Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím Vás maminky,tímto Vás prosím o radu,zmenila jsem příkrm z Beba 1 Ha na Nutrilon 1 a mám pocit,zda
neni Jaroušek alergický,jak to mám přesně poznat.Ublinkavá po jídle,také mi připadá že má více potníčku ,než je normální,zda to není nějaká alergická reakce a také to,pokaždé co dopije svou dávečku,začne pokaždé po několika minutách plakat,zda není problém třeba s jeho žaludkem,kroutí se jako žížalka,kope nožičkama,ručičkama a pláče,zda je to stravou,nebo
třeba bolením žaludku.Přítel je po rakovine žaludku,zda nemůže ten náš drobeček třeba mít nějaké podobné potíže?Prdíky máme stále,také jsem zacala používat baby calm a mám pocit,že nám to zabralo jen malinko.Moc vám děkuji za radu,už nevím kudy kam,myslela jsem,že nám změna příkrmů pomůže.
Ahoj,tak kdyz mu vyhovovalo to mleko beba tak u toho zustan a nemen mu to.Muj chlapecek od narozeni blinkal tez a po cemkoliv pak jsem mu davala do mlicka Nutriton je od narozeni je to zahustovadlo ale my jsem meli reflux.Ja bych ti poradila si zajit k doktorce a poradit se sni.
Já si myslím,že to není žádný problém malej taky někdy po jídle chvilku brečí dávám nutrilon comfort.Ublinkne si jak kdy.A potničky určitě nejsou z mléka,ale z toho,že se zpotil.My je máme na obličejíčku taky,ale už dost vymizeli po mastičce od dr.
A to,že se kroutí si myslím,že to je tím,že má prdíky a bolí ho bříško.Zkus mu dávat nutrilon comfort ten je na bolení bříška a koliky.Já pak malému dávam probiotické kapičky a naštěstí prdíky máme v pohodě a bříško ho nebolí ![]()
Předem děkuji za radu.Bebu jsem zmenila proto,bylo to ještě horší,než s tím nutrilonem,to my Jaroušek plakal ještě více a navíc neměl stolici třeba i tyden a probrečené noci v bolestech,tak jsem to s lékařem změnila na ten nutrilon. ![]()
zkus dávat na bříško, aby se ty střeva trochu rozhýbaly a prdíky šly ven
Děkuji za radu.Přesně tento nutrilon na koliky a prdíky máme,navíc používám baby calm,ale mám pocit,že mu to nějak nepomáhá,pláče ale třeba i několik hodin po jídle,tak ho nakonec potom musím uhoupat v kočárku,aby to myšička zaspal.To jediné nám zatím pomáhá.Také sním cvičím nožičky,hopsám,masíruji,ale ty prdíky jsou někdy těžké ale nejvíc to říhání,někdy sedím i dvě hodiny,než si malej říhne,někdy to jde a někdy holt ne.Jsem prvorodička a někdy si připadám,že musím vypadat jak uplná blbka,ale raději se zeptám i na prd,abych něco náhodou nedělala špatně. ![]()
Tak jeste zkus nutrilon AR je to primo proti ublinkavani nebo zkus sunar je preci jenom hustejsi nez nutrilon
Kuju,
bála jsem se,že když mu teprve bude 6 týdnů,je nebespečné dávat už na bříško. ![]()
atak já jsem taky prvorodička a ze začátku jsem taky byla vyplašená.
Přišla jsem na to,že když dáváš nutrilon comfort a do něho ty kapky sab simplex tak po tom mi malej hrozně zvracel tak jsem přestala dávat kapky do mléka a už nezvrací.Ono do toho mléka nutrilon comfort se kapky dávat nemusejí ono to mléko totiž nepění jako ty ostatní mléka.
Ale určitě zkus ty probiotické kapky nám hrozně pomohli a malej od té doby co mu je dávám netrpí bolením.A prdíky jdou krásně ven sami.Nebo mu dávej na bříško třešňové pecičky ohřáte v mikrovlnce taky pomůžou.
Doporučuji probiotické kapičky – jsou tedy hooodně drahý, ale jako jediný na prdíky opravdu zabírají
kuju,ty kapičky se jmenuji prosím Tě jak?Používám baby calm,sab symplex nám nepomohl a kamarádka říkala,že to jsou ty nejhorší kapky pro děti,Tak nevím. ![]()
Probiotické kapičky Bio Gaia dají se sehnat i od holek co je kupují v Polsku tam je mají cca za 250kč u nás stojí cca 600-700,– 5ml. Já je mam od jedné maminy z Prahy a stáli mě 255,–
atak-katka píše:
Kuju,bála jsem se,že když mu teprve bude 6 týdnů,je nebespečné dávat už na bříško.
já dávala na bříško od narození, tedy ze začátku jen když jsem jí mazala zádíčka, ale nemyslím že je to nebzepečené, právě naopak
zuzka.mamka píše:atak-katka píše:já dávala na bříško od narození, tedy ze začátku jen když jsem jí mazala zádíčka, ale nemyslím že je to nebzepečené, právě naopak
Kuju,bála jsem se,že když mu teprve bude 6 týdnů,je nebespečné dávat už na bříško.
Na bříško dávat můžeš, ale neměla bys ji tak nechat bez dozoru.