Koupel ze škrobu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3011
17.6.10 16:30

Koupel ze škrobu?

Ahoj,
dnes jsem byla s malou /1,5 r./u Dr. Dcerka má cca 4 menší /vel. pětikoruny/ložiška ekzémku, na loktě, u kolínek a pod zadečkem. Dr. nám doporučila koupele v Solamylu. Nemáte zkušenosti? A jaké je dávkování :?: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101500
17.6.10 18:24

S dávkováním zkušenost nemám, ale co jsem ho rozmíchávala (dělali jsme z něj dětičkám sliz) tak to bylo na ruce moc příjemné :-) a koncentraci jsem tedy měla hodně velkou, potřebovali jsem po uvaření vyloženě rosol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
3.8.10 11:42

Obě moje děti bohužel trpí atopickým ekzémem, Dr. nám taky doporučila škrobové koupele - 5 lžiček bramborového škrobu uvařit ve 2 litrech vody a přidat do koupele, je vhodné přidat i pár kapek slunečnicového oleje. Dále jsou u ekzematiků dobré koupele z dubové kůry nebo rozvařených ovesných vloček (ty ale vyzkoušené nemám, jen tu škrobovou). Taky se nám osvědčil do koupele olej od fy Menalind Derm, teď jsem taky objednala „koupel z konopí“, tak jsem zvědavá, jaký bude mít efekt. Přeju co nejmenší trable s ekzémem - Jana.
P.S. Kdybyste se chtěla na cokoliv kolem ekzému zeptat, klidně písněte na SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
3.8.10 11:50

Zdá se, že nám ty koupele ze škrobu zabraly. Taky jsme se teď vrátili od moře, a ekzémek je pryč, snad to nějaký čas vydrží. Hned po návratu jsem koupila sůl z mrtvého moře do koupele a 1× týdně malou koupu v této soli preventivně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.11.13 21:46

Obnovuji diskuzi, chtěla bych na synovi tu škrobovou koupel vyzkoušet, má na těle pár místeček se suchou kůží, obávám se, aby z toho nebyl atopický ekzém. Chci se zeptat, po té koupeli, co se dělá dál? Osprchovat čistou vodou, nebo jenom otřít osuškou přímo z té koupele, a mazat potom nebo ne? Vůbec nevím, jak ten škrob působí, tak abych to nějak nezvorala následnou péčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
26.11.13 21:49

Ano ano, škrobová koupel je fajná.
Taky jsem ekzematik a malá má taky nějaký ten pupínek. TAk se rácháme ve škrobu.
Po koupeli jen utřít a napatlat.My patleme modrou Indulounou a ty místečka nějakým krémem od doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
26.11.13 21:53

Jo a škrob nevařit, jen promíchat ve vodě a vylít do vany.Tady někdo psal, že to vaří. To je hloupost, pak to ztrácí tu podstatu-říkal pan doktor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.11.13 21:56

No já bych ho nevařila, i když teda co jsem o něm četla na netu, tak co článek, to jiný názor, jednou vařit, jindy nevařit…samí doktoři a odborníci, no mně rozum říká nevařit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
26.11.13 22:22

@erenza ja jsem ted maleho par dni koupala ve vlockach, na chvilku jsem je namocila v misce s horkou vodou a pak premistila do ubrousku, stahla a zadelala sponkou, tu vodu z vlocek jsem nalila do vany a napustila vanu, maly mel nejakou silenou kozni reakci na buh vi co a rekla bych, ze mu to skvele pomohlo. Ale bylo treba ten ubrousek casto promnout s vodou, aby zacal tect takovy sliz, tim jsem pak maleho dukladne omyla, oplachla tou vlockovou vodou a jen osusila, pak jsem nepouzivala zadne mazatko (ale myslim, ze kdyz se pouzije slunecnicovy nebo mandlovy olejv tak to bude OK, nedavala bych mast).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
26.11.13 22:32

@michee
Vločky jsem kdysi používala jako čistidlo na obličej, byly fajn. Jenom se mi do nich moc nechce, právě proto, že ta příprava je jaksi zdlouhavější, než jen rozmíchat škrob ve vodě a nalít do vany. Já na mazání mám Balmandol olej, tak jsem si právě říkala, že když malýho vykoupu v tom škrobu a pak namažu tím olejem, zda to bude ok. Jak dlouho by ta koupel měla cca trvat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
26.11.13 22:55

@erenza ja jsem maleho koupala tak 10 max 15 minut, zalezi, jestli je dite vodnicek a taky jestli je v koupelne dost teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
27.11.13 09:53

@michee
Jo to on ve vaně docela vydrží, v koupelně teplo je, takže s tím nebude problém. Díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
11.1.16 16:59

Obnovim tema, kde kupujete ten skrob? Normalne v potravinach? Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
27.10.19 15:49

Zkusim obnovit diskuzi-vadi, kdyz se to mimcu dostane do usi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.19 18:44

Určitš doporučuji, neteři to pomohlo zásadně, ale nevím jak přesně ji to dávali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek