Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Wilík píše:čokl? tak za prvé, pro mě zvířata nejsou věci, a za druhé, psa z útulku bych si vzala klidně, nevidím v tom žádnej problém a když si nemůžu vzít psa z útulku, protože mám nevysvětlitelnej pocit strachu, vezmu si psa s PP… ono pes bez PP a pes z útulku není zas až tak velkej rozdíl, když totiž neznáš původ, nemůžeš si být jist/a zdravotním stavem, kolikrát se stalo, že pes trpěl na nádor v hlavě apod. a zdánlivě nevysvětlitelně zaútočil, takže si jednu pleskni, než zase něco vyplodíš
A co jako, to každej cokl musí mít pp? Ty by sis vzala psa z útulku k deckam u kterýho nevíš kdy mu hrabne?
@Markéta80 jenže třeba pudl, trpaslík fena je ted i za 40 000 Kč, to he moc. Pro mě. Dají se sehnat menší společenská za méně. Upřímně, s koronou to strašně vystrelilo a často ta steneta jdou stejně jen v pět kvalitě. Zase nemusím podporovat všechno
@JitulkaJ
,souhlasím, ale chce to klid, lidi jsou prostě různí a mě osobně nevadí, že někdo má takový názory uplně mimo, že pes z útulku je špatný, dříve mi to strašná vadilo, ale už ne. Protože je vlastně super pro toho psa, že si ho někdo takový nevezme, neměl by se u něj dobře a přece stačí, že už jednou skončil špatně. Naštěstí je plno lidí, co si psy z útulku vezme a jsou šťastní, že mají takového psa. Ostatní si je nezaslouží. Takže to nemá cenu řešit, jsou lidi pro které bude pes cokl co by doma nechtěli, pak jsou lidi co si myslí, že pes s PP je nejvíc a ostatní jsou druhá jakost nebo zase naopak k čemu papíry atd. Já bych jiného psa než z útulku nechtěl, když už někdo chce plemeno měl by si ho opravdu pořídit a to jiná záruka, než to, že má pes pp není. Ale zase nic není černobílý a ten hon na majitele psů bez pp se mi taky nelíbí. Kolikrát dá do skupiny konkrétního plemene na sociální síti někdo svého psa a co mu ty lidé dokáží napsat, jak se do něj obout, to je zase druhej extrém. On ten průkaz původu je dobrý k tomu, že se fakt ví, kdo jsou rodiče, ale také to není všechno. Nelze říkat, že pes s PP bude zdravý a mít dobrou povahu. Melo by to tak být, ale není to tak vzdy. I ten pes bez pp bude dobrý společník a zaslouží si dobrý domov, akorát by měl být zadarmo nebo za náklady, ne na tom vydělávat. Mě nevadí když si někdo vezme psa třeba od známých bez pp. To je každého věc. Moje přítelkyně má stafordku bez pp od lidí z vedlejšího vchodu. Prostě se dva sousedi ze sídliště domluvili, že budou mít jejich psi jednou štěňata, darovali je za cenu očkování a čipu (tenkrát nebylo čipování poviné). Domovy vybírali, otec i matka jsou pěkní zdraví psi, štěňata se narodila a byla odchována v bytě, vymazlená, kvalitně krmena atd. A to zas proč ne. Vlastně díky nim toho psa přítelkyně a její rodina má. Každý o to vic samoživitelka s dětma nemá navíc X tisíc na psa a když si přejou několik let konkrétní rasu, chtějí štěně, tak pro takové lidi je to šance. Ta fenka je zdravá, pěkná, v zivotě nezažila nic špatného a její rodiče ani sourozenci také ne. Dokonce dělají na den narození štěňat sešlosti a se všema jsou v kontaktu. Akorát to chce si počkat a vybírat ne vlest na bazos a vzít první štěně a ještě za strašný prachy. Nebo naopak svěřit psa podle toho kolik kdo dá a co bude se psem je už jedno. Je to všechno prostě o lidech. My měli prvního psa od fetaku křížence nemel papíry, ale závodili jsme spolu a dařilo se nám, bohužel jsmě se nedostali na všechny závody, na které bychom chtěli a to jen proto, že některé byly pouze pro papíráky. To je trošku diskriminační, není to výstava ale závody a melo by se koukat na výkon a ne na původ a kus papíru. Neskutečně mě to štvalo a to bych si psa bez pp já osobně neporidil jinak než zachránil, ale tohle je taky moc.
@Matt 02 Michal jabka s hruskama. Problémy se osemnhste měli, to zaprvé.
Zadruhé lidi štve, že se podporují mnozirny. To je celé.
@Matt 02 píše:
@JitulkaJ![]()
,souhlasím, ale chce to klid, lidi jsou prostě různí a mě osobně nevadí, že někdo má takový názory uplně mimo, že pes z útulku je špatný, dříve mi to strašná vadilo, ale už ne. Protože je vlastně super pro toho psa, že si ho někdo takový nevezme, neměl by se u něj dobře a přece stačí, že už jednou skončil špatně. Naštěstí je plno lidí, co si psy z útulku vezme a jsou šťastní, že mají takového psa. Ostatní si je nezaslouží. Takže to nemá cenu řešit, jsou lidi pro které bude pes cokl co by doma nechtěli, pak jsou lidi co si myslí, že pes s PP je nejvíc a ostatní jsou druhá jakost nebo zase naopak k čemu papíry atd. Já bych jiného psa než z útulku nechtěl, když už někdo chce plemeno měl by si ho opravdu pořídit a to jiná záruka, než to, že má pes pp není. Ale zase nic není černobílý a ten hon na majitele psů bez pp se mi taky nelíbí. Kolikrát dá do skupiny konkrétního plemene na sociální síti někdo svého psa a co mu ty lidé dokáží napsat, jak se do něj obout, to je zase druhej extrém. On ten průkaz původu je dobrý k tomu, že se fakt ví, kdo jsou rodiče, ale také to není všechno. Nelze říkat, že pes s PP bude zdravý a mít dobrou povahu. Melo by to tak být, ale není to tak vzdy. I ten pes bez pp bude dobrý společník a zaslouží si dobrý domov, akorát by měl být zadarmo nebo za náklady, ne na tom vydělávat. Mě nevadí když si někdo vezme psa třeba od známých bez pp. To je každého věc. Moje přítelkyně má stafordku bez pp od lidí z vedlejšího vchodu. Prostě se dva sousedi ze sídliště domluvili, že budou mít jejich psi jednou štěňata, darovali je za cenu očkování a čipu (tenkrát nebylo čipování poviné). Domovy vybírali, otec i matka jsou pěkní zdraví psi, štěňata se narodila a byla odchována v bytě, vymazlená, kvalitně krmena atd. A to zas proč ne. Vlastně díky nim toho psa přítelkyně a její rodina má. Každý o to vic samoživitelka s dětma nemá navíc X tisíc na psa a když si přejou několik let konkrétní rasu, chtějí štěně, tak pro takové lidi je to šance. Ta fenka je zdravá, pěkná, v zivotě nezažila nic špatného a její rodiče ani sourozenci také ne. Dokonce dělají na den narození štěňat sešlosti a se všema jsou v kontaktu. Akorát to chce si počkat a vybírat ne vlest na bazos a vzít první štěně a ještě za strašný prachy. Nebo naopak svěřit psa podle toho kolik kdo dá a co bude se psem je už jedno. Je to všechno prostě o lidech. My měli prvního psa od fetaku křížence nemel papíry, ale závodili jsme spolu a dařilo se nám, bohužel jsmě se nedostali na všechny závody, na které bychom chtěli a to jen proto, že některé byly pouze pro papíráky. To je trošku diskriminační, není to výstava ale závody a melo by se koukat na výkon a ne na původ a kus papíru. Neskutečně mě to štvalo a to bych si psa bez pp já osobně neporidil jinak než zachránil, ale tohle je taky moc.
ano, jsme na stejné vlně a chápu vše, co jsi popsal
@g.sandova píše:
@Markéta80 jenže třeba pudl, trpaslík fena je ted i za 40 000 Kč, to he moc. Pro mě. Dají se sehnat menší společenská za méně. Upřímně, s koronou to strašně vystrelilo a často ta steneta jdou stejně jen v pět kvalitě. Zase nemusím podporovat všechno
Je to tak, bohužel i NĚKTEŘÍ chovatelé s PP neadekvátním zvyšováním cen vlastně napomáhají tomu, aby se chovalo i bez PP. Ty ceny jsou někdy enormní a to nejde o nějaké extra zahraniční krytí. Sama mám fenu s PP, chovnou, štěňata odchovány, takže nejsem laik. Když jsem ji sháněla, cena byla kolem 15- 20 tis. Ještě před koronou ceny 20-25tis. Nyní vídám 35 tis. A to se rodí běžně 4-6 štěňat. Pak chovatelé nadávají na množky, na nichž ale podle mě mají, kvůli mnohdy přemrštěným cenám, svůj podíl
Plemeno psát nebudu, nechci konkrétně ukazovat, ať si každý zamete před vlastním prahem.
Nečetla jsem celou diskuzi, takže už to tu asi někdo nakousl, ale prosím nekupujte si štěně bez papírů na bazoši, sbazaru atd. Maximálně za nějakou symbolickou cenu (za vakcinaci, atd.). Podívejte se, jestli někdo nedaruje štěně zdarma, poptejte se známých nebo kontaktujte útulky, jestli nemají březí fenu.
Ale pokud chcete čistokrevného psa určité rasy (mops, buldoček), musí mít papíry. Pokud vám chovatel bude tvrdit, že je čistokrevný ale papíry nemá (ani dokonce jeho rodiče), tak není čistokrevný a jen vás tahá za nos.
Všechna štěňata z chovatelské stanice dostanou papíry. I psi, kteří se narodí s nějakým „problémem“ (třeba jim nesestoupí varle), tak se prodávají s papíry, akorát vám na ně dá chovatel slevu. U psa s papíry víte odkud pochází a že jeho rodiče a prarodiče jsou zdravotně v pořádku. Ten chovatel co prodává „čistokrevná štěňata bez papírů“ má s největší pravděpodobností doma několik fen, které rodí jak na běžícím páse a on z nich tahá akorát prachy.
@g.sandova Vám náš Hakim nedá spát co? A to je skoro půl roku co už nežije. Vůbec jste ho neznala, nevíte jaky tp byl skvělý pes. Poslušnějšího a vernějšího psa neznám. To Vám ale nemá cenu vysvětlovat, Hakim byl frajer, zbylo mi po něj hodně poháru a krásný vzpomínky. Všem nám chybí i když máme nového tak i tak. Máma kdykoli jde kolem jeho fotky, tak má slzy v očích. On byl prostě pan pes, dobře jednou se stal průser, on ani já jsme za to nemohli, ale už to nemusíte furt řešit. Vy ani nevíte jakej on doopravdy byl, jak nás miloval. Tak se do něj už přestaňte navážet, já se Vám taky nenavazim do vašeho pudlíka. Každého věc jakého má psa, o tom právě mluvím celou dobu, vy by jste třeba nechtěla typ psa které máme my, my bychom zase nechtěli nějakého pudla ani zadarmo
. To je prostě každého věc, každý si muže vybrat toho svého mazlíčka. Podle toho co od něj čeká a co mu vyhovuje. Tak už ho nechte být, dík.
@Matt 02 ja mam už druhého utulkace a nemám ozdkuka, ale pudla, mimo jiné.
Katdy pes he oto svého pána pan pes
jen he fajn to vidět trošku objektivně.
@Anonymní píše:
Je to tak, bohužel i NĚKTEŘÍ chovatelé s PP neadekvátním zvyšováním cen vlastně napomáhají tomu, aby se chovalo i bez PP. Ty ceny jsou někdy enormní a to nejde o nějaké extra zahraniční krytí. Sama mám fenu s PP, chovnou, štěňata odchovány, takže nejsem laik. Když jsem ji sháněla, cena byla kolem 15- 20 tis. Ještě před koronou ceny 20-25tis. Nyní vídám 35 tis. A to se rodí běžně 4-6 štěňat. Pak chovatelé nadávají na množky, na nichž ale podle mě mají, kvůli mnohdy přemrštěným cenám, svůj podílPlemeno psát nebudu, nechci konkrétně ukazovat, ať si každý zamete před vlastním prahem.
I padesát tisíc je už běžné u některých. Je to tezky. Pokud to takhle zůstane, vezmu si stěně z útulku
@PetraJ píše:
Tak hlavně, že u bezpapíráka máš jistotu, že mu hrabat nebude.
Si to evidentně nepochopila… Moje známá z útulku sama říká…vetsina psů tam má nějakej duševní problém a s nějakým problémem tam přišli, jde o to čím si prošli!.. Což většinou nikdo ani pořádně vše neví!… pokud se to netýká štěňat. Tak neplet hrušky a jabka.
@JitulkaJ píše: čokl? tak za prvé, pro mě zvířata nejsou věci, a za druhé, psa z útulku bych si vzala klidně, nevidím v tom žádnej problém a když si nemůžu vzít psa z útulku, protože mám nevysvětlitelnej pocit strachu, vezmu si psa s PP… ono pes bez PP a pes z útulku není zas až tak velkej rozdíl, když totiž neznáš původ, nemůžeš si být jist/a zdravotním stavem, kolikrát se stalo, že pes trpěl na nádor v hlavě apod. a zdánlivě nevysvětlitelně zaútočil, takže si jednu pleskni, než zase něco vyplodíš
Si nějaká nadrzena na tu diskuzi a nervni…
utulkac má ledacos za sebou, většinou se ani nevi co vše tzn. psychika v haj*zlu… A o to tady jde. Když se někomu narodí štěněta doma bez papíru, vidím v tom hodně velkej rozdíl s výše jmenovaným utulkacem. Netýká se štěňat v útulku! Aby ses zas zbytečně nenervovala.
@jnjnhnhn píše:
@Wilík Právě, že neseženu na bazoši. Každý den koukám. Ale schválně se přesvědč. Na štěně malého psa prostě nejde narazit. Když už, tak je to kříženec za 8 000…
Tak sem se schválně podívala a hned mě vyjeli…
https://www.annonce.cz/…-wa3ht1.html
Pošlu ti klidně další ale nemám na to čas.
Mam psa z utulku. Nejlepsi pes na svete.
Zadnou mnozirnu bych nepodporovala ![]()
@PaníBovaryová píše:
Mam psa z utulku. Nejlepsi pes na svete.
Zadnou mnozirnu bych nepodporovala
Přesně.
Vzal jsem si z útulku půlroční slečnu Dafinku. Skoro rok trvalo, než ukázala bříško, a nikdy na mazlení moc nebyla, pořád byla trochu nezávislá, ale byl to miláček. Dožila se čtrnácti let, kdy umřela stářím.
Pak to byla Eliska, pětiletá nebo šestiletá (v útulku sami nevěděli) jezevčí slečna, o kterou se její rodina moc nestarala, a občas do útulku sama utekla, protože tam dostala najíst. Té trvalo ukázání bříška asi deset minut, a je to mazel neskutečný. Loni měla výhřez plotýnky (bohužel celkem běžné u jezevčíků), takže k adopčnímu poplatku 500 Kč to bylo dalších 50000 Kč za operaci a rehabilitaci, ale to se může stát i psovi s PP.
Množírny ani náhodou. Chovky podle vkusu (a peněženky) každého, ale za mě vždycky útulek, a ne kvůli penězům.