Koupit byt pro prarodiče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
154
7.3.15 12:08

@catherine100 Nevíš, prosím, jak můžu získat v takovém případě informace. Sestra bohužel přestala komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
7.3.15 12:12

@BohunkaP Chtěla jsem slyšet názory. Nečekala jsem, že se tady všichni budou klanět mé nekonečné dobrotě. Bohužel nejsem Rotschild, abych mohla kupovat byty na potkání. Moc děkuji i za tento názor :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22037
7.3.15 12:12
@vrtulka78 píše:
Je strasne jednoduche nekoho odsoudit :roll:

Odpusť si ty smajlíky, buď tak hodná - o žádném „odsuzování“ tady nebyla řeč. Mám prostě jen jiný názor než většina a ten nápad se mi nelíbí. Nikoho o tom nepřesvědčuju, nikoho za nic nesoudím, pouze jsem napsala, co a proč se mi nelíbí. Tečka. Stejně jako Ty máš právo ji pochválit a napsat, jaký je to výborný nápad, jiní mají právo napsat opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.15 12:22

Taky si myslím, že by po prarodičích zakladatelka neměla chtít nájem :nevim: maximálně mě napadlo třeba jenom část úroků a energie, ale určitě bych nechtěla, aby mi prarodiče spláceli hypotéku :? Bych si přišla blbě :nevim:
Zrovna něco podobnýho řešíme, koupili jsme si druhý domek a ten, kde teď bydlíme, jsme chtěli prodat, protože nechceme platit dvě hypotéky a s pronajímáním jsou akorát starosti… Ale došla za náma moje ségra, jestli by se sem mohli nastěhovat, než se jim postaví dům, ať nemusí na byt, tak jsme se dohodli že jo a že nám budou platit jenom úroky, že v žádným případě nechceme, aby nám spláceli hypotéku :nevim: ale i tak si přijdu hloupě, že po nich vůbec něco chceme, protože manželova sestra bydlí v manželově nemovitosti „zadarmo“ (platí si energie), sice je to trochu jiná situace, protože ta není zatížena hypotékou, ale stejně nás mrzí, že nemůžeme „dát“ všem stejně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1318
7.3.15 12:24

@BohunkaP napsala jsi, ze je to moralni svinstvo, to jsou podle meho dost silna slova, kdyz neznas celou situaci.

@BohunkaP píše:
Odpusť si ty smajlíky, buď tak hodná - o žádném „odsuzování“ tady nebyla řeč. Mám prostě jen jiný názor než většina a ten nápad se mi nelíbí. Nikoho o tom nepřesvědčuju, nikoho za nic nesoudím, pouze jsem napsala, co a proč se mi nelíbí. Tečka. Stejně jako Ty máš právo ji pochválit a napsat, jaký je to výborný nápad, jiní mají právo napsat opak.

A tvuj nazor ti rozhodne neberu, jenom styl, kterym ho podavas, mi proste odsuzujici pripada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
7.3.15 12:25

Když o tom teď přemýšlím víc…Bohužel by koupě bytu musela být svým způsobem i ku prospěchu mé rodiny do budoucna. Nemůžu přece říct manželovi: „Miláčku, díky tobě a tvému strýci bydlíme skoro zadarmo, máme se celkem fajn, tak co kdybychom koupili byt mým prarodičům a třeba ještě mé (hloupé, najivní, ve světlé zítřky doufající) sestře.“?
Abych pak nemusela kupovat byt ještě pro sebe, abych měla po rozvodu kde bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
7.3.15 12:27

Myslim ze bud tak a nebo koupit od primo prarodicu jejich barak :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.3.15 12:28

@priserka.jd o bytu pro sestru neuvažuješ, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
7.3.15 12:28

A kdyz jsme tak u toho kdo by prispival na tu hypoteku nemela by to byt vlastne sestra? Tim ze si vy vezmete hypoteku prarodice zaplati jeji dluhy a ona tedy uz zadluzena nebude… Mela by teda na tu hypoteku prispivat ona s tim ze vlastne penize prarodicum no ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.3.15 12:29

Jo, ale nenechat rodiče platit nájem v „mým“. Ostatně, já jim taky nájem neplatila, když jsem bydlela v „jejich“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
7.3.15 12:29

@blecha72 To opravdu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22037
7.3.15 12:31
@priserka.jd píše:
Když o tom teď přemýšlím víc…Bohužel by koupě bytu musela být svým způsobem i ku prospěchu mé rodiny do budoucna. Nemůžu přece říct manželovi: „Miláčku, díky tobě a tvému strýci bydlíme skoro zadarmo, máme se celkem fajn, tak co kdybychom koupili byt mým prarodičům a třeba ještě mé (hloupé, najivní, ve světlé zítřky doufající) sestře.“?

Ale Ty přece kupuješ byt pro Vaši dceru - nikoli pro své prarodiče.

Ty prarodiče bys tam pouze mohla nechat bydlet - za cenu energií. Ale Ty chceš, aby Vám tu hypotéku (částečně) platili, tj. aby ten byt vlastně (částečně) koupili oni - v tom je rozdíl.

Ale tak, jak to podáváš, je to celé pouze ten chladný, ekonomický kalkul - potom samozřejmě není o čem debatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
7.3.15 12:35

@every.lee Sestra absolutně nekomunikuje a asi to tak už zůstane. Pochybuji, že by s ní byla jakákoliv domluva.

@Emilie Ono „mé“ třeba 10 let nebude „mé“, ale banky. Samozřejmě by nám dávali nějakou část na splátku hypotéky. V první řadě by jim měli pomoci děti. Bohužel má matka je zcela neschopná (trošku se to asi odrazilo v sestře), takže já jako vnučka jsem jediná, kdo by byl schopný to nějak vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
7.3.15 12:38

Aha :( Ja si ale zase myslim ze pokud treba nemate aby jste tu hypoteku utahli uplne bez problemu sami s manzelem tak ze klidne prarodicum rici o pomoc muzete, nemyslim ze by to pro ne byl takovy problem pokud uz jsou smireni s tim ze na stara kolena pujdou do duchodu, vy vlastne pomahate jim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
7.3.15 12:38

@priserka.jd to nezjistis, musí sestra nebo prarodiče jako spoludluznici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie