Koupe susicky dilema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30308
4.9.22 11:37
@milami píše:
Pokud vím, do (většiny) sušiček se prádlo s aviváží dávat NEMÁ.
Tím máš rozhodnuto :)

Přesně to jsem chtěla nyní napsat, že aviváž pak nebude potřeba a tím pádem bude pračka OK. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.9.22 12:00
@nikitice píše:
Ale když je venku hnusně, teď pršelo i 3 dny po sobě nebo v zimě to venku nejde. Doma to mám taky, jak psala paní, že po dvou dnech to prádlo na sušáku je vlhké a smrdí zatuchlinou. Pokud člověk nebydlí v paneláku, tak to v těch starých domech neschne.

Já jsem v bytovce a taky to neschlo. Hlavně na jaře a na podzim, kdy už/ještě netopí. Sušičku už bych z domu nedala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
4.9.22 12:05
@nikitice píše:
No tak já když mám třeba dlouhý týden, tak jsem doma středa, čtvrtek a pokud není hezky, tak pak mám volno až v pondělí a to pak zas nevyjde :-) Teď mi to vycházelo každé volno déšť, nemohu čekat do dalšího volna a planů je milion na vše. I když mám volno, tak doma nejsem, abych sundala, když začne pršet. Slíbila jsem v červenci mamince, že dvakrát do měsíce podnikneme celodenní výlet a nějak to vůbec nevyšlo, synovi každý měsíc kino, manželovi wellness víkendy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Teď mám volno dva dny a jeden den ortopedie, druhý gynda :jazyk: Plánů je vždy dost a jen se rozkrájet. Prádlo venku mi poslední dobou zmoklo vždy a to koukám na hodinové předpovědi, jen jsem vždy nejlépe hodinu cesty domů :lol:
Říká se tomu odložený start…prádlo mám povesene za 10 minut. Bydlíme v cihlovém domě a prádlo nemá problém pověsit třeba i manžel, který taky dělá dlouhý krátký týden. Já domu taky chodím poměrně pozdě, asi jsem v tom plánování času zbehlejsi… Třeba teď jsem se ze 14 ti denní dovolené vracela s vypranym prádlem…
No a že někdo je ochoten bydlet ve vlhkém bytě je věc druhá
  • Citovat
  • Upravit
17472
4.9.22 12:07
@Baba píše:
Smesky bych nekoupila, a co neprezije susku, nema pravo zit :mrgreen:Dyt tam je takovych programu…. Iˇ

Přesně! Akorát teď jsem si koupila trička v Tescu, vyprala a vysusila dle cedulky a dala je do skříně druhakovi. To je snad jediné, co se mi kdy srazilo. Jo a věci na děti z Pepca, ale tam s tím už počítám a beru o velikost větší, však je to na chvilku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
4.9.22 12:52
@DandátkoP píše:
Aha, ja strkám do susicky vse a vse je furt stejne velky a pekny. Obleceni kupujem prevazne znackovy, takze nevim co s pradlem delas, ale problemy jako ty jsem nikdy nemela

ehm, reaguju na sany80s, která tvrdí, že kvalitní bavlněné oblečení se jí v sušičce sráží a já píšu, že teda asi mám všechno nekvalitní, nebo zázračnou sušičku, když se mi to, co jí, neděje, což znamená, že se mi nikdy nic nesrazilo

@Baba píše:
Proc se nema pradlo s avivazi davat do susicky?

Susicku miluju, rvu do ni vsechno. I vlnu, hedvabi, len, nic neznicila. Muz ma pocit, ze mu srazela jednu dobu bavlnena tricka, ale to bylo spis tom, ze drobet pribral :mrgreen:

Nesnasim veseni pradla. Susicka pro me mnohem lepsi nez mycka.

protože se kapalina odpařuje a s ní i ta aviváž a zalepí to vnitřek = zničí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
4.9.22 13:02
@annlady píše:
protože se kapalina odpařuje a s ní i ta aviváž a zalepí to vnitřek = zničí

Aha. Tak teda chudak suska, sem se to dozvedela po asi 10 letech, co ji mame.
Avivaz nedavam akorat do sportovnich veci, hedvabi a vlny.
Se nad sebou zamyslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
4.9.22 13:05

Tak cajk, budu avivazovat dal.

https://www.vladcemopu.cz/…ou-kamaradi/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.9.22 13:09
@Baba píše:
Tak cajk, budu avivazovat dal.https://www.vladcemopu.cz/…ou-kamaradi/

Klid. My taky aviváž používáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
4.9.22 13:27
@Anais Brno píše: Říká se tomu odložený start…prádlo mám povesene za 10 minut. Bydlíme v cihlovém domě a prádlo nemá problém pověsit třeba i manžel, který taky dělá dlouhý krátký týden. Já domu taky chodím poměrně pozdě, asi jsem v tom plánování času zbehlejsi… Třeba teď jsem se ze 14 ti denní dovolené vracela s vypranym prádlem…
No a že někdo je ochoten bydlet ve vlhkém bytě je věc druhá

Tak ve skoro 50 jsem zběhlá taky :-) Syn už doma moc není a manžel přes týden chodí pozdě. Odložený start mám a i zapínám z mobilu třeba z fitka. Plánuji si stravu, fitko, výlety, vše možné. Snažím se žít jinak, než jsem žila. Půl roku jsme byla nemocná a z toho 32 dní v Motole. Mám onemocnění krve, které tady nebudu rozebírat, syn autoimunitní chronickou hepatitidu. Snažím se nebýt už jen doma u plotny nebo v práci. V létě nebyl den kdybych nebyla o volno a sluníčko u vody se ségrou, neteří, synem či manželem. Dost to mám, že vypadnu ráno a vracím se večer. Teď plánuji s mamkou, které je 74 ať si užijeme čas spolu- Kutnou Horu, Písek, Jičín a to bydlí hodinu ode mě. Se synem se snažim o své volna taky užívat život mimo domov. Odložený start pomůže i takové to 15 minut osvežení, když nejsem doma, ale prostě nepověsí se. Jako ano snažím se a plánuji také, když vím, že se v nějakém mezičase vrátím to pověsit nebo zapnu pračku odloženě v 5 ráno a pověsím ven v 6, než vyrazím s tím, že manžel sundá až se vrátí z práce, když má být sluníčko a on se vrátí o dvě hodiny déle nebo já, než chci a kvůli prádlu domů nepojedu. Opravdu mám dost zkušenosti s plánováním všeho :-) Každému jde něco. Já si práci teď přizpůsobuji fitku a stravě, což zas dost lidí řeší, že nejde. Takže klidně využiju sušičku, než být doma až dopere pračka. Vlhký byt- sanace jsme dělali, jen dětský pokoj 80 tis. :roll: Máme 170 m2 a stopy 3,5 metru. Stavěli jsme z nebytového prostoru. Není tam plíseň, ale ta vlhkost v těch starých domech je i tak, větrá se, nic nesmrdí, ale prádlo neschne a pak ta vlhkost je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
4.9.22 13:36
@Tamtama píše:
Přesně! Akorát teď jsem si koupila trička v Tescu, vyprala a vysusila dle cedulky a dala je do skříně druhakovi. To je snad jediné, co se mi kdy srazilo. Jo a věci na děti z Pepca, ale tam s tím už počítám a beru o velikost větší, však je to na chvilku

Já suším i věci do fitka a fakt vše možné i triko z hedvábí. Používám programy na fitness, syntetiku vlnu a nevím co tam vše je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
4.9.22 13:46
@Kelsey píše:
Klid. My taky aviváž používáme.

Si taky rikam, ze kdyby se to fakt nesmelo, tak to bude nekde s vykricniky v navodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
4.9.22 17:52

Devcata dekuju. Koupim poue susicku a az odejde pracka, tak koupim pracku. Musim tedy ve stejne znacce nebo muze byt i jina? Samozrejme, aby pasovala na pracku. Zaznelo tu, ze se nesmi davat avivaz do susicky proc? Ja miluju avivaz a nerada bych se ji vzdavala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
4.9.22 18:39
@migmina píše:
Devcata dekuju. Koupim poue susicku a az odejde pracka, tak koupim pracku. Musim tedy ve stejne znacce nebo muze byt i jina? Samozrejme, aby pasovala na pracku. Zaznelo tu, ze se nesmi davat avivaz do susicky proc? Ja miluju avivaz a nerada bych se ji vzdavala

Do sušiček jsou ubrousky. Aviváž je spor, píšou, že zanáší filtr. Tak je to sušička odsává vodu, aviváž je jiné konzistence, lepí se na ten filtr. Může se používat, ale málo. Já dávám do pračky, do sušičky ubrousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
4.9.22 19:48
Náš dům je starý stovky let, napůl kamenný a ve svahu. Sušička je v zimě geniální. Co nepoužívám, je odložený start. Dříve ano, když jsem naposledy odložila, praskla někde voda 8), mojí mamince začala hořet pračka týden po záruce a naší kuchařce začala hořet trouba při pečení vánočního cukroví vloni. Švagr je bezpečák, byť spešl, takže ze mě rostl. V zásuvce ponechám minimum spotřebičů.
S tou plotnou Tě úplně chápu, byť to mám právě naopak. Já byla celý život v poklusu a pořád někde a pak zase jinde. A teď se snažím tady a teď a klidně doma. Spala jsem 20 let kolem 5 hodin denně. Bylo mi líto ten čas prospat. Šla jsem do sebe, vyházela všechno povlečení, vrazila jsem spoustu peněz do nového a teď ležím po probuzení dvě hodiny bez hnutí, protože na mě leží kočky, není proč spěchat, tady a teď. Pak ideálně snídaně do postele :lol:
@nikitice píše:
Tak ve skoro 50 jsem zběhlá taky :-) Syn už doma moc není a manžel přes týden chodí pozdě. Odložený start mám a i zapínám z mobilu třeba z fitka. Plánuji si stravu, fitko, výlety, vše možné. Snažím se žít jinak, než jsem žila. Půl roku jsme byla nemocná a z toho 32 dní v Motole. Mám onemocnění krve, které tady nebudu rozebírat, syn autoimunitní chronickou hepatitidu. Snažím se nebýt už jen doma u plotny nebo v práci. V létě nebyl den kdybych nebyla o volno a sluníčko u vody se ségrou, neteří, synem či manželem. Dost to mám, že vypadnu ráno a vracím se večer. Teď plánuji s mamkou, které je 74 ať si užijeme čas spolu- Kutnou Horu, Písek, Jičín a to bydlí hodinu ode mě. Se synem se snažim o své volna taky užívat život mimo domov. Odložený start pomůže i takové to 15 minut osvežení, když nejsem doma, ale prostě nepověsí se. Jako ano snažím se a plánuji také, když vím, že se v nějakém mezičase vrátím to pověsit nebo zapnu pračku odloženě v 5 ráno a pověsím ven v 6, než vyrazím s tím, že manžel sundá až se vrátí z práce, když má být sluníčko a on se vrátí o dvě hodiny déle nebo já, než chci a kvůli prádlu domů nepojedu. Opravdu mám dost zkušenosti s plánováním všeho :-) Každému jde něco. Já si práci teď přizpůsobuji fitku a stravě, což zas dost lidí řeší, že nejde. Takže klidně využiju sušičku, než být doma až dopere pračka. Vlhký byt- sanace jsme dělali, jen dětský pokoj 80 tis. :roll: Máme 170 m2 a stopy 3,5 metru. Stavěli jsme z nebytového prostoru. Není tam plíseň, ale ta vlhkost v těch starých domech je i tak, větrá se, nic nesmrdí, ale prádlo neschne a pak ta vlhkost je.

@nikitice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
4.9.22 20:02
@nikitice píše:
Do sušiček jsou ubrousky. Aviváž je spor, píšou, že zanáší filtr. Tak je to sušička odsává vodu, aviváž je jiné konzistence, lepí se na ten filtr. Může se používat, ale málo. Já dávám do pračky, do sušičky ubrousky.

A je citit vune i po tech ubrouscich? Daji se koupit v drogerce? Pouzivam svoji avivaz a je citit pradlo i nekolik dni a co nenosim i tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí