Život v satelitu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
353
2.3.15 12:59

Zivot v satelitu

Ahojte,
zaujimalo by ma ako ste spokojne, tie ktore byvate v satelitoch okolo velkych miest. Tuto temu doma aktualne riesime s manzelom. Tak ma zaujima aj nazor niekoho ineho. Dakujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1883
2.3.15 13:07

Za sebe mohu říci: satelit nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 13:09

Super! Mnoho lidí co si tu koupili bydlení a chtějí větší hledají jen v dané lokalitě. 15min. MHD do centra, lékaři, školy, školka = rodina a obec má školu ve městě mimo satelit a prý třídy naší vesnice fungují suprově, protože lidi se domluví a nejsou anonymní jako na velkém městě. Děti lítají po polích, není kriminalita, vedení obce = osobní přístup. Mnoho pracovních příležitostí,… Kamarádky z některých lokalit mi říkají, že jsme impozantní obec, co nemá obdoby. Dokonce dostáváme sociální příspěvky od obce na hlavu - ne dle příjmu apod. Mnoho obecních aktivit, od sponzorů, třeba kolotoče pro děti tu byly zdarma. Jen jsou drahé pozemky :-).

• Citovat
  • Upravit
9819

Budu mozna jedna z mala, co to napise, ale ja bych se stehovala do mesta hned. Nevim, vsechny sousedky jsou spokojene, jaky je tady klid… Ale ja bych se do mesta vratila hned a to jsme obrovska vesnice s veskerou socialni vybavenosti. Presto tady neni kam jit, vse je o vozidle. Bydlela jsem ve meste a myslim, ze byly daleko vetsi moznosti prochazek, nez tady, v satelitu, mezi barakama. Rybnik tady uz nemuzu ani videt… Bohuzel koupe bytu tady byla vyrazne levnejsi, nez ve meste, proto ten krok. Nas byt mam rada, je podle nasich predstav a citim se tady doma, ale to okoli rada nemam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844

Nespokojená po návratu do práce. Do té doby jakž takž.

Stěhovali jsme se téměř do centra a jsem spokojení. Školka, práce, lékař, obchod vše blízko. O víkendech jsme venku. Domů pomalu chodíme jen přespat.

Pokud by nebylo dítě, tak tam pravděpodobně zůstaneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 13:11
@Bubinna88 píše:
Ahojte,
zaujimalo by ma ako ste spokojne, tie ktore byvate v satelitoch okolo velkych miest. Tuto temu doma aktualne riesime s manzelom. Tak ma zaujima aj nazor niekoho ineho. Dakujem.

Měli jsme samostatný RD v satelitu - menším a bylo to moc fajn, i když sousedé spíše starší.
Teď jsme koupili RŘD zase v menším satelitu, sousedé vesměs mladí lidé a super, nemůžu si stěžovat.
Jako výhodu satelitního bydlení vidím v tom, že bydlíte vesměs v hezké lokalitě mezi novostavbami (záleží kde kupujete), dále, že se poměrně brzy i znáte, byť to může být jen sousedské pozdravení.
Mě by nikdo nedostal zase do bytu, jedině tak na přechodnou dobu.

Prosím o zachování anonymity, nemusí nikdo znát majetkové poměry.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.15 13:14

Ono záleží v jakém satelitu je mluveno. My jsme satelit Prahy, do centra busem je to 15min., jezdí po 10ti minutách, na metru jsem za 10min. Akorát cena pozemků…

• Citovat
  • Upravit
16906
2.3.15 13:16

http://www.ceskatelevize.cz/…73-satelity/
dokument

Jinak se mi líbí seriál Všechny moje lásky, ale naprosto mě odpuzuje to jejich bydlení v satelitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
2.3.15 13:17
@Anonymní píše:
Ono záleží v jakém satelitu je mluveno. My jsme satelit Prahy, do centra busem je to 15min., jezdí po 10ti minutách, na metru jsem za 10min. Akorát cena pozemků…

Tak my jsme v Jesenici (nepises nahodou o te same vesnici? :) ) a presto to neni ono :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
2.3.15 13:22
@Anonymní píše:

OT z jakého satelitu Prahy je to do centra 15 minut? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
2.3.15 13:25
@Ester13 píše:
OT z jakého satelitu Prahy je to do centra 15 minut? 8o

Háje (to byl taky satelit kdysi :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
2.3.15 13:31

Tak my tu uz viac nez 3 roky byvame, mame dve deti, trochu neplanovane. Jedna ma 2 a 3/4 roku, druha rok a 1/4. Az vlani sa tu postavili potraviny, dovtedy nic Jedine, co tu je, je rybnik, ktory neznasam, pretoze hned vedla neho je detske hriste, ktore nie je oplotene… :zed:
Popravde, sa tu citim aj po tych tri a pol rokoch sama. Pride mi, ze vsetky vztahy su tu hrozna pretvarka. Proste, ked nas niekto stretne, tak sa vykecava o blbostiach, ale akonahle moze, tak sa otoci inam… :nevim:
Taktiez mam ja problem s nasimi susedmi, starsi par, na dochodku, pricom pani ma pocit, ze musi menezovat cely svet a vsetci su strasne hlucny.
Ale co ma trapi momentalne najviac je asi, ze si neviem predstavit, ako budu deti chodit do skolky, skoly odtialto. Je tu skolka s jednou triedou, kde maju sancu sa dostat len predskolaci. Ja by som mala na podzim nastupit do prace aspon na ciastocny uvazok, doteraz to mam na 1/4 uvazku, ale z domu.
A manzel proste nechce prec, pretoze je tu vraj klud. No neviem kedy, ked pride domov o 18/19 tej, to by mu uz mohlo byt aj jedno. Takze sme z toho tak na ostrie noza, momentalne doma. Ja by som chcela hrozne do mesta, samozrejme, by to bolo tak o 2 mega drahsie, ale to by sme financne zvladli, aspon momentalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 13:36

Nevim, jaka je presne definice satelitu, tudiz tezko rict, zda v nem ziji ci nikoli. Bydlime v obci hned na okraji Prahy, v obci je ms, zs, zus, sportovni oddily, pro dospele restaurace, hospoda, tennis, autobus, vlak… Zije se tu pekne, ale chce si to uvedomit, ze clovek zije ted tady a vymenit puvodni zvyklosti jako jsou lekari, krouzky pro deti, sportovni zarizeni za ekvivalent v blizkem okoli. Jinak je to o litani pres celou Prahu.

Dale chce to peclive vybirat lokalitu, neni obec jako obec, byt od Prahy vzdalena stejne. Jsou obce s lepsi/horsi vybavenosti a dostupnosti a mezi zivotem v nich je pak samozrejme rozdil.

• Citovat
  • Upravit
353
2.3.15 13:46

Tak ako som uz pisala vyssie, u nas nic z toho nie je, len mala samoska a skolka, ktora je plna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 13:49

@Bubinna88 Koukala jsem, kde bydlis. S potravinami je to tezke. Do Globusu to budete mit autem par minut, tudiz se zadne potraviny v obci dlouho neudrzi. Se skolkou to lze vyresit placenou soukromou, ale problem budete mit se skolou, jako vsechny obce na okraji Prahy a samotny okraj, kde se hodne stavi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max