Pes a kolo

1762
12.5.15 17:03

Pes a kolo

Ahoj,
máme doma dvouletou fenku křížence, měří asi 40cm, váží 8kg.
Od malička je velmi aktivní, chodí s námi na výlety, bez problémů ujde 20km (tedy to udjeme my, ona toho nalítá mnohem víc), chodíme na agility a věčně má v hubě tenisák a chce ho házet.
Občas ji bereme na kolo, po silnici ji mám v košíku a v lese nebo cestách běhá volně. Snažím se ji moc nehonit, ale i když jedu pomalu, tak ona lítá kolem. Děti samozřejmě rády závodí a ona s nim, ale to už pak musí letět jako blázen.
Nikdy jsme nepoznala, že by byla unavená, ale chci se zeptat, jestli si může nějak ublížit.
Třeba včera jsem s ní jela asi 8 km, docela volné tempo, protože jsem byla sama, pořád ale pobíhala kolem. Posledního asi půl km šla do koše. Na zahradě jsem ji vypustila a ona hned letěla pro balón a chtěla házet.
Myslíte si, že kdyby byla unavená, tak to dá nějak najevo? Bojím se, abychom jí nějak neublížili. Vím, že pes by měl u kola klusat, ale ona stejně lítá kolem, i když já jedu pomalu.
Díky za rady,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10248
12.5.15 17:06

Myslím, že únavu poznáš, minimálně doma po výletě, když by venku šla na krev, tak doma padne, až na to bude mít čas. Takto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.5.15 17:10

Myslim, ze spousta psu fakt lita, dokud nepadne, ze treba nehrozi, ze by uprostred projizdky zastavili a nesli dal, ze uz jsou unaveni. Trasu a tempo bych odhadovala podle zkusenosti s konkretnim psem, pokud bych si nebyla jista nasazenym tempem, tak bych udelala prestavku, dala napit, aby se pes neprehral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
12.5.15 17:11

@Halka tak bacha na to, segra takhle jezdila na kole se psem a začal potom kulhat. Dali pauzu, pes se zlepšil, začali znova, ale zaplet se jí di kola a měla šílenej pád.

• Citovat
  • Upravit
15575
12.5.15 17:35

Taky si myslím, že tu unavu poznaš. asi bych mu dávala i v průběhu napít(hlavně když je teplo, takže ted)… Jinak pozor, at se nepřiplete do kola :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
12.5.15 18:12

Jaká je to rasa? netrpí na klouby? možná bych přidala plavání, posílí zas jiné svaly a odlehčí kloubům :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
12.5.15 18:58

Nemusíš mít strach :D kdyby byl pejsek unavený, nebo by už nemohl, tak by to dal samozřejmě najevo.. já mám 20kilovou fenku, taky strašně aktivní, taky běhá vedle kola a někdy už jde fakt vidět, že nemůže.. prostě už mi nestačí a beží daleko za mnou.. takže zastavíme, spočnem a jedem domů.. hlavně opatrně ať se nepřiplete do kola.. s klouby mají problémy spíše velcí psi.. můj první pejsek byl malý voříšek 7kilový, takže stejny jako tvůj a chodili jsme s ním na hory, kde uběhl dvakrat tolik co my, vedle kola lítal.. byl šíleně aktivní.. a tatko lítal celý život.. teď je mu 13 let.. už není tak akční, ale zdravotně je naprosto v pořádku a na hory pořád chodíme.. akorad už tak nelíta, max v klusu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
12.5.15 19:04

Jedine teda, kdyz jsou velke vedra, tak to neprehanejte.. to radeji nejaka mensi projizdka nekde k vode… já jezdim v lete se psem k prehrade a hazim mu letajici talir do vody.. plavani je pro psy super sport v lete.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
12.5.15 19:09

Tak to jste mi udělaly radost. Ve vedru se nechce ani nám. Vodu zbožňuje, v horku proleze každou louži, potok vyčmuchá na kilometry a pro tenisáky plave nadšeně :-). Za chvíli ji budeme pronajímat na tenisových kurtech jako sběrače :-).
Rasa neznámá, ale je to poklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
12.5.15 21:37

Moje cuba rada beha, ale nekdy je unavena a treba po silnici ji to moc nebavi.. Tak ji mamka svezla ve voziku za kolo v Azuv Jerry. A vyborna vec. Jen to mamka ted bude prodavat.. Zase tak to nevyuzije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
12.5.15 21:58

My máme tenhle košík:
https://www.google.com/search?…. ovcak. cz%252Ffotky9906%252Ffotos%252F_vyr_561011146826346cz. jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww. ovcak. cz%252Fsnek%252Feshop%252F151-1-PRO-PSY%252F700-3-NA-KOLO%252F5%252F5610-Prepravni-prouteny-kos-na-zadni-kolo-cerny-35×49×55-cm%3B568%3B568

Elza tam moc nechce být, kňučí až vyje a škrábe mě do zad :-)
Já se s ní ale na silnici nechci otravovat a hlídat jí, navíc v létě je silnice děsně rozpálená. Takhle ji tam šoupnu a chvíli vydrží, když dojedeme na polňačky nebo do lesa, tak ji vypustím.
Zase tolik toho nenajezdíme, chodíme i hodně pěšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
15.4.18 14:13

pes x kolo

Prosím o Vaše zkušenosti nebo co doporučíte - máme jezevčíka 8,5 kg a chtěla bych s ním jezdit na kole, všude čtu, že ty tašky či košíky jsou max. do 7 kg… Poradíte? Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
15.4.18 14:55

@Sykorenka úplně zkušenost nemám, kdysi jsem to řešila, ale náš pes v tom košíku nechce být, radši běží vedle, ale když jsem to řešila, tak se doporučují určitě radši košík dozadu - je to lepší kvůli stabilitě a i ta hmotnost může být vyšší, však v cyklosedačkách se vozí i 15ti kg děti a normálně to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
15.4.18 15:10

Naš pejsek dáva unavu na jevo nebála bych se toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
15.4.18 16:20
@Conulka píše:
@Sykorenka úplně zkušenost nemám, kdysi jsem to řešila, ale náš pes v tom košíku nechce být, radši běží vedle, ale když jsem to řešila, tak se doporučují určitě radši košík dozadu - je to lepší kvůli stabilitě a i ta hmotnost může být vyšší, však v cyklosedačkách se vozí i 15ti kg děti a normálně to jde

No náš první také běžel vedle kola, ale byl to brakýř a měl 15 kg :) - tenhle je takový popleta…netroufla bych si, ikdyž dlouhé procházky dává vpohodě. Zkusím se teda poohlédnout po tom košíku dozadu, děkuji za odpověď :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný