Koupe susicky dilema
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@migmina píše:
Devcata dekuju. Koupim poue susicku a az odejde pracka, tak koupim pracku. Musim tedy ve stejne znacce nebo muze byt i jina? Samozrejme, aby pasovala na pracku. Zaznelo tu, ze se nesmi davat avivaz do susicky proc? Ja miluju avivaz a nerada bych se ji vzdavala
Pokud budou stát na sobě, potřebuješ mezi ně mezikus. Existují i mezikusy univerzální (např. od firmy Meliconi), které by měly pasovat mezi všechny běžné pračky a sušičky s předním plněním šíře 60 cm. Pak můžeš i na Whirpoolku volit sušičku jiné značky a naopak, až by jednou pračka odešla, můžeš pod svou sušičku pořídit jinou pračku.
Jestli ti budou stát vedle sebe, nemusíš řešit vůbec nic.
Jinak ta aviváž už do sušičky v podstatě netřeba, prádlo je měkké a nadýchané i tak. Ale říká se, že zanáší filtry (neposoudím, nepoužívám).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@migmina píše:
Devcata dekuju. Koupim poue susicku a az odejde pracka, tak koupim pracku. Musim tedy ve stejne znacce nebo muze byt i jina? Samozrejme, aby pasovala na pracku. Zaznelo tu, ze se nesmi davat avivaz do susicky proc? Ja miluju avivaz a nerada bych se ji vzdavala
Mi šlo hlavně o velikost pračky i té sušičky. Takže jsem si vybrala stejně 8 kg. Aby mi tam vlezla třeba ta peřina atd. I větší věci. Až budeš jednou vybírat pračku. Tak si vyber, ať má doplňovací šuplík na tekutý prášek a aviváž. Tam naliju zásobu. Pak jede několik praček. Než se doplní další zásoba. To je bezva vychytávka. Nemusíš na každé praní dávat prášek a aviváž. Pračka si bere sama. Zjistila jsem, že jsme na praní dávali víc, než bylo třeba. Teď máme menší spotřebu prášku a aviváže. Takže při koupi nové pračky doporučuji, ať si vybereš, která má ten doplňovací zásobník
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Četla jsem, že aviváž zanáší v sušičce nejen filtry, ale i čidla a senzory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@milami píše: Četla jsem, že aviváž zanáší v sušičce nejen filtry, ale i čidla a senzory.
To by vyrobci susicek psali do navodu. To bude spis uz jen urban legenda.
Nejak nechapu jakym mechanismem by to melo byt.
Spis to neni uplne treba. Ale poznam, kdyz pere muz, a na avivaz se vybodne. Porad je to rozdil i se suskou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baba píše:
To by vyrobci susicek psali do navodu. To bude spis uz jen urban legenda.
Nejak nechapu jakym mechanismem by to melo byt.
Spis to neni uplne treba. Ale poznam, kdyz pere muz, a na avivaz se vybodne. Porad je to rozdil i se suskou
Nevím, zda jde či nejde o urban legend. Od doby, co mám sušičku, aviváž nedávám. Mechanismus zanášení se mi nezdá nereálný, podobně jako se usazuje vodní kámen.
Web alza.cz:
Aviváž a sušička – proč nepoužívat aviváž do sušičky
Měkké a krásně voňavé prádlo chce mít po vyprání každý. Proto tak rádi přidáváme při praní aviváž. Ale při sušení prádla je důležité vědět, že sušičky a aviváž nejsou zrovna dobří kamarádi. Plánujete-li tedy po vyprání prádlo sušit v sušičce, neperte ho s aviváží nebo jen s doporučenou dávkou. Aviváž totiž může sušičku zanášet. Obzvláště větší množství aviváže ve vypraném prádle může ucpávat filtry, čidla a jiné důležité vnitřní části sušičky. Po čase tak budete muset nechat sušičku odborně vyčistit, v horším případě se nenávratně poškodí.
Sušička a aviváž si sice nerozumí, avšak dobrá zpráva je, že sušička sama prádlo krásně nadýchá a změkčí. Především sušičky s parním programem dokáží nahradit různá změkčovadla. Pokud si ovšem nedovedete praní bez aviváže představit a chcete mít prádlo voňavé a dopřát si výběr různých vůní, můžete si koupit vůně a osvěžovače, které jsou určené přímo pro sušičky.
Každý jak uzná za vhodné. Tím bych to uzavřela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@migmina píše:
A je citit vune i po tech ubrouscich? Daji se koupit v drogerce? Pouzivam svoji avivaz a je citit pradlo i nekolik dni a co nenosim i tydny.
objednávám přes net. V DM maji a nevoní mi. Kdyžtak vyfotím doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám teď tyhle dvoje, voní víc ty vlhčené, než v té krabičce, ale ještě vkládám ty dalli, ty jsou super a zas objednám. Dávám jich třeba i 5 do plné sušičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magdaleeena píše:
Náš dům je starý stovky let, napůl kamenný a ve svahu. Sušička je v zimě geniální. Co nepoužívám, je odložený start. Dříve ano, když jsem naposledy odložila, praskla někde voda, mojí mamince začala hořet pračka týden po záruce a naší kuchařce začala hořet trouba při pečení vánočního cukroví vloni. Švagr je bezpečák, byť spešl, takže ze mě rostl. V zásuvce ponechám minimum spotřebičů.
S tou plotnou Tě úplně chápu, byť to mám právě naopak. Já byla celý život v poklusu a pořád někde a pak zase jinde. A teď se snažím tady a teď a klidně doma. Spala jsem 20 let kolem 5 hodin denně. Bylo mi líto ten čas prospat. Šla jsem do sebe, vyházela všechno povlečení, vrazila jsem spoustu peněz do nového a teď ležím po probuzení dvě hodiny bez hnutí, protože na mě leží kočky, není proč spěchat, tady a teď. Pak ideálně snídaně do postele@nikitice
Mně umřel v dubnu táta, tak to byl další důvod těch plánů vyrazit aspoň 2× za měsíc s mamkou na výlet i když bydlí hodinu od nás. Také jsem občas doma i spím. Ale jak psala Anais, tak plánovat praní není fakt priorita a ne vždy to jde. Ráno jsem vyprala jednu pračku a pověsila ven, teď jsem přilítla z fitka a akorát jsem to sundala před deštěm. Šlo o minuty. Manžel v práci, syn na adaptačním kurzu. Potřebuji vyprat další pračku a dle předpovědi bude pršet snad furt
Kdyby byl člověk doma, tak si to ohlídá. Syn je už velký, ale mám dvě praneteře 2 a 3 roky a každý bydlí jinde. Sama jsem si zažila strach o sebe, syna, mamku, ségru… v lednu manželovi jsem volala záchranku… snažím se být s tou rodinou víc, než dřív a nějaké hlídání prádla fakt jde stranou. Raději si ten den užiju jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Devcata moc dekuju za nazory. Koupim sitim tedy, samostatnou susicku. Dnes jsem byla v planeu a moc velky vyber nemeli. Zn beko viz obrazek nize. Pak jsem zavitala do okay a tam taky nic moc. Zn electrolux, LG a samsung. Dala jsem si strop 15 tis. Co myslite ta zn beko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach jo nejdou vlozit obrazky, strasne dlouho se nacitaji a nenactou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A musíš brát z Okay nebo Planea? Já tyhle věci kupuju po internetu. Jinak Beko je dost low end značka. Což neznamená, že člověk nemůže chytnout za velmi slušný peníz solidní a plně funkční kousek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
A musíš brát z Okay nebo Planea? Já tyhle věci kupuju po internetu. Jinak Beko je dost low end značka. Což neznamená, že člověk nemůže chytnout za velmi slušný peníz solidní a plně funkční kousek.
Mam to nejbliz, kdyby se s ni neco stalo tak to nemam daleko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak kdyby se s ní stalo něco v záruce, přijde ti domů opravář. I kdyby po záruce, beztak voláš servis, nikam ji nevezeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
No tak kdyby se s ní stalo něco v záruce, přijde ti domů opravář. I kdyby po záruce, beztak voláš servis, nikam ji nevezeš.
V zaruce volam opravare? Ja myslela, ze pujde k reklamaci ne? Musim mi stejny rozmery jako pracka? Vetsinou typy co sr mi libi maji hloubku o 5-6 cm vetsi. To vadi? Kdyz na jedne strane bude presah 2,5 cm?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V záruce voláš prodejci a ti ti tam pošlou někoho z autorizovaného servisu. U těchhle velkých spotřebičů opravdu reklamaci neřešíš tak, že to naložíš a odvezeš do prodejny.
Musíš pořídit mezikus - u různých značek univerzální (např. Meliconi). Pak stačí, aby měly spotřebiče stenou šířku (což v naprosté většině případů mají), hloubka může být různá. A slícují se vpředu, tzn. pokud je sušička o 6 cm hlubší než pračka, vpředu budou stejně a dozadu bude 6 cm přečnívat - ničemu to nevadí, to vyřeší ten mezikus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit