Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Minimální výšky stropů udává ČSN 734301.
2100 místnosti a prostory rodinného domu, do kterých se vstupuje
2300 sušárny, prádelny, žehlírny
2300 obytné místnosti v podkroví
2500 obytné místnosti rodinných domů
2600 obytné místnosti bytových domů
Otázka: Jak vysoký máte strop? Vyhovuje vám? Chtěli byste více? Méně?
Doplnění: Tak jsem špatně položil otázku. Zajímalo by mě také, zda mluvíte o bytovém domu nebo RD?
Příspěvek upraven 02.03.15 v 14:35
3,20-30 za mě ideální. Méně si nedovedu představit. Prostor „dýchá“
Příspěvek upraven 02.03.15 v 13:25
Máme 2,8 a je to akorát, u rodičů ve starém činžáku jsme měli 3,4 a bylo to super.
Tak jsem špatně položil otázku. Zajímalo by mě také, zda mluvíte o bytovém domu nebo RD?
2,40 - bytovka. Přijde mi to v pohodě, žádnou tíseň tu necítím ![]()
Máme v RD 2,2 - 2,35 a v podkroví 2,4. Má to jedinou nevýhodu nemůžeme na xboxu hrát s kinektem volejbal, protože šourám rukama o strop ( když vyskočím tak i hlavou)
My mame v RD cca 3.6m vysoke stropy a na me je to moc, chteli bychom snizit tak o 60cm nejmene (i kvuli vytapeni apod.). Pusobi to sice vzdusne, ale v zime to vytopit je docela masakr. ![]()
Byt v bytovce 2,5 m, víc ne kvůli vytápění. V Pze jsme měli 4 m a to byl fakt masakr..
si člověk připadal jak v katedrále.
Ahoj, teď v RD máme 2,6 m a přijde mi to tak akorát. Předtím v malém bytě (40 m2) jsme měli 3 m a myslím, že díky tomu nám nepřišel stísněný ![]()
@AlphaOmega píše:
Tak jsem špatně položil otázku. Zajímalo by mě také, zda mluvíte o bytovém domu nebo RD?
Já o RD…
RD- prizemi 2,65 m, 1.patro 2,40 m. Posuzovani, zda je vyska optimalni ci ne zavisi na velikosti mistnosti. 50m2 obyvak by snesl strop o 1 saru vyse, 15m2 kuchyn je akorat.
2.50 bytovka a vyhovuje..Bydlela jsem i v bytě 3,5 a to už bylo hrozně moc..takže za mně ideál od těch 2.30-2.80..