Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak zkus manžela umluvit tak, že na tmavé podlaze je hned vidět špína a prach a že to bude vypadat uplatlaně, když nebudeš denně lítat s hadrem
A protože nejspíš lítat s hadrem on nebude, tak by to rozhodnutí mělo být na tobě ![]()
mně se tam líbí ta světle červená
Tamvé mi taky přijde, že to bude pak moc tmavé, a ten dekor dřeva mi nepasuje k dekoru těch obkladů. Já bych asi volila dekor světlého kamene/dlaždic nebo něco takového ![]()
My máme na podlaze tmavé kachle (šedé) a opravdu jde na nich vidět každá kapka (a že se jich tam během dne nasbírá).Kdybych to věděla dopředu, nedám je. Měli jsme grafický návrh z koupelnového studia, vypadalo to (a vypadá) úžasně, jen je to nepraktické.
Ale nevím, jestli tak „blbě“ reaguje i lino.
Máme hodně tmavou podlahu, skoro až černou a je to opravdu krásné, myslím, že mnohem hezčí než světlá, ale… jak bylo výše uvedeno, uklízím víc než často, protože opravdu naprosto všechno je vidět a není to pěkné… Takže se spíš rozhodni, jestli je rozhodující praktičnost nebo krása ![]()
A nebo takový drobně rozsypaný prací prášek, ten se krásně vyjímá… ![]()
Ahoj, máme přesně tu kombinaci,vymysleli jsem si to sami, takže podlala uprostřed světlé, obvod tmavé, pak stěny od spodu, dvě řady světlé, pak tmavé, pak světlé. v rozích vždy dva svislé pruhy s tmavými obklady. Posílám fotky. Praktičnost? No na tmavé jsou vidět mé světlé vlasy, cokoli světlého, nitka, drobek, zaschlé kapky…na světlé zase když se našlape, za mě spíš nějak nakombinovat. Jinak jsem moc spokojení s touto kombinací v koupelně. Ale máme tam velké okno tedy dost světla. Tmavou dlažbu máme i v zádveří a pod linkou, tam bych ji teda vyměnila viz víše uvedený problémy.
Horní máme zelenou a taky spokojenost, je hodně pozitivní, veselá, světlá.
Já jsem uklízecí magor,takže i tak vysávám ob den,dva
Na světlé zas budu nesnášet ty svoje vlasy… Na tmavé bude vidět prach
No babo raď… Ono se to hezky řeší když mohou být kachle…Ale my vlastně dodáváme čtvrtý vzor. Hnědá kachle,hnědá s kytkama, béžová… No a další vzor je lino… Spíš mě napadlo jestli někoho nenapadne,nebo nemá už doma vzor lina,který by k tomu šel…
Co myslíte tohle? To se mi i líbí - teda ještě nevím co na to manžel,ten je v práci… Ale tohle se mi zdá hezké. Jsou v tom i takové stříbrné kousíčky,které ladí s tím lesklým na kachlích a navíc i skříňky v koupelně mají stříbrné madla a nožky…
@Brokianaa píše:
Co myslíte tohle? To se mi i líbí - teda ještě nevím co na to manžel,ten je v práci… Ale tohle se mi zdá hezké. Jsou v tom i takové stříbrné kousíčky,které ladí s tím lesklým na kachlích a navíc i skříňky v koupelně mají stříbrné madla a nožky…
to mi nepřijde úplně špatné, ale asi bych brala něco ještě o fous světlejšího. Protože takhle ty dva odstíny hnědé se trochu melou. Leda by ten přechod nebyl rovnou, ale byla u země třeba řada těch bílých kachlí, nebo tak něco ![]()
Jinak je tenhle odstín asi tak ten nejlepší kompromis mezi tmavou a světlou ![]()
No ono to na té fotce vypadá trochu jinak než ve skutečnosti - nějak mi to nešlo líp vyfotit… Ta místnost je hodně světlá,takže tmavé bych se až tak nebála… Je v tom vzorníku ještě světlejší,to jsem zapoměla vyfotit,ale ta ani nevím jestli se mi tak líbí ![]()
Tady je ještě ta světlejší…aky o nevypadá špatně,Ale v té tmavší je to odstín hnědé který je v té kachličce,ale ta svělá béžová jiná než béžová na kachlích a ani není obsažena v té tmavě hnědé kachli…Jestli chápete jak to myslím ![]()
mně osobně se víc líbí to světlejší…ale vidím to jenom z fotek, ne v reálu, tak to může trochu zkreslovat… no a hlavně záleží, co se líbí tobě ![]()
No je pravda,že a barva opravdu není aková jak na fotce…je škoda,že to nejde vyfotit reálněji
Mě se taky víc líbí to světlejší, ale asi proto, že na fotkách to vypadá, že je to právě stejný odstín, jako ty světlé kachlíky nahoře. Tak co zkusit najít podlahu ve stejném odstínu jako jsou právě ty hodní kachlíky? Nebylo vby to jednodušší. Ono, když to úplně nenavazuje, takl ten odstín nemusí být úplne nachlup stejný, kdežto, když dáš trochu jiný odstín hned vedle dolní řady tmavých kachliček, tak to bude vždy vypadat, jako že je to splácané.