Štěkající pes a sousedé

anonym 23
11.5.15 20:18

Štěkající pes a sousedé

Ahoj všichni, měla bych dotaz, problém, nevím jak to nazvat…bydlíme od září v domečku, který se nachází na kraji města v chatové osadě. Domek jsme si oplotili, máme 3 pejsky. 2 menší, 1 kavkazáka. V týdnu, když jsme tu téměř sami a nejsou tu chataři, tak problém není. Jenže v pátek, jak začnou najíždět na ty svý chajdy, tak je problém hned :zed:. Naše kavkazačka někdy v noci štěká. Buď štěká, že jdou kolem opilý z pařby, nebo že tam má kočku nebo ježka. Většinou ti chataři pařejí do dvou do rána při hlasitý hudbě, křiku. Máme malé děti a nikdy jsme si nestěžovali, vždy jsme to nějak vydrželi, i když jsme taky spoustu nocí nespali :,(. Dneska jsem dělala na zahradě a přišla za mnou paní od naproti a začala na mě jak celou noc nespala, že si musela vzít prášek a že jak jsou ti psi hrozní a že ať se nad tím zamyslíme, že to takhle nejde. Ať si je někam zavíráme do pelíšků na noc. Chci poradit. Ano, kavkazačka dneska v noci štěkala vytrvale asi 20 minut, pak dobrý. Není to pravidelně, že by štěkala každou noc, jen prostě někdy, ale tahle paní do mě začala rejpat, že ona má okno tam a že v létě to takhle nejde, když bude spát s otevřeným oknem…no, nevim, začala najednou řikat, jak to vadí všem tady, ale nikdo zatím nic neřikal. Nejhorší je, že tu jsou všichni jedna ruka a my jsme takový, že s nima tolik,,nepečem". Přeci nebudeme zavírat kavkazáka na noc domů, přijde mi to divný, jaký na to máte kdo názor? Občas někdo z nich projde před plotem s nemístnou poznámkou na psy. Podotýkám, že nikdo z nich nemá žádné zvíře. Manžel je rozzlobený, chce na ní vlítnout, protože to že pařejí dlouho do rána to paní neslyší, ale našeho psa slyší a nemůže spát…děkuju za odpověď :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
11.5.15 20:22

!!

Já nemám s tím zkušenosti, ale co takhle pořídit ten obojek proti štekání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.5.15 20:24

No, 20 minut štěkající KAO (to musí být hlásek), by mě taky celkem naštval.
Proč jste nějak nezasáhli?
(Náš pes třeba takhle v noci ječel, když se mu schovala myš pod kámen atd. - taťka vstal, kámen odvalil…)

Chápu, že psi štěkají, kolem nás lidi taky mají psy a taky někdy v noci zaštěkají, ale prostě zaštěkají a zas klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.5.15 20:25

Tak upřímně, štěkajícího psa v noci venku pod okny, to je za trest. Jsem plně na straně sousedů, je to strašný, jedním slovem strašný. Nevidím důvod, proč by na ní měl manžel lítat, měli byste zajistit, aby vaši psi v noci vytrvale neštěkali a neobtěžovali okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
11.5.15 20:25

A to se tak do noci řádí u té sousedky, co ti došla vynadat? Pokud ano, já se svojí horkou hlavou bych jí řekla, že až začnou dodržovat noční klid oni, tak vy taky (a pak bych teda popř. toho psa na noc zavírala. Aspoň pokud to jde třeba do kotce na druhém konci zahrady, aby ho nedráždily kočky u plotu, bezprostředně u sousedů. Ale nevím jak to tam máte situované..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14996
11.5.15 20:26

Tak je to ruseni nocniho klidu :nevim: my mame sousedy s ustekanym psem a to je to jen male plemeno, zejmena jak se blizi bourka nebo o vikendech, kdy se vraci lidi z parby, tak steka dlouho vkuse. Druhy soused uz na ne nemilosrdne zacal v noci zvonit, aby je taky vzbudil, nic jineho nepomahalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
11.5.15 20:27

Jinak nám tu na vsi taky v noci štěkají psi. Je tu asi 30 baráků, 15 psů, a když začne jeden, je to řetězová reakce. Ale že by mi to tak strašně vadilo…? To ne teda. A to sami psa nemáme, takže bych taky mohla obcházet sousedy a hubovat, aby si zavírali psy, protože pak tu štěkají všichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.5.15 20:27

Ja bych po 20min stekacim budicku byla tez neprijemna. Velice dobre znam tu neprijemnou letni volbu mezi zavrenym oknem a tichem a nezavrenym a budickem kolem seste rano hlukem od dementnich psu a je to fakt k vzteku.
Psa mam, na zacatku naseho souziti velmi ustekany, ale bylo mu jasne dano najevo, ze o jeho „hlidani“ nikdo nestoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
11.5.15 20:29

Já se jim nedivím, taky by mi to vadilo, nemám ráda psy celkově natož aby mi ještě otravovali život štěkotem :cert:
není každý milovník psů, tak pro to nemá pochopení… někdo ho nemá zase pro děti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym 23
11.5.15 20:30

Ne, pařba není u té paní, ale u jejích zámých, kterým to prý také vadí.

• Citovat
  • Upravit
3088
11.5.15 20:30

Máme ročního křížence NO s RTW. Když štěká, zjišťujeme proč a kárámě, aby neštěkal. Je fakt, že máme všude kolem baráky, takže se postupně naučil, kdo je soused a kdo je cizí. I tak občas štěká na sousedy a to hned káráme. Pes se musí naučit, kdy štěkat a kdy ne. Jiní tu mají malého „ometáka“, ten štěká skoro pořád a majitelé to neřeší. Tady je vidět ten přístup. Soused sám říkal, že on to se psama neumí, ale je vidět, že my jo, protože na něj pes kdysi dost štěkal a teď je v klidu.

Je mi jedno, jestli štěká náš, nebo cizí pes, prostě má mít důvod - pravý, ne že řve prostě pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
11.5.15 20:31

@anonym 23 jestli váš pejsek štěkal 20 minut, asi to není tak strašné…

Ale sousedi v ulici o 3 domy níže si pořídili loni psa. Ten štěká celou noc. Teď to ještě jde, protože okno v ložnici máme v noci zavřené, ale v létě to je opravdu na hlavu :nevim: Také mi hodně vadí, když si lidé pořídí pejsky a ti pak štěkají většinu noci :zed: Ať si je na noc berou domů :roll: Nebo ať si je nepořizují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
11.5.15 20:31

Máme dva jezevčíčky, jeden je PŘÍŠERNĚ uštěkaný, reaguje na sebemenší podnět. Jsme na vesnici. Pejsci mají přes den volný pohyb po zahradě a je pravda, že ten jeden štěká minimálně třičtvrtě času přes den. Naprosto upřímně - snažíme se ho klidnit, ale moc to nepomáhá. Přistupujeme k tomu tak, že přes den ho necháváme, s tím nic nenaděláme. Ale úderem večere jdou pejsci do baráku a dodržujeme noční klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonym 23
11.5.15 20:32

Tak to beru, že pes nesmí pořád štěkat, to je jasný. Ale většinou za ní dojdu a ona přestane.

• Citovat
  • Upravit
10351
11.5.15 20:32

Normálně bych ti řekla, že tvůj pes nemá co rušit noční klid. Ale vzhledem k tomu, že oni si vychlastávají, jak prasata (a pokud jdou pak domů a nehalekají po cestě, byli by asi jediní na světě), tak bych vůbec neřešila štěkání psa, pokud bude v odpověď na jejich rámus. Zpacifikovala bych si ho jen když bude vyblafávat imaginární nepřátele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný