Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V létě se chystáme začít stavět dům. Není tady taky někdo, můžeme si vzájemně předávat tipy a zkušenosti =)
Přidávám se
my tedy až příští rok, ale tento rok musíme vyčistit parcelu, a příští rok přijde na řadu hrubá stavba:)
V tom případě doporučuju fórum Modrá střecha, jsem tam pečená vařená, ne v části diskuzí ale fotoblogů, kde šmíruju a čerpám inspiraci, milí lidé, kteří ochotně odpovídají na všechny položené dotazy a předávají zkušenosti
![]()
Nezávidím… My se před třemi měsíci konečně přestěhovali do novýho, ale můžu ti říct, že ke konci už to bylo hrůza, pořád jsme se hádali, oba protivní, šílenýho stresu, ale zato jsme pěkně zhubla
, což jsem zase v novým stihla pěkně nabrat zpátky
. Takže přeju hlavně pevný nervy, budou potřeba
.
Tak at vám to jde hezky od ruky
.
Meli jsme stavit, plany mame uz par let nevyuzite.
My jsme si to usnadnili, loni touhle dobou jsme si vyhlidli hrubou stavbu u mistniho developera v obci, kde jsme hledali bydleni uz pred 6r., no behem 4 mes. nam dum na prani, jak jsme chteli dokoncil a od posledniho srpna bydlime, uz nas ceka jen esteticka cast - zkulturnit zahradu ![]()
Příspěvek upraven 02.03.15 v 11:18
A budete stavět svépomocí nebo si to necháte postavit na klíč nebo od různých firem?
My stavime od srpna, ted uz cekame na lepsi pocasi, aby se polozily podlahy.
@Verun83 píše:
My stavime od srpna, ted uz cekame na lepsi pocasi, aby se polozily podlahy.
přesně, už aby v noci nemrzlo a mohli jsme udělat vnitřní příčky, podlahy, elektriku a omítky
juchů já se tak těšim!
staví vám to firma nebo sami?
Tak mi stavěli taky svépomocí
první hrábnutí základů 12.8.2014 a začali jsme bydlet 24.12.2014
bylo to přesně 134 dní kruté dřiny, teda hlavně pro p
řítela, ale i já jsem musela přidat ruce k dílu. Kdyby jste potřebovali nějaké info, ráda odpovím ![]()
@Valerie83 píše:
přesně, už aby v noci nemrzlo a mohli jsme udělat vnitřní příčky, podlahy, elektriku a omítkyjuchů já se tak těšim!
staví vám to firma nebo sami?
U nas uz elektriku mame, a melo by se snad pokladat topeni. Jinak mame firmu, manzel je rad, kdyz vymeni zarovku
my se taky tesime, cekame druhy a jsme v 2kk a uz se sem fakt nevejdem. Tak je to krize.
Původně nám to měl stavět pán s manželkou, postavili tak už spoustu domů, do těch 150metrů to mají za pár měsíců hotové, jen jsme si to nakonec zatím rozmysleli a minimálně základovku si uděláme svépomocí.
@Verun83 píše:
U nas uz elektriku mame, a melo by se snad pokladat topeni. Jinak mame firmu, manzel je rad, kdyz vymeni zarovkumy se taky tesime, cekame druhy a jsme v 2kk a uz se sem fakt nevejdem. Tak je to krize.
tak to máme dost podobně, taky jsme ve 2kk s jedním dítětem a v červenci čekáme druhý. My teda stavíme sami - teda manžel, sice je to čistý intelektuál
ale byl to jeho životní sen a jde to
@Valerie83 píše:
tak to máme dost podobně, taky jsme ve 2kk s jedním dítětem a v červenci čekáme druhý. My teda stavíme sami - teda manžel, sice je to čistý intelektuálale byl to jeho životní sen a jde to
My 2+1 2děti =)
@Valerie83 píše:
tak to máme dost podobně, taky jsme ve 2kk s jedním dítětem a v červenci čekáme druhý. My teda stavíme sami - teda manžel, sice je to čistý intelektuálale byl to jeho životní sen a jde to
tak my tu ještě s druhým budem. dle harmonogramu by to snad mělo být v červnu hotové k nastěhování. nevím jak dlouho trvá kolaudace. a termín mám za měsíc. tak snad to tady ve zdraví přežijeme do toho června.
@Trolíci píše:
My 2+1 2děti =)
tak držím palce. co si tak vzpomínám, tak ta základovka byla docela úmorná - trvalo to dlouho a hlavně tam vizuálně jakoby furt nic nebylo. ZAto jak se začne zdít, tak to je radost, letí to nahoru rychlostí blesku ![]()