, tmou probleskují světlušky, prostě kouzelná atmosféra. Nechci si to nechat ujít. Zatím se snažím, aby moje pozdní noční návraty nebyly moc časté, ale s přicházejícím létem za sebe neručím :).

Snažím se balancovat, nepřehánět to, ale procházek se vzdát nechci. Blbý je, že jeden konkréntí soused držkuje pořád, i když nejdu moc pozdě. Tomu by to vadilo, i kdybych procházela jednou za měsíc. Asi už má na mě alergii, no.

Pokud chceš se sousedy vycházet dobře, tak se k nim chovej slušně, usmivej se na ně a zdrav je.. ale choď si na procházky klidně i v 1 ráno, do toho nikomu nic není.. a když na tebe někdo držkuje, tak ho taky slušně pozdrav a řekni, že ty ani tvuj pes nedělá žádný hluk.. potom už záleží na sousedech jak se k tomu postaví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
13.5.15 11:56

@TynkaR No, jestli to spíš nebude v tvé hlavě… je to rok, co jsme se přestěhovali na vesnici, auto tu běžně nechávám odemčené, žádný ze sousedů na nás není ani alergický ani nepřátelský a to je občas náš pes ten, který v noci řve na ježka či kočku. Tím netvrdím, že se občas blbec nenajde, ale tvoje tvrzení, že všichni Češi jsou takový je dost mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.5.15 11:59
@TynkaR píše:
@Lily An @TucoVy snad nejste z Česka :) Ano, mám přilišný strach, v Česku se totiž bojí člověk i nechat věci v autě, za velkou louží se nechává vše odemčené. Tam by se asi semnou soused v 11 večer, za štěkotu psů, dal do řeči a říkal mi, jak krásného mám pejska :D Prostě Češi… alergičtí vesničani, smutný.

No já třeba jsem z Česka a nebojím se nechávat věci v autě.. žít ve strachu mě nebaví.. žiju si po svém a neohlížím se přes rameno.. tohle by nebyl život.. každý den se tobě, tvým dětem, nebo psovi může stát něco špatného.. ale s tím nic neuděláš.. a určitě bys měla hezčí život kdybys myslela pozitivně.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
13.5.15 12:14
@TynkaR píše:
@Lily An @TucoVy snad nejste z Česka :) Ano, mám přilišný strach, v Česku se totiž bojí člověk i nechat věci v autě, za velkou louží se nechává vše odemčené. Tam by se asi semnou soused v 11 večer, za štěkotu psů, dal do řeči a říkal mi, jak krásného mám pejska :D Prostě Češi… alergičtí vesničani, smutný.
:lol: To jsi mi úplně vzala vítr z plachet…za velkou louží - och život jako z pohádky…auto odemčené, usměvaví a vstřícní sousedé kam jen oko dohlédne…co víc si přát… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
13.5.15 20:45

@Apaji hele tys to tak krásně shrnula. Mám v ulici tři psy, jednoho paní pravidelně venčí a ten neštěkne, ale další dva jiných majitelů) řvou jak pominutí, když mi usnul kluk v kočárku, nemohla jsem domů, protože ho vzbudili, když už kluk chodil, štěkali a naskakovali na plot tak, že kluk utekl do silnice. Dodnes se kluk bojí psů. Vždycky jsem ty potvory nesnášela, ale dalas mi nnový pohled, na vybetonovaném plácku 3×2 metry mezi exkrementy by jeblo kkaždému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
13.5.15 22:15
@Apaji píše:
@pjetka
No jo no, bingo. To jsou ti, jejichž psi se nikdy za celý život nedostanou ven za plot. Tak nechápou, jak to, že s sebou taháš svého psa, když mu stačí ta zahrada jako ostatním, ne? :zed: Tak se jich slušně zeptej, proč nechodí se svými psy na procházky, že jsou pak unudění a štěkají i na vítr. Takové „pejskaře“ bych zavřela na dvorek bez knížky, časopisu, mobilu, noťasu, nářadí, bez ničeho, dala jim misku jídla a chtěla bych vidět, jak dlouho by vydrželi, než by začali z nudy řvát. Ti psi, co mají jsou často pracovní plemena (vlčák), nebo pastevecká a oni je nutí žít na malém prostoru bez podnětů jim přirozených, tak si hledají podněty jinde, mimo jim svěřený prostor, k tomu jim vlastně ještě pán ani ten prostor nevymezil. Všechno blbě. Nechápu proč si takoví pořizují psy, to, že k baráku patří pes, je přežitek. Já na baráku bydlím a psa nechci. A několik mých známých taktéž. Acho jo, přeju ti pevné nervy. Ale s mou povahou bych se nepodvolila. Spíše bych jim začala vyčítat jejich chyby, když už se do mě začali sr*t jako první.

Přiznám se, že mě nikdy nenapadlo, proč někteří psi vyštěkávají za plotama jak pitomí na všechno, co se kolem nich pohne :think:

Vždycky jsem si říkala, že jsou ti psi švihlí, ale už chápu proč…
Bydlím v paneláku, ale máme kolem i baráčky a jsou to asi 3 psi, kteří takhle večer začnou blafat-a oni ani neblafou po něčem, co se pohne-spíš je to jako když zapneš knoflík a pes začne pravidelný intervaly-monotóní štěkot jen tak do prázdna…
Vždycky jsem si říkala, že jim snad hrabe a ono opravdu jim hrabe…ale konečně mi díky tobě došlo-proč :palec: :idea: Chudáci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ivulinak83
20.4.17 12:11

Čus holky. Od kolika do kolika je noční klid? Dnes mi psal soused sms zda bych mohla ráno řešit hovory se svými detmi( mám tři, jedno vezu do školky, druhé do školky a maličká ma rok) v bytě a nebudit jeho manželku s dcerou pravidelně mezi 7-8hod ráno, ze tak brzy nevstavaji 8o. Ty brdo cumim na tu zprávu jak tele na nový vrata :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný