Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
O co ti jde? podle mě tě požádal hezky, proč se nemůžou obouvat v bytě a pak jen přejít chodbu? nedivím se že to někoho budí nebo mu to vadí, taky slyším z chodby každé slovo… je to jen o domluvě, tady se na nějaký noční klid nehraje, kdyby ti začal vrtat v 6:01 tak se taky budeš vztekat!!
Klid, odcházíte pryč, tak až budete venku, můžou sousedi chrápat dál. A u toho obouvání štěká jejich psík?
@ivulinak83 píše:
Až si ztlumi psa a začnou ho vodit na vodítku aby nestartoval každýmu po noze pak udělám dětem bojovku bobříka mlčení. A já to dodrzim.
Již několikrát je nájemníci upozorňovali at vidí psa na vodítku a nic. Prý nekousne, jen vyhrozuje.
To me je ale upřímně burt.
tak to je už teď ¨něco za něco¨, to jsi nepsala. Každopádně přeji ať se domlouvíte a bude spokojenost na obou stranách.
@dedrichov píše:Klid, odcházíte pryč, tak až budete venku, můžou sousedi chrápat dál. A u toho obouvání štěká jejich psík?Ne, asi ještě také spí ????.
Každý normální člověk ví, že malé děcka jsou prostě hlučné..
Ať se soused odstěhuje někam na samotu, tam ho bude rušit max. kokrhání kohouta.
podpatky dělají na schodech větší hluk a taky se nikdo nevyzouvá a nejde přes chodbu bosky ![]()
@ivulinak83 Noční klid je od 22 hod do 6 hod. O svátcích a víkendech od 22 hod do 8 hod.
@elle21 píše:
Každý normální člověk ví, že malé děcka jsou prostě hlučné..
Ať se soused odstěhuje někam na samotu, tam ho bude rušit max. kokrhání kohouta.
podpatky dělají na schodech větší hluk a taky se nikdo nevyzouvá a nejde přes chodbu bosky
tak to je snad rozdíl jestli tam pět minut pochoduješ v jehlách nebo jestli jen projdeš ne ![]()
@ivulinak83: Nezlob se, ale tvůj přístup mi přijde strašně dětinský. Já mám taky děti ranní spáče, mladší vstává mezi 8 a 9, starší když nejde do školky taky tak. Kdyby mi je někdo každý den budil hlukem v 7 (a mě s nimi), taky bych nebyla ráda. Já vím, že pro lidi, kterým děti vstávají před šestou, je to asi nepochopitelné, ale spánkové potřeby jsou prostě individuální a trvale nedospané děti jsou strašný opruz. Nevíš, jak u sousedů vypadají noci, třeba má paní s dítětem „noční směnu“ a jindy než ráno nemá šanci se vyspat (u nás to tak dost často bývá, batole se mi probudí ve 3 ráno a mysí si, že je báječný čas na zábavu). Pokud tě požádali slušně, tak mi přijde fakt hloupé „na truc“ nevyhovět. Obouvala bych děti vevnitř a chodbou se pokusila projít co nejtišeji. A pokud by mi vadil nějaký hluk zase od nich, tak bych slušně odepsala, že se omlouvám, neuvědomila jsem si, že můžeme rušit, že s tím zkusím něco udělat, a jestli by oni nemohli podobně popřemýšlet o tom, jak ztišit svého psa.
Vstřícnost ještě nikoho nezabila a se sousedy je lepší vycházet v dobrém než na sebe navzájem nasazovat, ne?
Děti jsem učila, že na chodbě paneláku se šeptá. Ono se to totiž hrozně rozléhá, zvlášť ty dětské hlásky, když se děti občas neslyší a byť nekřičí, tak mluví dost hlasitě. Jsou věci, které v paneláku člověk tolik neovlivní (splachování wc v noci je také slyšet), ale třeba ten hluk z chodby se dá minimalizovat. Můžeš sousedovi nevrhnout, ať si koupí zvukově izolující dveře, že to ta štěkavá bestie také ocení, ale sousedské vztahy to moc nevylepší ![]()
Když jde jen k výtahu tak jo
v některých domech, ale nejsou.
Hlavně nechapu proc neotevrou dveře a neřeknou to do oči, ale vypisují smsky. To miluju tohle hrdinstvi
@ivulinak83 píše:
Děti mám vychovane dobře a že si povídáme mezi sebou co a jak bude odpoledne není rušení. Já jim nebudu nadávat za to že se bavíme! Jsme komunikativni rodina, ale rozhodně ne hlučná. Kdyby tam řvali jak paviani tak jim dám ještě přes papuli
Však jim nemusíš nadávat, stačí upozornit „potichu, sousedi ještě spí“ a s povídáním o odpoledním programu počkat, až vylezete před dům. Fakt je to takový problém? Mně to přijde celkem jako samozřejmost, že na chodbě bytového domu by se měl člověk chovat co nejtišeji i přes den - někdo třeba může spát po noční, někdo zrovna uložil mimino, někdo je nemocný a pitřebuje klid… Prostě ohleduplnost. Ale ta se u vás asi nenosí.
@Kassy píše:
@ivulinak83: Nezlob se, ale tvůj přístup mi přijde strašně dětinský. Já mám taky děti ranní spáče, mladší vstává mezi 8 a 9, starší když nejde do školky taky tak. Kdyby mi je někdo každý den budil hlukem v 7 (a mě s nimi), taky bych nebyla ráda. Já vím, že pro lidi, kterým děti vstávají před šestou, je to asi nepochopitelné, ale spánkové potřeby jsou prostě individuální a trvale nedospané děti jsou strašný opruz. Nevíš, jak u sousedů vypadají noci, třeba má paní s dítětem „noční směnu“ a jindy než ráno nemá šanci se vyspat (u nás to tak dost často bývá, batole se mi probudí ve 3 ráno a mysí si, že je báječný čas na zábavu). Pokud tě požádali slušně, tak mi přijde fakt hloupé „na truc“ nevyhovět. Obouvala bych děti vevnitř a chodbou se pokusila projít co nejtišeji. A pokud by mi vadil nějaký hluk zase od nich, tak bych slušně odepsala, že se omlouvám, neuvědomila jsem si, že můžeme rušit, že s tím zkusím něco udělat, a jestli by oni nemohli podobně popřemýšlet o tom, jak ztišit svého psa.
Vstřícnost ještě nikoho nezabila a se sousedy je lepší vycházet v dobrém než na sebe navzájem nasazovat, ne? [/citaccitacmoje děti o víkendu vstávají v 11 hodin. Ja nejsem ten rejpal co chodi a buzeruje. Opravdu je mi ukradené co si kdo dělá v domě. Nejsem kelisova na vejminku. A i když me vzbudí něco jiného než moje děti je mi to burt. Zavřu oko a spím dal.
Až si ztlumi psa a začnou ho vodit na vodítku aby nestartoval každýmu po noze pak udělám dětem bojovku bobříka mlčení. A já to dodrzim.
Již několikrát je nájemníci upozorňovali at vidí psa na vodítku a nic. Prý nekousne, jen vyhrozuje.
To me je ale upřímně burt.