Budeme stavět - tipy, rady, zkušenosti

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4244
2.3.15 11:05

Budeme stavět

V létě se chystáme začít stavět dům. Není tady taky někdo, můžeme si vzájemně předávat tipy a zkušenosti =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mončís
2.3.15 11:06

Přidávám se :) my tedy až příští rok, ale tento rok musíme vyčistit parcelu, a příští rok přijde na řadu hrubá stavba:)

• Citovat
  • Upravit
13177
2.3.15 11:15

V tom případě doporučuju fórum Modrá střecha, jsem tam pečená vařená, ne v části diskuzí ale fotoblogů, kde šmíruju a čerpám inspiraci, milí lidé, kteří ochotně odpovídají na všechny položené dotazy a předávají zkušenosti :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
2.3.15 11:15

Nezávidím… My se před třemi měsíci konečně přestěhovali do novýho, ale můžu ti říct, že ke konci už to bylo hrůza, pořád jsme se hádali, oba protivní, šílenýho stresu, ale zato jsme pěkně zhubla :P, což jsem zase v novým stihla pěkně nabrat zpátky :jazyk:. Takže přeju hlavně pevný nervy, budou potřeba :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
2.3.15 11:17

Tak at vám to jde hezky od ruky :kytka: :kytka:.
Meli jsme stavit, plany mame uz par let nevyuzite.

My jsme si to usnadnili, loni touhle dobou jsme si vyhlidli hrubou stavbu u mistniho developera v obci, kde jsme hledali bydleni uz pred 6r., no behem 4 mes. nam dum na prani, jak jsme chteli dokoncil a od posledniho srpna bydlime, uz nas ceka jen esteticka cast - zkulturnit zahradu :mrgreen:

Příspěvek upraven 02.03.15 v 11:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
2.3.15 11:17

A budete stavět svépomocí nebo si to necháte postavit na klíč nebo od různých firem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
2.3.15 11:36

My stavime od srpna, ted uz cekame na lepsi pocasi, aby se polozily podlahy.

• Citovat
  • Upravit
375
2.3.15 11:39
@Verun83 píše:
My stavime od srpna, ted uz cekame na lepsi pocasi, aby se polozily podlahy.

přesně, už aby v noci nemrzlo a mohli jsme udělat vnitřní příčky, podlahy, elektriku a omítky :) juchů já se tak těšim!
staví vám to firma nebo sami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
2.3.15 11:43

Tak mi stavěli taky svépomocí :) první hrábnutí základů 12.8.2014 a začali jsme bydlet 24.12.2014 :lol: bylo to přesně 134 dní kruté dřiny, teda hlavně pro p :lol: řítela, ale i já jsem musela přidat ruce k dílu. Kdyby jste potřebovali nějaké info, ráda odpovím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
2.3.15 11:46
@Valerie83 píše:
přesně, už aby v noci nemrzlo a mohli jsme udělat vnitřní příčky, podlahy, elektriku a omítky :) juchů já se tak těšim!
staví vám to firma nebo sami?

U nas uz elektriku mame, a melo by se snad pokladat topeni. Jinak mame firmu, manzel je rad, kdyz vymeni zarovku :D my se taky tesime, cekame druhy a jsme v 2kk a uz se sem fakt nevejdem. Tak je to krize.

• Citovat
  • Upravit
4244
2.3.15 11:48

Původně nám to měl stavět pán s manželkou, postavili tak už spoustu domů, do těch 150metrů to mají za pár měsíců hotové, jen jsme si to nakonec zatím rozmysleli a minimálně základovku si uděláme svépomocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
2.3.15 11:49
@Verun83 píše:
U nas uz elektriku mame, a melo by se snad pokladat topeni. Jinak mame firmu, manzel je rad, kdyz vymeni zarovku :D my se taky tesime, cekame druhy a jsme v 2kk a uz se sem fakt nevejdem. Tak je to krize.

tak to máme dost podobně, taky jsme ve 2kk s jedním dítětem a v červenci čekáme druhý. My teda stavíme sami - teda manžel, sice je to čistý intelektuál :mrgreen: ale byl to jeho životní sen a jde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
2.3.15 11:51
@Valerie83 píše:
tak to máme dost podobně, taky jsme ve 2kk s jedním dítětem a v červenci čekáme druhý. My teda stavíme sami - teda manžel, sice je to čistý intelektuál :mrgreen: ale byl to jeho životní sen a jde to

My 2+1 2děti =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
2.3.15 11:53
@Valerie83 píše:
tak to máme dost podobně, taky jsme ve 2kk s jedním dítětem a v červenci čekáme druhý. My teda stavíme sami - teda manžel, sice je to čistý intelektuál :mrgreen: ale byl to jeho životní sen a jde to

tak my tu ještě s druhým budem. dle harmonogramu by to snad mělo být v červnu hotové k nastěhování. nevím jak dlouho trvá kolaudace. a termín mám za měsíc. tak snad to tady ve zdraví přežijeme do toho června.

• Citovat
  • Upravit
375
2.3.15 11:54
@Trolíci píše:
My 2+1 2děti =)

tak držím palce. co si tak vzpomínám, tak ta základovka byla docela úmorná - trvalo to dlouho a hlavně tam vizuálně jakoby furt nic nebylo. ZAto jak se začne zdít, tak to je radost, letí to nahoru rychlostí blesku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí