Koupe susicky dilema
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Takhle - aviváž bych neřešila, do sušičky by beztak prádlo s ní nemělo, ale osmiletá pračka už má slušnou pravděpodobnost, že v dohledné době doslouží. Nemusí, samozřejmě… Ale loni jsem při pořizování nové kuchyně rozhodla, že troubu si nechám původní, osmiletou, když funguje… no odešla tři měsíce po montáži nové kuchyně.
Jde hlavně o to, jestli ti budou stát vedle sebe, tam není problém nic. Nebo na sobě, a tam je třeba řešit mezikus. Ten bych počídila univerzální, abys pak mohla bez problémů pračku vyměnit a nebyla limitovaná tím, aby pasovala dohromady se sušičkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annlady píše:
tak buď mám veškeré oblečení nekvalitní, nebo zázračnou sušičku, protože se mi za 3 roky používání sušičky nic nezmenšilo, ani mi nic sušička nezničila
Aha, ja strkám do susicky vse a vse je furt stejne velky a pekny. Obleceni kupujem prevazne znackovy, takze nevim co s pradlem delas, ale problemy jako ty jsem nikdy nemela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
@Emmara já nevím, ale prádlo večer povesim a ráno je suché… Svetry bych do sušičky nedala nikdy. Nic nemám zatuchlé ani smradlavé…
Všechno oblečení, které jsem kupovala na bazarcich pro syna a bylo sušené v sušičce bylo „seprané“ o velikost…
To běžné vyprané na vhodnou teplotu a usušené na sušáku drží tvar i svoji velikost…
Sušička tak možná jako nouzovka pro bavlněné ložní povlečení a prostěradla. Zbytek prádla a oblečení bych tam nikdy nedala…
To je hezke, ale ocividne nemate dum s problemovou vlhkosti. Na chodbe mi to pradlo neuschnulo v podstatě ani za 48 hodin, sice nebylo nasosane, ale porad vlhke. Musela bych ho davat k topeni a jeste tim susakem tocit, na coz opravdu nemam kapacitu ani casovou, ani nervouvou.
No, a ja dam do susicky vsechno krom vlny nebo podobneho materialu, u ktereho mam skutecne strach. Nic se mi neznicilo. Nedavat to tam, tak mi to prijde jako spotrebic k nicemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak k sušičce, mám už třetí kousek dobrého čtvrt století, co jsem bydlela ve vlhkém bytě bez balkónu. Asi jsem exot, ale prádlo mi nesráží, pomuchlané bývá rozhodně míň než ze šňůry (musí se hned vyndat). Jde o to, jaké máš možnosti sušení jinak. Já měla možnost venku, což zas bylo při práci hodně o hlídání počasí. Nebo mám krytý balkón, což je super (a v létě tak často suším), ale dám tam sotva dvě pračky. A když prší nebo je takový ten sychravý podzimní den, tak to prostě neuschne ani za tři dny. A doma sušit odmítám, mít to rozvěšené po půlce bytu. Takže já sušičku miluju, jsem na ni zvyklá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V zimě taky dávám ven prádlo vymrznout, usušit. Ale v sobotu a neděli od rána. Když se netopí. Přes týden dojdu domů po práci mezi 15-16h., než se opere, tak to trvá. Nebudu to tam věšet na hodinu, než někdo začne topit. A zas to věšet jinam. Tím spíš letos. Kdy lidé budou topit vším, co kolem sebe najdou a bude levné.
Teď máme sušičku na odpad, ale měla jsem sušičku, kde jsem musela vylévat nádobu. Takže jsem měla možnost vidět, jaké množství vody nám šlo do baráku, když se sušilo doma. Takže sušení na sušáku doma ne. V garáži nemám teď místo a v zimě se venku odpoledne nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše:
A z té sušičky ho nemáte pomačkané? Já ho mám vždy ze šnůr krásné větrem vyžehlené, že může rovnou do skříně a když suším v susičce, tak to musím žehlit.
Ja to mam ze susicky zmackane, jen kdyz na ni zapomenu a zustane to tam nejakou dobu lezet. Jinak vyndavam hned teple, pekne to vyrovnam pri skladani a nic zmackaneho neni. Zehlicku pouzivam jen na kosile a mackave halenky, jinak se na ni prasi ve skrini.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Dceři to dělá od mala. Taky jsem ji prva podezírala, že tuneluje nos, ale nee. Konzultuj to s dětskou. Naše dcera byla v půl roce na operaci slzných kanálků. Takže ona to má pravděpodobně spojeno a tím, že má tu sliznici citlivou. A pouští se jí to opravdu samo. Stává se jí to, když je oslabená, když má nějakou virózu nebo něco. Tak se musí nasadit vitamíny, hlavně C. To ji zabírá. Dětská o tom ví. Kdyby to bylo častěji. Tak by musela mít léky. Znám právě holčičku. Která musí mít léky. Protože ji se třeba pouští krev po letu letadlem nebo i stres to vyvolá. U nich v rodině otce to má každý. A malá to podědila po něm. Až tak časté to moje dcera nemá.
Dceri se to muze jeste s vekem zlepsit, ja na tohle trpela jako dite strasne moc, v dospelosti se to zlepsilo a trapi me to jen pri ryme nebo kdyz se do nosu trochu bouchnu. Jediny problem bylo tehotenstvi, kdy jsem musela brat ascorutin, jinak bych prosedela pul tehotenstvi nad umyvadlem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
@nikitice tak třeba v zimě dám ven prádlo, když mrzne, nebo fouká vítr a pak to večer schovame na doschnuti. Když vidím, že bude pršet, vlhko, tak neperu… stačí to trochu naplánovat a je to…
No tak já když mám třeba dlouhý týden, tak jsem doma středa, čtvrtek a pokud není hezky, tak pak mám volno až v pondělí a to pak zas nevyjde
Teď mi to vycházelo každé volno déšť, nemohu čekat do dalšího volna a planů je milion na vše. I když mám volno, tak doma nejsem, abych sundala, když začne pršet. Slíbila jsem v červenci mamince, že dvakrát do měsíce podnikneme celodenní výlet a nějak to vůbec nevyšlo, synovi každý měsíc kino, manželovi wellness víkendy
Teď mám volno dva dny a jeden den ortopedie, druhý gynda
Plánů je vždy dost a jen se rozkrájet. Prádlo venku mi poslední dobou zmoklo vždy a to koukám na hodinové předpovědi, jen jsem vždy nejlépe hodinu cesty domů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emmara píše:
To je hezke, ale ocividne nemate dum s problemovou vlhkosti. Na chodbe mi to pradlo neuschnulo v podstatě ani za 48 hodin, sice nebylo nasosane, ale porad vlhke. Musela bych ho davat k topeni a jeste tim susakem tocit, na coz opravdu nemam kapacitu ani casovou, ani nervouvou.No, a ja dam do susicky vsechno krom vlny nebo podobneho materialu, u ktereho mam skutecne strach. Nic se mi neznicilo. Nedavat to tam, tak mi to prijde jako spotrebic k nicemu.
Máme to samé. Dům z roku 1900, přízemí a nepodsklepený. Kotel na elektriku a radiátory v zimě nepřikrývám prádlem. Prádlo je za dva dny furt vlhké, třetí den smrdí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annlady píše:
tak buď mám veškeré oblečení nekvalitní, nebo zázračnou sušičku, protože se mi za 3 roky používání sušičky nic nezmenšilo, ani mi nic sušička nezničila
Hele, to je možné, já se právě ptala v okolí všech, co mají sušičku a mají stejný problém. Takže teď místo bavlny nakupuji nějakou směs nebo viskózu, což je poloumělá směska a nedělá to. Zas to hůř vypadá a tolik nevydrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ernais píše:
Ja to mam ze susicky zmackane, jen kdyz na ni zapomenu a zustane to tam nejakou dobu lezet. Jinak vyndavam hned teple, pekne to vyrovnam pri skladani a nic zmackaneho neni. Zehlicku pouzivam jen na kosile a mackave halenky, jinak se na ni prasi ve skrini.
Také vyndavám hned. Vždy čekám před sušičkou poslední minuty už
Manžel nosí jen obleky, takže hlavně ty košile řeším. Venku na šnůrách jsou fakt vyvěšené, kolíčkuji jen spodek košile, takže i vítr ji vyfouká a nežehlím všechny. Z té sušičky musím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proc se nema pradlo s avivazi davat do susicky?
Susicku miluju, rvu do ni vsechno. I vlnu, hedvabi, len, nic neznicila. Muz ma pocit, ze mu srazela jednu dobu bavlnena tricka, ale to bylo spis tom, ze drobet pribral ![]()
Nesnasim veseni pradla. Susicka pro me mnohem lepsi nez mycka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Prala a sušila jsem minulý týden peřiny a všechny polštáře. To dělám vždy koncem léta. Příprava na chladnější sezónu. Oprat, hned usušit. Kdybych je měla rozmístit po zahradě. Tak to tam trčí dlouho, než to uschne všechno. Takhle jsem oprala jednu várku, hned usušila a povlékala do čistého. Nedovedu si představit, že bych byla bez sušičky. Zrovna u takových velkých věcí, kterou jsou občas taky třeba oprat.
Dělám to od té doby, co nemám péřové deky a vždy to uschne. Převléknu do teplejších dek a to letní si klidně může schnout. Polštářů mám taky víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DandátkoP píše:
Aha, ja strkám do susicky vse a vse je furt stejne velky a pekny. Obleceni kupujem prevazne znackovy, takze nevim co s pradlem delas, ale problemy jako ty jsem nikdy nemela
Mně také nic nezničila a to tam dávám vše. Je tam program i na fitness oblečení, takže když prší dávám i drahé fitness oblečení a nebojím se. Zas ho nekupujeme na celý život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše:
Hele, to je možné, já se právě ptala v okolí všech, co mají sušičku a mají stejný problém. Takže teď místo bavlny nakupuji nějakou směs nebo viskózu, což je poloumělá směska a nedělá to. Zas to hůř vypadá a tolik nevydrží.
Smesky bych nekoupila, a co neprezije susku, nema pravo zit ![]()
Dyt tam je takovych programu…. Iˇ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit