Koupě štěněte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
28.10.20 11:48

@Markéta80 jenže třeba ja už bych 40 000 za psa nedala, 6o už je na me moc, mam strop 25000.
A blbci, co napětí? Dobre jim tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17949
28.10.20 12:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
28.10.20 12:06
@jnjnhnhn píše:
Dobrý den, už cca měsíc hledám štěně (psa menšího vzrůstu-např. mops, franc. buldoček…). A tak bych vás chtěl poprosit, jestli nevíte o dobré stránce, kde je inzerce psů, nebo jestli o někom se štěňaty nevíte. Případně bych potřeboval dodržet limit 7 000 kč. Štěňata nemusí mít PP. Z nějakého důvodu je skoro nemožné sehnat „normální“ štěně. Mockrát děkuji za každý tip, či nabídku. 🙏 🙏 🙏

Dyt psů je všude jak na*ranejch… Dej si bazos lokalitu a tam vyjede grupa psů… Jinak do psa z útulku bych rozhodně nešla, kort jestli máte děcka většinou jsou ti psi psychicky mimo. Do 7 seženeš spoustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
28.10.20 12:08
@JitulkaJ píše: štěňata nemusí mít PP? to si jako děláš prdel, ne?
adoptuj v útulku

A co jako, to každej cokl musí mít pp? Ty by sis vzala psa z útulku k deckam u kterýho nevíš kdy mu hrabne? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.10.20 12:13

@Betty MacDonald Bohužel jsem to napsal chybně. Jsou to příklady velikosti toho psa. Je mi jasné, že neseženu francouzského buldočka do 7 000 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.10.20 12:24

@Wilík Právě, že neseženu na bazoši. Každý den koukám. Ale schválně se přesvědč. Na štěně malého psa prostě nejde narazit. Když už, tak je to kříženec za 8 000…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
28.10.20 12:27

@g.sandova jo taky mám nějaký limit :lol:. Ale já vybírám hlavně dle povahy a vzhledem k tomu že mám slabost pro placatky je ten výběr takový menší :lol: ale třeba u plemene co mám já je rozdíl v ceně nebo pak čekat a vzít štěně nevhodné do chovu. To je taky možnost, nepodpořím množku a bude levnější a když je tam jen problém v barvě srsti. Jenže když to plemeno chci kvůli povaze tak musím vzít s PP. A prostě šetřit :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80071
28.10.20 12:30
@Yvonne McGruder píše:
A je nutné psa kupovat, zejména něco bez průkazu původu? Pokud chcete plemeno, průkaz původu je nutnost, jinak kupujete vořecha. A pokud vám stačí vořech, běžte do útulku. Tak jsou za adopční poplatek a ještě uděláte dobrý skutek. Na FB je skupina

V útulku jsou malí a střední psi hodně málo. Většinou velká plemena. Přišli jsme teď o oba psy, nové nechci, ale tak pro radost projíždím nabídky. A fakt ne. Jo, stafordšíri nebo buldoci nebo ovčáci, ti jo. Ale klasického čistokrevného voříška nenajdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
28.10.20 12:32

My když jsme sháněli psa z útulku, tak to byl celkem boj. Denně jsme projížděli inzeráty, pesweb, spostu fb skupin, psi sice přibývali noví stále, ale vše bylo okamžitě pryč. Pes v nabídce hodinu, člověk volá a v telefonu slyší, jste pátí, šestí, jestli chcete přijeďte, domluvíme se, když se vzájemně dohodneme, napíši si vás do pořadníku. Když to bylo poblíž, tak jsme to tak udělali. Ne jednou nám bylo řečeno, jste čtyřicátí, co volají. To jen k tomu, že neznamená, když je pes k mání někde na internetu, že to tak stále je. Párkrát byli psi volní, ale to bylo z různých dočasných péči, kde ten proces adopce dost připomínal adopce dítěte. Jednou dokonce byla podmínka ukázat stav na úctě, což si myslím, že je dokonce protizák oné. Prostě sehnat mladšího (nemuselo být uplně štěně ) a menšího psa, to bylo skoro nemožné. Všude samej pitbul a nebo velký starý pes, ti bohužel zájemce neměli, ale my neměli s dětmi, dvěma kočkami a ještě jedním psem uplně odvahu jít do velkého starého psa. Takže jestli si někdo myslí, že všude je hromada opuštěných štěňat, tak je na omylu. My nakonec sehnali, kromě toho, že jsme sami aktivně hledali, tak jsme měli kontakty v utulcích, to se vyplatilo a volali nám, že mají nový mladý přírůstek, sice větší než jsme původně chtěli, ale když už jsme ho viděli, tak to už bylo fuk. Bylo to ale tak, že se mi v jedenáct ozvali a do odpoledne jsme se museli dostavit, jinak by volali dalším. Takže všeho nechat, domluvit si v práci volno, vzít děti ze školy a jet přes půl republiky. No tak máme doma podpulťáka. Bylo to za pět minut dvanáct, už jsme chtěli kontaktovat chovatelku, od které máme první fenku a pořídit si druhého kokra. Ale jo, vyplatilo se, hafan je suprovej, za chvíli to bude tři roky co ho máme. Teď je situace ohledně psů ještě horší, v první vlně jsme sháněli menší fenku pro babičku. Klidně i starší, třeba desetiletou i tak to nebylo vůbec snadný, zase všude samej pitbul. I když i tady jsme taky sehnali, ale nebylo to hned. A já původně na druhého psa kyvnul proto, že teda nějakému pomůžeme, představoval jsem si to tak, že útulky praskají ve švech, ale ne, což je určitě dobře. To s kočkama to je jiná, opuštěných koťat jsou stále mraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80071
28.10.20 12:38

Jinak teď už bych počkala, po novém roce budou útulky praskat ve švech, jak se budou rodiny zbavovat dárečků. Protože děti už nebude pes bavit, nikdo pojem nebude chtít uklízet, a kdo by s tím chodil ven, že jo. Takže v lednu šance bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17949
28.10.20 12:40

My mame krizence z utulku (byl v podstate jeste stene) rok a pul, chodime do toho utulku dost casto vencit. A od te doby se tam vystridalo opravdu hodne pejsku, vcetne stenat, i mensich plemen, nektera stenata se i v utulku primo narodila. Takze nase zkusenost je jina. Je pravda, ze v danem utulku jsme relativne casto, sledujeme i web, vencime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42472
28.10.20 12:44

@inkakřivák Pravda, po Vánocích se útulky slušně náplní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
28.10.20 12:59

Je to tak, o menší psy je velký zájem. Hodí se do ytu, jsou méně nároční i na výchovu. Mne paradoxně nejjednodušší přijde napsat do CHS plemeno co chci, pospat co požadujeme a nabízíme. odpovědi víceméně hned. nebo FCB stránky toho plemene a tam se kolikrát štěně nabízí nebo napsat plemeno a k tomu v nouzi a taky se takhle dát sehnat. Do toho bych šla pokud bych doma neměla dospělé 3 feny, k nim nemůžu přidat cizí dospělou fenu. štěně vždy přijmuly bez potíží a hned ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
28.10.20 13:01
@Wilík píše:
A co jako, to každej cokl musí mít pp? Ty by sis vzala psa z útulku k deckam u kterýho nevíš kdy mu hrabne? :potlesk:

Tak hlavně, že u bezpapíráka máš jistotu, že mu hrabat nebude. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
28.10.20 13:24
@lilith1 píše:
Jako, ze kvuli korone si poridi psa? Ziram, hodne lidi prijde o zivobyti, resi to a jesze maji kapacity resit psa a to nemluvim o naslednych nakladech, ja zila v presvedceni ze se zvire porizuje kdyz se lidi maji lepe s je normalnejsi doba.. a pripada mi to i zodpovednejsi..

No taky koukám, ale asi už to tak bude. Tak ono to asi i trošku smysl dává, lidé jsou vic doma, mají vic času, nic moc jiného, než chodit ven nejde. Ale bojím se toho co nastane, až se život vrátí do normálu, snad ti psi zůstanou, tam kde jsou. My máme taky psa od Července nového, ale ne kvůli viru, ale proto, že nám původní pejsek zemřel. A dlouho jsme bez psa nevydrželi, strašně chyběl. My ale máme psa co byl v útulku dva roky, protože v něm každý vidí bulla, to jsou přesně ti psi co moc lidí nechce. My jeli konkrétně kvůli němu, protože je podobný, ale zase ne uplně stejný původnímu pejskovi. My takového sháněli a vzhledem k množství těchto psů to těžké nebylo. Shánět něco malého, tak asi psa do teď nemáme :lol:. V tom útulku byli snad čtyři malí psi a ošetřovatelé zoufalí, že někdo pořád na ně volal, měli na ně hrozně moc lidí a psi tam byli jenom kvůli karanténě. Za to kříženců bull plemen, stáří ovčáči a prostě hůře udatelní psi, těch tam bylo několik. I ten náš si musel počkat dva roky, sleduji to a kámoši v okolních kotcích tam stále jsou. Ti ostatní se tam ani neohřejou a pořád se to střídá, poptávka o hodně převyšuje nabídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný