Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
máme doma dvouletou fenku křížence, měří asi 40cm, váží 8kg.
Od malička je velmi aktivní, chodí s námi na výlety, bez problémů ujde 20km (tedy to udjeme my, ona toho nalítá mnohem víc), chodíme na agility a věčně má v hubě tenisák a chce ho házet.
Občas ji bereme na kolo, po silnici ji mám v košíku a v lese nebo cestách běhá volně. Snažím se ji moc nehonit, ale i když jedu pomalu, tak ona lítá kolem. Děti samozřejmě rády závodí a ona s nim, ale to už pak musí letět jako blázen.
Nikdy jsme nepoznala, že by byla unavená, ale chci se zeptat, jestli si může nějak ublížit.
Třeba včera jsem s ní jela asi 8 km, docela volné tempo, protože jsem byla sama, pořád ale pobíhala kolem. Posledního asi půl km šla do koše. Na zahradě jsem ji vypustila a ona hned letěla pro balón a chtěla házet.
Myslíte si, že kdyby byla unavená, tak to dá nějak najevo? Bojím se, abychom jí nějak neublížili. Vím, že pes by měl u kola klusat, ale ona stejně lítá kolem, i když já jedu pomalu.
Díky za rady,
Halka
Myslím, že únavu poznáš, minimálně doma po výletě, když by venku šla na krev, tak doma padne, až na to bude mít čas. Takto v pohodě.
Myslim, ze spousta psu fakt lita, dokud nepadne, ze treba nehrozi, ze by uprostred projizdky zastavili a nesli dal, ze uz jsou unaveni. Trasu a tempo bych odhadovala podle zkusenosti s konkretnim psem, pokud bych si nebyla jista nasazenym tempem, tak bych udelala prestavku, dala napit, aby se pes neprehral.
@Halka tak bacha na to, segra takhle jezdila na kole se psem a začal potom kulhat. Dali pauzu, pes se zlepšil, začali znova, ale zaplet se jí di kola a měla šílenej pád.
Taky si myslím, že tu unavu poznaš. asi bych mu dávala i v průběhu napít(hlavně když je teplo, takže ted)… Jinak pozor, at se nepřiplete do kola ![]()
Jaká je to rasa? netrpí na klouby? možná bych přidala plavání, posílí zas jiné svaly a odlehčí kloubům ![]()
Nemusíš mít strach
kdyby byl pejsek unavený, nebo by už nemohl, tak by to dal samozřejmě najevo.. já mám 20kilovou fenku, taky strašně aktivní, taky běhá vedle kola a někdy už jde fakt vidět, že nemůže.. prostě už mi nestačí a beží daleko za mnou.. takže zastavíme, spočnem a jedem domů.. hlavně opatrně ať se nepřiplete do kola.. s klouby mají problémy spíše velcí psi.. můj první pejsek byl malý voříšek 7kilový, takže stejny jako tvůj a chodili jsme s ním na hory, kde uběhl dvakrat tolik co my, vedle kola lítal.. byl šíleně aktivní.. a tatko lítal celý život.. teď je mu 13 let.. už není tak akční, ale zdravotně je naprosto v pořádku a na hory pořád chodíme.. akorad už tak nelíta, max v klusu ![]()
Jedine teda, kdyz jsou velke vedra, tak to neprehanejte.. to radeji nejaka mensi projizdka nekde k vode… já jezdim v lete se psem k prehrade a hazim mu letajici talir do vody.. plavani je pro psy super sport v lete.. ![]()
Tak to jste mi udělaly radost. Ve vedru se nechce ani nám. Vodu zbožňuje, v horku proleze každou louži, potok vyčmuchá na kilometry a pro tenisáky plave nadšeně
. Za chvíli ji budeme pronajímat na tenisových kurtech jako sběrače
.
Rasa neznámá, ale je to poklad.
Moje cuba rada beha, ale nekdy je unavena a treba po silnici ji to moc nebavi.. Tak ji mamka svezla ve voziku za kolo v Azuv Jerry. A vyborna vec. Jen to mamka ted bude prodavat.. Zase tak to nevyuzije
My máme tenhle košík:
https://www.google.com/search?…. ovcak. cz%252Ffotky9906%252Ffotos%252F_vyr_561011146826346cz. jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww. ovcak. cz%252Fsnek%252Feshop%252F151-1-PRO-PSY%252F700-3-NA-KOLO%252F5%252F5610-Prepravni-prouteny-kos-na-zadni-kolo-cerny-35×49×55-cm%3B568%3B568
Elza tam moc nechce být, kňučí až vyje a škrábe mě do zad ![]()
Já se s ní ale na silnici nechci otravovat a hlídat jí, navíc v létě je silnice děsně rozpálená. Takhle ji tam šoupnu a chvíli vydrží, když dojedeme na polňačky nebo do lesa, tak ji vypustím.
Zase tolik toho nenajezdíme, chodíme i hodně pěšky.
Prosím o Vaše zkušenosti nebo co doporučíte - máme jezevčíka 8,5 kg a chtěla bych s ním jezdit na kole, všude čtu, že ty tašky či košíky jsou max. do 7 kg… Poradíte? Díky ![]()
@Sykorenka úplně zkušenost nemám, kdysi jsem to řešila, ale náš pes v tom košíku nechce být, radši běží vedle, ale když jsem to řešila, tak se doporučují určitě radši košík dozadu - je to lepší kvůli stabilitě a i ta hmotnost může být vyšší, však v cyklosedačkách se vozí i 15ti kg děti a normálně to jde
@Conulka píše:
@Sykorenka úplně zkušenost nemám, kdysi jsem to řešila, ale náš pes v tom košíku nechce být, radši běží vedle, ale když jsem to řešila, tak se doporučují určitě radši košík dozadu - je to lepší kvůli stabilitě a i ta hmotnost může být vyšší, však v cyklosedačkách se vozí i 15ti kg děti a normálně to jde
No náš první také běžel vedle kola, ale byl to brakýř a měl 15 kg
- tenhle je takový popleta…netroufla bych si, ikdyž dlouhé procházky dává vpohodě. Zkusím se teda poohlédnout po tom košíku dozadu, děkuji za odpověď ![]()