Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Maminky jdu si pro radu, syn bude mit v rijnu dva roky. Nyni pouzivame golfky cybex callisto, ale zadni kola jdou nejak sejdrem od sebe, a mam pocit, ze dlouho nevydrzi. Tak zvazuji, jestli jeate nejale nove golfky poridit, nebo uz nechat dite bez kocaru? Do kolika jste deti opravdu vozily vy? Dekujii
Ahoj malýmu ted byla dva roky a kočárek nepoužívám od začátku roku, prostě co přestal bejt sníh..předtím sme taky chodily většinou ven bez kočárku, někdy ho použiju, ale to fakt vájmečně když potřebuju vzít víc věcí a nechce se mě to tahat..
My do roka. Pul roku nemam kocar vytazeny. Proste v nem byt nechce, tak chodi pesky. Ale vic nez pul kilaku nikdy nejdem.
Tak synovi budou 2 roky v listopadu a chci si nechat kočár přes zimu. Pokud bych ale řešila, zda koupit nový, tak bych asi nekupovala. Případně bych se porozhlédla v bazarech.
Ale já mám nosítko, které bych v případě nouze použila. Takže kočár používám jen do obchodů či na pohodlnější chození po městě.
Ja vozila syna do dvou let a pak uz jsem se na kocarek vykaslala. Nechtel tam byt, rad chodi po svych.
@Ily
Podle mě dost záleží na tom jak daleké cesty pěšky chodíte, jestli hodně, tak ho pořiď, myslím si, že do těch tří, někdy i čtyř let ho na delší výlety využijete, může se tam třeba na výletě prospat a tak.
Nešel by ten kočár spravit?
Výjimečně jsem ho použila ještě párkrát po 2. narozeninách (např. do zoo). Teď se nám ještě hodil při celodenním výletu do zahraničí (ale pokud bych kočár už neměla, tak by se vůbec nic nestalo… ale pro mě to tak bylo o dost pohodlnější). Ale bylo hezký vidět ty radostný oči kluka (je mu 3,5), když ho po víc jak roce viděl a mohl se v něm vozit
![]()
No moje dcerka ma dva roky a dva mesice a bez kocaru ani ranu. Nechce vubec chodit a to jeste pred nekolika mesici chodila porad mimo kocarek a pak jak kdyz utne a venku neudela sama pomalu ani krok. Zalezi na ditku, ale dvoulete dite bez kocarku to bych asi nedala ![]()
@Ily Záleží na dítěti. Neteř by se ráda vozila i ve třech letech, kdyby se tam vešla, svezla by se i teď v pěti. Dcera od roku a půl kočár bojkotovala. Ty ho znáš nejlíp a víš, jestli se vozí rád nebo ne.
Teď to zrovna taky řeším-malýmu je 20 měsíců a máme sporťák, jenže do auta je to neskladný, chtěla jsem golfky, jenže on krásně chodí sám, takže jsem nakonec rozhodla, že už na ně prdím, už je velkej a byly by to vyhozený peníze.
@Andriska To já závidím, když ti bez přemlouvání do toho kočáru sama vleze
. Opravdu je to kus od kusu, třeba ta naše nic nežere(doslova), neteř sní vše na co přijde
.
Naší bude za 14 dní dva roky, od roka nechtěl být moc v kočáru, natož tam usnout a ted je to cca měsíc a my bez kočáru nedáme ani ránu, na dovolený hají jen do kočáru kam koliv jsme šli kočár musel s námi… u stašího to bylo podobně, ale máme mezi dětmi rozdíl 2 roky a 3 měsíce a hold musel se kočárku vzdát pro sestřičku měl pak jen to stupátko, u mladší jsem plánovala na podzim kočár prodat ale nevím jestli to klapne.
Mému synovi bude 2,5 a rád chodí pěšky, ale protože to máme všude daleko, tak mám sporťák i golfky. Při delších túrách si rád chodí sedat na kočár, já pod kočár dám spoustu věcí. Takže já kočár využívám a vypadá to, že ještě dlouho využívat budu. momentálně v kočáře na dvorku spí.
Rozhoduješ se vlastně podle toho, jestli dítě chce na kočár a pak jestli děláš dlouhé cesty, větší nákupy, potřebuješ rychlé přesuny a to dítě ti na kočárku vydrží. Ale volila bych nějaký bazarový.
@lemanka píše:
@Andriska To já závidím, když ti bez přemlouvání do toho kočáru sama vleze. Opravdu je to kus od kusu, třeba ta naše nic nežere(doslova), neteř sní vše na co přijde
.
Tak to mám problém když řeknu, že jedem do obchodu a malá hned nasedá do kočárku a já ji vysvětluju, že jedem autem, že kočár nebereme tak je dost naštvaná a nakonec ji do toho auta musím odnést protože nechce jít ani ten kousek k autu
a s jídlem je na tom jako tvá neteř
tak doufám, že nebude časem jak kulička ![]()