Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zeptat,jestli má někdo zkušenosti s atopickým ekzémem u kojenců? Mému malému budou 3 měsíce a má ho na tvářičkách,tak jsem se chtěla zeptat co a jak
Ahojky,my používali toto
http://www.icmc-pharma.com/cz/vitella.htm
je spousty mazáníček,v lékárně ti určitě poradí ![]()
jo,včera jsme byli na kožním a dostali jsme mast amlíko,ale řekla bych,že to má spíš horší než lepší,včera to neměl tak červené,jako dneska
a prosím tě,jak to máte s koupáním? ňáké speciální přípravky?
Ahoj,
Kačence budou tři měsíce za týden. Kolem druhého měsíce jsme měly to samé. Byly jsme na kožním a dělaly jsme následující:
1. Mastička speciálně na předpis dělaná v lékárně (bohužel se tam nepíše, co to je zač)
2. Koupeme každý den ve vodě s olejem Linola Fett Olbad, pak už se nic nemaže (krom rybilky na prdelku)
3. DIETA týden u mně, plně kojíme: v zásadě žádné mléčné výrobky (ani jogurt), žádné sezonní ovoce (ani jahody, meloun atd. takže jen jablka), žádné oříšky, žádná čokoláda, žádné uzeniny. Maso jen dušené.
Zabralo nám to do týdne.
Od té doby koupeme pořád s tím olejíčkem a když někde najdu sušší místo, dávám Infadolan. Dále mám vyzkoušeno, že nesmím oříšky, čokoládu a česnek. Zatím se nám nic nevrátilo. Snad to vydrží.
Nimu
ahoj,díky za radu a vté vodě s olejem mu můžu umýt i tu pusu? Rybilku taky používáme,četla jsem všelijaký rady,každýmu zabírá něco jiného a o té dietě jsem taky četla,tak zkusím ![]()
No hele, já obličejík nemyju vůbec. Neosvědčilo se mi to. Lepší nedráždit. Ona se taky ani moc neušpiní
Případné mlíčko a slintáníčko otírám průběžně celý den.
Na akutní stav nám zabrala ta mastička. Na to, aby se to nevrátilo zabírá „dieta“. Ona to ani není dieta, prostě nesmím čokoládu (ani na sušenkách, ani ve zmrzlině, nic), oříšky (to samé jako čokoláda) a ten česnek.
Mléka piju tak půl litru denně a jogurty si taky dávám, ty nám nevadí. Ale asi to musíte vyzkoušet, co zabere vám.
Ahojky, my jsme skoro od narození na kompletu od Linoly - mast na obličej, olej do koupele a šampon, na tělo dávám Excipial lipolotio. Ale co nám nejvíce pomohlo, je paradoxně to, co kožařky nedoporučují, ale výjimky existují - od 6.měsíce chodíme na palvání s kojenci, a Kuba je krásně čistý
ale samozřejmě před a po plavání důkladně promazat. Je teda pravda, že Kubík je ještě alergik, tak má Nutrilon Pepti (nově Allergy Care)…a to taky hraje určitou roli.
Držím pěsti, ať se to srovná. Já mám AE od narození docela silný, ale žít se s tím dá ![]()
Lucinka to má taky - od 2 měsíců: Taky koupu v Linole nebo mažu Excipialem. Na nejhorší místa kortikoidy nebo něco se zinkem (měli jsme nějakou mast z kožního).
mischel83 píše:
a můžu mu v té koupeli umýt i ten obličej?
Já to nedělám, siceb je to dětský olej, který by neměl ublížit, ale i tak se bojím. Samozřejmě teď ve vaně blbne a občas i obličej namočí sám, ale snažím se tomu zabránit. Obličej mu myji obyč nebo i převařenou vodou bez přídavku. JInak pozor na zarudlá místa v podpaží, pod kolínky a za ouškama…tam je potřeba to pořádně vysušit (ne dřít, ale jakoby poklepat ručníkem)
Ahoj, měli jsme to také na obličeji, lépe řečeno tam nám to začínalo, dneska jsem byla s malým na desetiměsíční prohlídce a má to po celém tělíčku, koupeme v linole a nepomáhá, mažeme dvakrát denně a dnes jsme dostali recept na kortikoidy, což se mi moc nechce, ale na 3 dny to zkusím a vyloženě malilinko jenom na ty nejhorší místa, což jsou předloktí. A za měsíc jedeme k moři na 3 týdny, tak snad tam nám to pomůže. ![]()
Jinak doktoři tvrdí, že do roka se nedá rozpoznat, jestli to je atopický ekzém nebo reakce na jídlo a jiné věci.
Ahojky
Tak já jsem dnes byla s Dominikem na prohlídce na kožním už máme od 3 měsíců Atopický ekzem.Má to po přítelovi ten je taky ekzematik.Předepsla nám paní doktorka kapky jelikož se pořád škrábe tak mu je kapu večer do mlíka.Pak nám dala letáček s kosmetikou pro suchou kůži a jen mlíko stojí 398 kč.Ale co se dá dělat pro Dominika to udělám a koupila jsem mu ho.Snad pomůže jelikož se pořád škrábe.